DIY BOOKCASE WITH IKEA CABINETS

Hello! Nyt vihdoin tämän postauksen kimppuun, jossa kerron tarkemmin miten teimme alakerran aulaan kiinteän kirjahyllyn. Voin sanoa, että meidän projekteista tämä oli ehdottomasti haasteellisimmasta päästä, koska kaikkien mittojen tuli täsmätä niin täydellisesti. Koko homma lähti siis liikkeelle IKEA-tilauksesta, sillä ensin tarvitaan kaapit ja niiden tarkat mitat. Päädyin viiteen keittiön yläkaappiin, joiden korkeus on 80 cm ja leveys 40 cm. Lisäksi tilasin runkoihin IKEAn halvimmat suorat ovet sekä saranat. Tämä kaikki kannattaa hahmotella mahdollisimman hyvin paperille tai piirtää tietokoneella jollain ohjelmalla, jotta kokonaisuudesta saa hyvän käsityksen.

Pelkäsin, että kaapit olisivat liian massiiviset hyllyosaan nähden, joten päätin keventää vaikutelmaa suunnittelemalla kirjahyllyyn vähän matalamman sokkelin (45 mm). Tämän voi tehdä ihan karkeasta puutavarasta, koska se ei jää näkyviin. Muu puutavara on liimapuulevyä – taso ja päätylevyt koivua ja hyllyt ja välipystypuut mäntyä. Kirjahyllyn taustalla on lisäksi seinään kiinnitetty 4 mm koivuvanerilevy, mutta sen voi periaatteessa jättää pois, jos haluaa. Silloin hylly tulee suoraan seinää vasten.

Halusin oviin myös tällä kertaa pientä twistiä eli liimasin niihin ohutta puurimaa. Idea on sama kuin edelliseen asuntoomme toteutetussa kaapistossa. Ovet kannattaa tätä ennen hioa todella hyvin, jotta tehdasmaalatun pinnan saa kunnolla pois ja uusi maali tarttuu siihen hyvin. Maalasin koko kirjahyllyn vesiohenteisella puolihimmeällä kalustemaalilla pientä pensseliä ja laadukasta vaahtomuovitelaa käyttäen. Ohuet kerrokset sekä riittävä kuivumisaika ovat avain onnistumiseen!

Meille oli tässä projektissa isona hyötynä se, että mies sai tehtyä puutappien reiät monikaraporalla, joka on siis aivan ammattiväline. Myöhemmin kotona käytimme päätylevyjen reikien tekemiseen yläjyrsintä. Lisää haastetta projektiin tietysti toi lattian ja seinän lievä vinous, jota korjattiin laittamalla sokkelin ja kaapinrungon väliin parin millin puusoiro. Nämä ovat aina niitä säätämisiä, joihin ei voi etukäteen varautua ja jotka tuovat lisähaastetta projektiin. Onneksi siitäkin selvittiin ja kaappi on nyt täysin vatupassissa. 🙂

Huomasin muuten näitä kuvia ottaessani, että vanha järkkärini on tullut aivan tiensä päähän. Samoin eniten käyttämäni objektiivi. Tästä syystä osa kuvista on otettu puhelimella, pahoittelut! Mutta mitä tähän lopputulokseen tulee, niin kyllähän tällä kirjahyllyllä on ollut aivan mieletön vaikutus koko alakertaan! Turha aula tuntuu nyt huonemaisemmalta ja liittää paremmin eri tilat toisiinsa. Lisäksi on ihanaa saada uusi sisustettava tila, johon on helppo muunnella ilmettä vain pienesineitä vaihtamalla. Alati kasvavalle keramiikka- ja kirppislöytökokoelmalle löytyy nyt hyvin tilaa. Myös sävyvalintoihin olen tosi tyytyväinen, koska kirjahyllyn aavistuksen vihertävä beige sopii kivasti patterinsuojuksiin. Ja vanha lempparini – punainen – suorastaan huutaa hyllyn kaveriksi. 😉

Burgundyn punainen himotti tänne sen verran, että päätin sahata vanhassa kodissa olleesta pitkästä naulakosta palat oven päälle – kai oven päälläkin voi olla naulakko, heh? Loppuun vielä näkymä aulasta ja ruokailutilasta, kyllä tää hylly vaan lunasti paikkansa vai mitä tykkäätte?

12 thoughts on “DIY BOOKCASE WITH IKEA CABINETS

 • Reply Suvi m 07/11/2020 at 10:52

  Tuosta tuli niin upea! 😍 Teillä on niin kaunista! ♥️

  • Reply maiju 07/11/2020 at 14:46

   Voi kiitos paljon Suvi ♥️♥️ Pala palalta tämä koti pikkuhiljaa muotoutuu ☺️

 • Reply Nina 07/11/2020 at 13:56

  Aivan ihana!!

 • Reply Terhi/ Reelinki 07/11/2020 at 17:56

  Onhan tuo nyt aivan mielötön. Olette tosi taitavia.

  • Reply maiju 07/11/2020 at 20:58

   Kiitos paljon Terhi! ♥️ On ollut kiva huomata, miten kehitystä on tapahtunut tekemisessä ja yhteistyössä. ☺️

 • Reply Villis 08/11/2020 at 09:16

  Jännityksellä aina odotan, mitä tuleman pitää:) Ja juurikin siksi, että tiedän sinun onnistuvan aina! Niin hieno lopputulos ja koko koti suoraastaan hengästyttää!

  • Reply maiju 08/11/2020 at 16:29

   Oi miten ihana kommentti ♥️♥️🙏🏻, kiitos paljon! Omaan kotiin on kyllä kiva keksiä uusia ideoita 😃

 • Reply Ee 15/11/2020 at 00:09

  Oon vaan niin sanaton ja mykistynyt katellessa sun sisustamista jälleen! Hitsin taitava oot sekä miehesi kun toteuttaa kaikkea upeaa! Heittämällä kaunein koti, sellainen jonka haluis niiin paljon nähä joka nurkasta 🙈😅 ja mitä löytöjä aina teet, oon vähän kade kaikista ihanista mööpeleistäsi ynnä muusta!

  • Reply maiju 16/11/2020 at 15:38

   Voi mikä ihana kommentti, kiitos niin paljon!! <3 <3 Tän kodin laittaminen on kuin hidas matka, jonka varrelta hiljalleen kertyy uutta ja nurkat valmistuu sen mukaan, kun joku idea tai visio syntyy. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *