IKEA DEMOCRATIC DESIGN DAYS

Kaupallinen yhteistyö IKEA Suomi


Hei! Huh, mistähän tämän kertomuksen aloittaisi? Kirjoitan tätä postausta hämyisässä hotellihuoneessa, jonka ikkunasta on näkymä sateiseen Hässleholmiin. Olen siis IKEA Suomen kutsumana bloggaajakirjeenvaihtajan ominaisuudessa Skånessa, lähellä kaiken keskipistettä eli Älmhultin pientä kylää. Älmhult on IKEAn hermokeskus, josta kaikki yli 70-vuotta sitten alkoi, ja johon on edelleen keskitetty paljon yrityksen eri toimintoja – tuotesuunnittelua, työpajoja, prototyyppilabra.. you name it.. Ette arvaa, miten innoissani lähdin mukaan tälle reissulle! IKEAhan on ollut mukana kuvioissa jo mun ensimmäisestä omasta kodista lähtien eli tuntui todella spesiaalilta päästä osaksi Democratic Design Days -tapahtumaa! Näihin kolmeen D-kirjaimeen kiteytyy muuten koko IKEAn toiminta-ajatus eli viisi keskeistä arvoa, jotka ovat muotoilu, käytettävyys, laatu, kestävyys sekä edullinen hinta. Lähtökohtana on, että kaikkien IKEA-tuotteiden tulisi täyttää nämä kriteerit.
Ensimmäisen päivän aikana meillä oli mahdollisuus tutustua uusiin, pian myyntiin tuleviin tuotemallistoihin, joista ensimmäisenä on ehkä syytä mainita huikeat 72 eri tuotetta sisältävä yhteistyö designbrändi HAYn kanssa! Omia suosikkejani tästä mallistosta ovat erityisesti laadukkaat tyynynpäälliset, metalliset säilytysrasiat sekä lounge-tuolit. Mallisto kulkee nimellä YPPERLIG. Kaikkien tuotteiden tuntuma on erittäin hyvä ja “HAYmainen” eli hintalapuissa näkyvät euromäärät tuntuivat ihan utopistisilta. Taattua IKEA-hinnoittelua todellakin! Vannoutuneimmat IKEA-nörtit odottavat tietysti myös HAYn suunnittelemia versioita kuuluisista IKEA-kasseista ja voin sanoa, että luvassa on monta herkullista väriä!

Ja pakkohan tässä on mainita myös hra Tom Dixon, joka esitteli uutta DELAKTIG-sohvakonseptiaan siinä missä muutkin suunnittelijat! 😉 Koko presetila oli kalustettu eri variaatioilla tästä sohvasta eli muunneltavuus on ajateltu tällä kertaa huippuunsa! Keskimmäisessä kuvassa on maestro itse ja alimmassa muotipersoona Bea Åkerlund, joka niinikään on tehnyt oman malliston tavaratalolle.
Tuolihulluna aloin myös kuumeisesti miettiä sopivaa paikkaa INDUSTRIELL-sarjan kromirunkoiselle nojatuolille, jossa on kaikki klassikon ainekset. Toivottavasti tämä tulee Suomen markkinoille! Huomasin, että uutuuksista tykästyin muutenkin eniten luonnonmateriaaleihin, joita löytyy pienten puuesineiden muodossa muun muassa HEMVIST-sarjasta. HEMVIST on osa kestävän kehityksen tuotantoa, jossa on mukana osaamista ja suunnittelua laajasti muun muassa Afrikasta ja Intiasta. Omalle muistilistalle tallentui lisäksi HJÄRTELIG-mallisto eikä vähiten rottinkisen sängynpäädyn tai ilmavan vuodekatoksen takia. Ennustan jälkimmäisestä isoa hittiä! Myös seinälle hahmotellut tuoteluonnokset muista sarjan esineistä näyttivät erittäin hyviltä ja skandinaaviseen makuun sopivilta!


Image 1 / IKEATuoteuutuuksien lisäksi pääsimme kurkkaamaan IKEAn työpajoihin sekä kuulimme tulevista täysin uusista yhteistyöjulkistuksista, joista enemmän seuraavassa postauksessa. Mitäs tykkäätte tulevista tuoteuutuuksista – löytyykö suosikkeja? Entäs tuo Ikea-kassin kierrätetyistä sipsipusseista tehty uusi hopeinen lookki??

8 thoughts on “IKEA DEMOCRATIC DESIGN DAYS

 • Reply elina 08/06/2017 at 06:40

  Näyttää tulevan taas upeita uutuuksia. Nauti reissustasi!

  • Reply maiju 08/06/2017 at 19:23

   Todellakin! Eikä tässäkään ollut läheskään kaikki – aivan ihania korihuonekaluja on myöskin tulossa. Jos nopsaan käy kurkkaamssa mun Insta Storiesit, niin sieltä löytyy lisää makustelua! 🙂

 • Reply Sha 08/06/2017 at 07:46

  Mitä sarjaa toi iso kirjahylly on? Näyttää täyspuiselta mut voiko olla?

  • Reply maiju 08/06/2017 at 19:24

   Sanoisin, että se on IVAR-sarjaa. Se on ainakin mäntyä eli kokopuuta!

 • Reply Katja Fodor 08/06/2017 at 08:30

  Hemvist näytti oikein ihanalta! Ja rottinki on itselleni edelleen ajankohtainen. Eikä huonolta näyttänyt tuo hopeinen kassikaan. 👍🏼
  Älmhult on kyllä symppis kylä. Itse olen yöpynyt Ikea-hotellissa, joka oli hiukan pettymys.

  Toivottavasti ehdin edes hypistelemään näitä uutuuksia 🤗

  • Reply maiju 08/06/2017 at 19:26

   Me ei mahduttu IKEA-hotelliin vaan yövyttiin pienen junamatkan päässä Hässleholmissa. Älmhult on kyllä tosi erikoinen paikka – samaan aikaan pieni ja periruotsalainen idylli, mutta toisaalta superglobaali ison bisneksen päämaja!

 • Reply T. M. 08/06/2017 at 17:49

  Aijai, en malttaisi odottaa syksyyn että pääsee hiplaamaan Ypperlig-uutuuksia! Etenkin tuo hylly kiinnostaa, tukipuut näyttäis olevan puuta ja hyllyt maalattua metallia? Olen etsinyt jo pitkään meille kotiin uutta suht’ simppeliä muttei kuitenkaan ihan perustylsää kirjahyllyä, ja tässä olis todellakin potentiaalia. Ja hinnatkin näyttäis olevan enemmän kuin kohdillaan – ei liene epäselvää että tää mallisto tulee myymään kuin häkä 🙂

  • Reply maiju 08/06/2017 at 19:29

   Nyt en ole ihan varma, että tuleeko YPPERLIG jo syksyllä vai vasta vuoden 2018 puolella (?). Hylly oli tosi tukeva, puuta ainakin tuo runko mutta hyllyistä en mene vannomaan. HAYn suunnittelussa on käytetty paljon kierrätysmatskuja eli erilaisia puukomposiitteja yms. eli saattaa olla jotain sen tapaistakin. Tää mallisto saatetaan todellakin viedä käsistä, mutta uskoisin, että siihen osataan myös varautua 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *