IN SEASON / AUTUMN

Hei! Pohjanmaalla yöllä riehunut myrsky alkaa tätä kirjoittaessa osoittaa pieniä laantumisen merkkejä. Kävin aamulla nopean kierroksen pihalla katsomassa mahdollisia myrskytuhoja, mutta niitä ei onneksi hirveästi ollut – yksi isompi puunoksa oli katkennut ja aurinkotuoli kaatunut. Helpolla siis päästiin.

Meillä oli viime vuonna ihan älytön päärynäsato, joten tiesin, että tämä vuosi ei heti perään voisi olla yhtä hyvä. Myrskytuuli oli pudottanut kypsät päärynät alas eli kävin keräämässä ne talteen. Anoppi teki viime vuonna niistä ihan älyttömän hyvää hilloa eli huvittaisi kokeilla sitä tänä vuonna itse. Omenat kävimme puristamassa Vöyrillä mehuksi eli 75 l omenamehua odottaa juojaa! Tosin tästä määrästä teemme osan kuivaksi siideriksi, koska se onnistui viime vuonna shampanjahiivalla niin älyttömän hyvin!

Löysin eilen SPR:n kirppikseltä kolme posliinista munakuppia, joissa oli kaunis reuna. Olen tällä hetkellä ihan heikkona tämän tyyppisiin astioihin! Tänään alkaa muuten mun kolmas vuosi Työväenopiston (Arbis) keramiikkakurssilla ja joitakin näihin muotoihin liittyviä ideoita on jo putkahdellut mieleen. Niin mahtavaa päästä jälleen upottamaan kädet saveen ja kokeilemaan uusia juttuja, joita inspiskansioon on kertynyt! Kotonakin muuten taas tapahtuu, sillä suunnittelen parhaillaan alakerran aulaan tulevaa kiinteää kirjahyllyä, joka oikeastaan on enää materiaalien hakua vailla. Kirjahyllyn sävyn suhteen käyn tällä hetkellä armotonta sisäistä keskustelua sen välillä valitako siihen hillitty (varman päälle) vaalea beigen sävy vai panostaako kuitenkin johonkin ihanaan murrettuun oljenkeltaiseen tai vihreään? Tekisi mieli ottaa riski, mutta uskallanko kuitenkaan – siinäpä pulma! Ehkä teen tänne oman postauksen kaikista väri-inspisjutuista, joita olen keräillyt pitkin alkusyksyä – kiinnostaisiko se?

Tämä oli tällainen välipulinapostaus – yritän pitää riman alhaalla, jotta tänne postaaminen ei tuntuisi liian hankalalta, koska joka kerta ei voi olla jotain maata mullistavaa raportoitavaa. Mukavaa melkein viikonloppua! 🙂

2 thoughts on “IN SEASON / AUTUMN

  • Reply Teija Saariaho 18/09/2020 at 08:13

    Kiitos ja kiva juttu. Ps oljen keltainen…..

    • Reply maiju 18/09/2020 at 10:03

      Kiitos paljon – ajattelin tänään hakea pari keltaista sävymallia 🙂 Mukavaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *