Villa Idören 72 helmi merenkurkun saaristossa

Mainos / majoitus saatu

Hyvää alkanutta vuotta 2022! Joulu välipäivien lomineen on ohi ja sujui juuri niin rauhallisesti kuin toivoinkin. Paluu arkeen on tähän asti sujunut melko hyvin, vaikka kohta kaksi vuotta jatkunut etätyöskentely maistuu tässä vaiheessa jo aika puulta. Työkavereita on ikävä ja face-to-face läpikäytävää asiaa olisi niin paljon, ja siihen itse asiassa liittyykin myös osittain tämän päiväinen postaus. Meidän oli nimittäin tarkoitus viettää tiimin yhteinen virkistyspäivä ja -ilta Raippaluodossa aivan uskomattoman upealla Villa Idören 72 -vuokramökillä. Paria päivää aiemmin suunnitelma kuitenkin peruuntui etäsuosituksen takia, mutta koko ajatus mökkeilystä ei sentään. Niinpä pääsin tekemään parin päivän irtioton kotitoimistolta ja siirryin 38 kilometrin matkan Raippaluotoon näihin maisemiin.

Villa Idören 72 on vuonna 2020 rakennettu talviasuttava ja täysin moderneilla mukavuuksilla varustettu mökki keskellä kauneinta Merenkurkun maailmanperintöaluetta. 120 neliön kokoinen mökki majoittaa kahdeksan henkeä eli avaran yhdistetyn olohuone-ruokailutila-keittiö -tilan lisäksi mökissä on kolme erillistä makuuhuonetta. Lisäksi tontilla on rannassa hirsinen saunarakennus, jonka yhteydessä on vierashuone kahdelle majoittujalle. Sähköt, netti ja vesi toimivat kuten tavallisessa omakotitalossa eli varusteluun kuuluu myös kylpyhuone, sisävessa sekä tiskikone. Täällä ei siis ole tietoakaan sellaisen perusmökkeilyn rasittavuuksista vaan kaikki toimii ja voi pelkästään keskittyä tuijottamaan valtavan kokoisista ikkunoista merelle. Lisätunnelmaa tuovat tietysti myös takka sekä rannan puulämmitteinen palju!

Sain etätyöpäivien päätteeksi viikonlopuksi mökille seuraa perheestä sekä ystävien perheestä, joiden kanssa on tullut Raippaluodossa mökkeiltyä usein ennenkin. Lapset kävivät paljussa ja nauttivat, kun kerrankin sisätiloissa oli kunnolla tilaa leikkiä. Itse kävin myös avannossa, joka oli tehty valmiiksi rantaan! Osaan kuvitella, miten ihana paikka tämä on erityisesti kesällä, jolloin isolta laiturilta pääsee helposti uimaan ja päärakennuksen terassi on käytössä grillailuun ja hengailuun. Kieltämättä Villa Idören 72:ssa vietettyjen päivien jälkeen heräsi ajatus näistä mukavuuksista omallekin mökille… Fonduekattilan tiskaus lämpimällä juoksevalla vedellä ei todellakaan ottanut päähän keittiön valtavan ikkunan edessä…

Villa Idören 72 on vuokrattavissa Nettimökin kautta käytännössä koko vuoden ympäri eri pituisille jaksoille aina yksittäisistä päivistä kokonaisiin viikkoihin. Koin tämän vierailun yhdistetyn työn ja lomailun merkeissä todella hyvänä irtiottona pois totutuista rutiineista ja oman kodin nurkista. Työt sujuivat päivällä välillä ihania maisemia ihaillen ja siirtyminen vapaalle kävi lähes itsestään, kun laitoin lenkkarit jalkaan ja kävin juoksemassa mökkiteitä pitkin muun muassa läheiseen Vistanin venesatamaan. Siihen päälle puusauna ja takkatulta sekä yöunet täydellisen hiljaisuuden keskellä, niin eipä arki voisi paljon paremmalta tuntua! Uskon, että tulemme palaamaan tänne myös koko tiimin voimin heti, kun se taas on isommalla porukalla mahdollista. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *