MINI CHRISTMAS – Koska sillä on väliä

Kaupallinen yhteistyö Minimossen

Hei! Tänään vietetään Itsenäisyyspäivää ja toista adventtia eli joulu lähestyy kovaa vauhtia! Itse aloitin kodin joulukoristelun jo marraskuussa, mutta nyt on tullut kaivettua ne viimeisetkin koristeet esille. Tänä vuonna joulu on vähän erilainen ja monessa perheessä ehkä monellakin tapaa pienimuotoisempi – vähemmän ihmisiä ja toivon mukaan vähemmän tungoksia. Erilaisten tapahtumien, myyjäisten ja pikkujoulujen sijaan viikonloput ja illat kuluvat kotona eli nyt jos koskaan on ihana tilaisuus keskittyä oman kodin tunnelmaan ja sen tekemiseen mahdollisimman mukavaksi vuoden pimeimpänä aikana. Ehkä tänä vuonna voisi panostaa jouluaskarteluihin ja itsetekemiseen, ja toisaalta myös miettiä, miten joulua voisi viettää aiempaa minimmin myös luonnon kannalta?

Olen iloinen saadessani jatkaa yhteistyötä nyt jouluna vaasalaisen Kierrätysgalleria Minimossenin kanssa. Minimossenille kerätään Stormossenin alueelta (Vaasa, Mustasaari, Maalahti, Vöyri, Korsnäs, Isokyrö) hyötykäyttöasemille tulevia käyttökelpoisia tavaroita ja lisäksi Minimossenilla on yrittäjiä, jotka huoltavat, muokkaavat ja kunnostavat vanhoista tavaroista uutta aina huonekaluista tekstiileihin, piensisustukseen, leluihin ja urheiluvälineisiin. Tavoitteena on tehostaa kiertotaloutta, luoda sille uusia mahdollisuuksia sekä tuoda esiin vastuullisempaa tapaa kuluttaa – koska sillä on väliä. Minimossenin MiniChristmas-viikon hengessä haluankin tässä postauksessa nostaa esiin omia vinkkejäni kestävämpään jouluun.

Joulukoristeet ja -sisustus

Olen useamman vuoden ajan ostanut kirppiksiltä erilaisia vanhoja joulukoristeita, joista on kertynyt meidän kodin oma “joulukokoelma”. Trendien sijaan haluan mielummin panostaa kerroksellisuuteen, ja luoda muistoja ja pysyvyyttä, kun tutut koristeet nostetaan vuosi toisensa jälkeen laatikoista esille. Pidänkin vuoden ympäri silmät auki kirppiksillä erityisesti vanhojen lasisten kuusenkoristeiden, juuttienkeleiden ja olkikoristeiden varalta. Yksi löytyy sieltä ja toinen täältä, välillä hyvänä päivänä voi törmätä jopa koko rasialliseen kerralla! Kokoelma karttuu joskus tuskallisen hitaasti, mutta silloin myös jokaista löytöä osaa arvostaa ihan eri tavalla kuin ostaessa marketista paketin sen hetken trendikkäimpiä muovipalloja. Koen, että ikä ja patina tekevät myös joulukoristeista niin paljon kauniimpia!

Toinen asia, jota jatkuvasti pidän kirppiksillä silmällä ovat kynttilät. Niitä saa yleensä melko edullisesti ja myös kynttilöissä tykkään, jos ne ovat vähän kellastuneita tai muuten vinksahtaneita. Joskus kynttilänjalkaan sopii vain tietyn kokoinen kynttilä, joten tuntuu ihan lottovoitolta löytää niitä iskemätön paketti! Näin kävi esimerkiksi pinottavien, Berliinistä vintagena ostamieni Stoff Nagel -kynttelikköjen kanssa – löysin kirppikseltä pari viikkoa sitten niihin täydellisesti sopivat kapeat kierrekynttilät!

Olen jo useamman vuoden ollut sitä mieltä, että maailma ei tarvitse enää yhtään uutta kynttilänjalkaa tai tuikkukippoa – niitä on kirppiksillä sadoittain, kunhan vain valitsee sen, mistä itse tykkää. Sama koskee myös ruukkuja ja maljakoita, valinnan varaa on. Tykkään istuttaa useamman hyasintin kerrallaan samaan vatiin tai ruukkuun, sillä näin kukista saa helposti näyttävän asetelman lisäämällä esimerkiksi sammalta ja muita koristeita. Ison laakean vadin hankin muistaakseni jo kesällä ja varta vasten jouluksi hyasinteille. Komea pukki on löytö Minimossenilta.

Lahjat ja paketointi

Uskokaa tai älkää, mutta myös paketointiin voi löytää materiaaleja kirppiksiltä, kunhan hoksaa pitää tämänkin mahdollisuuden mielessä. Itse ostan kaunista lahjapaperia, lahjapusseja ja -laatikoita, pakettikortteja sekä narua aina kun kivoja tulee vastaan. Rakastan tätä punavalkoruudullista lahjapaperia, voiko enää paremmin sopia kaiken muun punaisen kanssa, josta olen entistä enemmän innostunut! 30 kpl paperipusseja maksoi pari euroa eli myös nämä hankinnat ovat kirppiksillä edullisia. Lisäksi paketointiin kannattaa säästää tapettien jämät sekä silkkipaperit, joita toisinaan tulee ostosten mukana.

Lapset ovat jo useampana vuotena saaneet käytettyjä leluja lahjaksi – viime vuonna niitä oli jo selkeä enemmistö. Tänä vuonna jatketaan ehdottomasti samalla linjalla eli paketteihin sujahtaa mm. käytettyjä Barbeja, Geomag-rakennuspalikoita, pelejä ym. Minimossenilla on hyvä valikoima leluja ja varusteita talviurheiluun ja lisäksi Wasa Skate Cornerissa voi teroittaa luistimet priimakuntoon! Aineettomat lahjat ovat mitä parhaimpia eli toisena vinkkinä vielä My Edge ja saksien ja veitsien teroittaminen – itse ainakin arvostaisin tätä lahjaa todella paljon!

Ann Bäckiltä puolestaan löytyy kaikkea siivoukseen eli musta on fiksua antaa lahjaksi sellaista, jolle oikeasti on käyttöä. Loistavat myy puolestaan kierrätetyistä materiaaleista tehtyjä heijastavia tuotteita, kuten heijastinnauhoja, -kasseja, -liivejä ja -vöitä.

Vanhoista huonekaluista ja valaisimista tykkäävälle Minimossenilla on paljon katseltavaa, sillä RePop Vintage kunnostaa ja myy erityisesti talonpoikais- ja retrotuotteita. Valikoima myös päivittyy säännöllisesti. Lisäksi Minimossenin valikoimassa on vintagevaatteita, joille IDABIDA Vintage tarjoaa jatkoaikaa huoltamalla ja korjaamalla. Valikoimassa kuuluu myös kodin tekstiilejä. Piensisustuksesta kiinnostuneille Minimossenilla toimii SPRn sivupiste sekä Design Kaje ja DenAnt eli myytävänä on astioita, koriste-esineitä sekä piensisustusta kulloiseenkin sesonkiin – nyt tietysti jouluun! Tiesitkö muuten, että Minimossenilla on myös kukkakauppa Eden Flowers, jonka valikoimassa on viherkasvien ja ruukkujen lisäksi sidottuja leikkokukkakimppuja, kuivakukkia ja kransseja?

Minimossen sijaitsee Vaasan Isolahdessa osoitteessa Muurahaistie 1. Kierrätysmyymälän lisäksi tiloissa on viihtyisä kahvila, josta saa myös lounasta. Vaihtuvaa tarjontaa on helpoin seurata ottamalla seurantaan Minimossenin Instagram-tili. Suosittelen ehdottomasti visiittiä tähän koko Suomen mittakaavassa uniikkiin paikkaan, jonka katon alla on useita kierrätyksen sydämenasiakseen kokevia pienyrittäjiä! Myymälä on iso ja väljä, joten siellä voi vierailla turvallisesti ja tuoda samalla itselle turhia siistejä ja käyttökelpoisia tavaroita lahjoituksena Minimossenille. Tiloissa on myös lajittelupisteet erilaisille materiaaleille eli myös kierrätykseen voi tuoda sen määrän tavaraa, mitä itse jaksat kantaa. 🙂

Minimossenin aukioloajat: ti-pe klo. 10:00-18:00 ja la klo. 11:00-15:00.

2 thoughts on “MINI CHRISTMAS – Koska sillä on väliä

  • Reply Katri R 07/12/2020 at 08:28

    Ai hitsi miten hieno paikka, melkein alkaa harmittaa ettei asu Vaasassa, tai edes riittävän lähellä!!

    • Reply maiju 07/12/2020 at 12:13

      Joo niin on! Jos joskus tulee tänne päin asiaa, niin kannattaa ehdottomasti pitää mielessä. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.