Kuulumisia keväältä

Hei! On ollut monenmonta kertaa mielessä palata tänne blogin puolelle, mutta mennyt kevät on ollut sen verran kuluttava ja inspiraatio kortilla, että postauksen kirjoittaminen on aina vain jäänyt. Olimme parisen kuukautta sitten todella pitkän ajan karanteenissa ja lopulta tuo k-tauti tuli sairastettua (lievänä) itsekin eli ei oikeastaan ole ihme, että aika on kulunut arjen rutiineissa sekä omien voimien keräämisessä. Oma elinpiiri ei varmaan koskaan ole ollut näin suppea eli sen myötä ei oikeastaan ole juuri raportoitavaa edes kertynyt. Mutta onneksi tuo kaikki on nyt takana päin ja koko ihana kevät ja kesä edessä!

Nyt kun monet remontit on kodin sisällä tehty, on ollut ihana suunnata kaikki energia pihan laittamiseen ja sen ideoimiseen. Meillä on iso tontti ja paljon fiksattavaa, ja aluksi tämä tuntui todella vaikeasti haltuun otettavalta. Mistä aloittaa ja miten? Paljon kysymysmerkkejä ja vain vähän vastauksia etenkään, kun itselläni ei ole mitään puutarhaan, viljelyyn tai ulkotilojen suunnitteluun liittyvää kokemusta. Päädyin lopulta siihen strategiaan, että alan rakentaa ulos erilaisia pieniä tiloja ja alueita pala kerrallaan ja luotan siihen, että työ opettaa tekijäänsä ja homma lähtee ikäänkuin itsekseen etenemään. Tyylillisesti haluan kunnioittaa vanhaa miljöötä, mutta tehdä siitä silti meidän näköisen. Luvassa on ainakin singelipohjalle tehty pergola, vadelmapensaiden tukirakennelmia sekä vanhantyylisten kesäkalusteiden maalausta pellavaöljymaalilla!

Sisällä ei ole tapahtunut sen kummempaa – ainoastaan pari pienempää DIY-maalausprojektia toteutin, kun innostuin yllättäen kiiltävistä maalatuista pinnoista. Kunnostin Tikkurilan Miranolilla kaksi isoa vanhaa tarjotinta, joista toinen muuntui keltaiseksi ja toinen vihreäksi. Rakastan tätä liukasta ja kiiltävää pintaa ja näille tarjottimille on kiva koota vaihtuvia astelemia. Niin ja roskakasasta löytynyt vaneritarjotinkin meni samaan syssyyn vihreäksi!

Kirppisrintamalla on muuten ollut aika hiljaista, sillä karanteeni on tietysti pitänyt meidät tiiviisti kotona. Jotain pientä on parin viime viikon aikana sentään löytynyt, mm. keraamisia koukkuja, marmorinen kynttilänjalka, kermanvärisiä lautasia, raidallinen bolsterityynynpäällinen sekä hauska ysärihenkinen toimistovalaisin. Nyt kesää kohden etsin tietysti kaikkea kivaa ulos eli kalusteita ja pientavaraa tulevaan pergolaan sekä vanhoja ruukkuja ja kukkalaatikoita puutarhaan. En malta odottaa, että saamme sen valmiiksi ja pääsemme fiilistelemään kesää! Täytinpä tässä pahimpana sairasteluhetkenä pyöreitä vuosiakin eli olisi ihanaa päästä juhlimaan tätä keski-iän merkkipaalua edes muutamien ystävien kanssa ulkona puutarhassa. Toivottavasti teille muillakin on päästy pahimman yli ja tuleva kesä näyttäytyy askeleena parempaan. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *