HALLWAY COLOUR SCHEME

Hei! Tämä postaus jumittui pariksi viikoksi luonnoksiin, mutta halusin julkaista sen nyt ennen kuin näytän valmiin kirjahyllyn ja ala-aulan kuvat. Oon huomannut, että mun tyyli on keskittyä aina yhteen huoneeseen kerrallaan ja saada se kokonaisuudessaan mahdollisimman valmiiksi ennen kuin voin ajatella mitään muuta. Tällä tavalla huone kerrallaan on tullut edettyä jo keittiön, makkarin, portaikon sekä kahden lastenhuoneen kanssa. Tarvitsen paljon aikaa eri vaihtoehtojen sulatteluun eli meillä on edelleen kolmen vuoden asumisen jälkeen hyvin paljon keskeneräistä. En pystyisi sisustamaan kotia kerralla kuntoon, vaan se on aina prosessi, joka muovautuu omalla painollaan. Ihan jo siitäkin syystä, että sopivien kalusteiden löytäminen käytettynä vie todella paljon aikaa saati, että ne täytyy itse tehdä. Tässä aulassa tilanne oli juuri jälkimmäinen – rakensimme sinne kattoon asti ulottuvan kiinteän kirjahyllyn, jonka alaosassa hyödynnettiin IKEAn keittiökaappien runkoja.

Tämä aula on ollut haasteellinen monestakin syystä – se on alakerran risteyskohta, josta on näkymät keittiöön, portaikkoon ja ruokailutilaan. Tilassa on viisi ovea/aukkoa ja vain yksi ehjä seinä. Ennen tätä seinää vasten oli vanha kaappi ja sen päällä taulukollaasi (kuvia löytyy täältä), mutta kyllästyin sen levottomuuteen. Kauttakulkutilana aulaan ei myöskään pysty sijoittamaan tilaa vieviä kalusteita, koska ne jäävät jollain tavalla “irrallisiksi”. Toisinsanoen aulaan tarvitaan jokin iso, pysyvä ja yhtenäinen elementti, joka pitää fiiliksen edelleen “aulamaisena”, mutta tuo siihen kuitenkin kodikkuutta ja mielenkiintoa. Kiinteä kirjahylly ruksittaa nämä kaikki boksit ja erityisen kiva juttu siinä on mahdollisuus vaihdella ilmettä asetelmilla ja erilaisilla pienesineillä!

Olen muhittanut kaapiston värivalintaa monta kuukautta ilman varsinaista ahaa-elämystä. Sävy täytyy saada kerralla oikein ja niin, että se kestää aikaa, sillä valtavan kaapiston uudelleenmaalaus on valtava työ. Ja koska tila on niin keskellä kotia, täytyy värin sopia lattiaan, alakerran patterinsuojuksiin, keittiöön sekä portaikkoon. Siis aivan todella moneen ja mieluiten vielä tavalla, joka yhdistää tämän kaiken jonkinlaiseksi kokonaisuudeksi. Haluaisin olla värivalinnan suhteen rohkea eli valita jonkin reippaan wow-sävyn. Riski tuntuu silti liian suurelta eli olen päättänyt valita _vähän_ rohkeamman värin ihan muuhun paikkaan, nimittäin aulan ovien koristelistoihin! Oon tällä hetkellä todella inspiroitunut esimerkiksi Elsa Billgrenin ja Annacaten ideoista lisätä ikkunoihin ja ovenpieliin jokin kaunis sävy!

Värivalinnat sain muutaman kokeilun jälkeen vihdoin pakettiin. Kirjahyllyyn tulee vaalean beige sävy, joka taittaa selkeästi vihreään eli asettuu kauniiksi väripariksi alakerran patterinsuojusten kanssa. Sävy on Farrow & Ballin “Off-White”. Ovien listoituksisiin tulee puolestaan pehmeä oljenkeltainen, joka saa toivottavasti koko aulaan ihan uudenlaista eloa! Se on Jotunin Soft. Myös aulan seinät maalasin ja yllättävää kyllä – niistä tuli kermanvalkoiset (Farrow & Ballin White Tie). Toiveena tälle kokonaisuudelle oli kaunis oljenkeltaisen, vaalean vihreän ja pehmeän luonnonvalkoisen värikombo, jonka kavereiksi on helppo yhdistää esimerkiksi punaista, terrakottaa, sinistä ja mustaa kirjahyllyn somisteina. Tästä inpiskuvana tanskalaisen boutiquehotelli Hotel The Monican aamiaishuoneen sävymaailma, nam!

Saimme eilen illalla kiinnitettyä viimeiset kattolistat hyllyyn, joten viikonlopun aikana koostan postauksen valmiista lopputuloksesta. Kovin yksityiskohtaisia rakennusohjeita kirjahyllyyn ei valitettavasti ole tulossa, mutta teen projektista vaiheet, joiden avulla ideasta saa kiinni. Jokainen tila on niin erilainen, että on parempi edetä aina sen mukaan. Olen lopputulokseen hurjan tyytyväinen ja aina on parasta nähdä, miten joku toteutus on mun päästä ensin siirtynyt paperille ja sen jälkeen todellisena meidän kotiin. Mukavaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *