AUTUMN TEA & APPLECAKE

Raami-sarjan astiat saatu / Iittala

Hei! Olen koko syksyn haaveillut kahvihetkestä Kanalassa ja vihdoin tänään siihen oli mahdollisuus. Aivan mahtavaa, miten lämmin tämä syksy on tähän asti ollut! Innostuin pitkästä aikaa myös leipomaan eli kahvin seuraksi syntyi mehevä omenakakku. Tein sen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jotta kakusta tulisi vähän korkeampi. Jos resepti kiinnostaa, niin se on seuraavanlainen:

200 g voita

1 dl sokeria

1 dl vaaleaa siirappia

2 kananmunaa

1 dl mantelijauhoa

1 ½ dl vehnäjauhoa

1 dl kaurajauhoa

1 tl kardemummaa

1 ½ tl leivinjauhetta

3 isoa omenaa + päälle kanelia ja sokeria

Voi ja sokeri vaahdotetaan ja sen jälkeen lisätään munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Kaada vuokaan ja lado ohueksi pilkotut omenanlohkot päälle. Sihtaa kanelia ja sokeria piirakan päälle ja paista n. 30 min 180 asteisessa kiertoilmauunissa.

Päädyin pitkän harkinnan jälkeen myymään meidän vanhan kirppikseltä ostetun Arabian Ruska-astiaston, koska sitä oli niin vaikea yhdistää esimerkiksi lastenjuhlien kattauksiin. Ei myöskään tuntunut järkevältä hankkia useampaa astiastoa eri tarkoituksiin, jos yksi astiasto voi palvella kaikissa. Astiafriikkinä en pysty kokonaan välttämään erilaisia astiahoukutuksia esim kirppiksillä, joten on kiva, että pystyn nyt niitä yhdistämään valkoisen Raami-sarjan kanssa. Ja nuo omatkin keramiikat sopivan sen pariksi.

En malttanut olla napsimatta muutamia kuvia, kun nyt kerrankin oli mahdollisuus kattaa ajan kanssa. Lapsetkin tykkäsivät, kun saivat ensin syödä itse avotulella paistamaansa makkaraa ja sen jälkeen siirtyä Kanalalle kahvipöytään. Omenapiirakkaa syötiin tietysti vaniljakastikkeen kanssa. Ehkä tää syksy onkin ihan ok, kun jaksaa jotain pientä extraa järkkäillä. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.