William Morris Acanthus

Kaupallinen yhteistyö Domus Classica

Hei! Vihdoin tämä päivä tuli eli Theon huone on saatu tapetoitua! Vaikka tykkäsin huoneen neutraalista ilmeestä aiemminkin, ei se kuitenkaan mitenkään erikoisesti sykähdyttänyt ja koko yläkerrassa vallitsi muutenkin autio ja valju tunnelma. Tuntui, että huonekaluja oli vaikea saada istumaan ja että ne tylsällä tavalla kiersivät pitkin seiniä. Tätä yritän aina välttää, mutta rikkonaisissa huoneissa se on välillä vaikeaa.

Theon huone tapetoitiin William Morrisin Acanthus-paperitapetilla, joka jatkaa kivasti portaikon sinivihreää sävymaailmaa. En tiedä miksi mietin eri tapettivaihtoja näinkin pitkään, koska tämä tapetti oli rakkautta ensi silmäyksellä. Mun sydän kirjaimellisesti jätti yhden lyönnin väliin, kun ensimmäisen kerran avasin Domus Classicalta saapuneen paketin ja näin tämän kuosin! Aivan maagisen kaunis ja vangitseva, voisin vain tuijottaa tätä! Tiesin heti, että se olisi aivan nappivalinta kasvavan eläväisen pojan huoneeseen. <3

Miten paljon voi pelkkä tapetointi tehdä! Aiemmin liian kermansävyiseltä tuntunut vanha puukaappi asettui heti tapetin pariksi aivan kun niiden sävyt olisi ajatuksella mätsätty yhteen. Käänsin kaapin jopa toiselle seinälle, jotta se näkyisi nyt koko komeudessaan paremmin. Myös Teukan 1800-lukulainen sänky ja sen patinoitunut turkoosi väri sopii kauniisti tapettiin, tätä niin toivoin! Mitään uutta ei tänne muutoksen myötä hankittu, mutta silti tuntuu kuin meillä olisi aivan uusi yläkerta.

Domus Classicalla on mun mielestä Suomen paras klassisten paperitapettien valikoima, johon kannattaa ehdottomasti tutustua, jos mietit tapetointia. Keräsin kollaasiin mun omia suosikkeja – nämä kaikki ovat William Morrisin. Aiemmin ehkä arastelin näitä paahteisia ja syviä sävyjä, mutta käytäntö on osoittanut, että ne luovat todella miellyttävän kodikkaan tunnelman. Ja sitä meidän peruskorjattu vanha talo kaipaa, jotta se heräisi jälleen henkiin. Mitä ajatuksia teillä herää näistä vähän rohkeammista tapettikuoseista tai toisaalta Teukan huoneen muutoksesta?

4 thoughts on “William Morris Acanthus

 • Reply Tiina 10/09/2020 at 13:30

  Kerrassaan upea! William Morrisin tapetit sykähdyttää aina. Miten olet kokenut paperitapetin tapetoinnin? Itseä se hieman mietityttää. Kiitos ihanasta blogista, odotan aina kuumeisesti uusia postauksia!

  • Reply maiju 10/09/2020 at 14:03

   Kiitos paljon! Meillä on portaikossa myös WMn paperitapettia ja siihen otettiin ammattilainen laittamaan, koska tila oli yli 4 m korkea eli haasteellinen kaikinpuolin. Hän teki niin hyvää työtä, että otimme hänet laittamaan myös tämän tapetin, koska ollaan itse tapetoitu niin vähän ja tässäkin huoneessa oli esim. tuo vinokatto ja hankala nurkka. Hän kyllä kehui tapettia tosi laadukkaaksi ja sanoi, että oli helppo laittaa – omakohtaista kokemusta ei valitettavasti siis tällä kertaa siitä ole. 🙂

 • Reply Ninni 11/09/2020 at 19:36

  Aivan upea siis kerrassaan mieletön. Sulla on niiiin väri- ja tyylisilmää, että toivottavasti voit hyödyntää sitä työssäsi, koska tuollaisen sisustussunnittelijan minä palkkaisin asap.
  Olen blogisi hiljainen lukija jo vuosien vuosien ajan, jo edellisen blogin aikoihin, kun sinulla oli yksi lapsi. Mukavaa syksyä ja terveiset pääkaupungista

  • Reply maiju 12/09/2020 at 09:26

   Kiitos Ninni aivan ihanasta kommentista ja palautteesta! ♥️♥️🙏🏻 Tykkään niin sekalaisista asioista, että niitä on välillä vaikea saada yhdistettyä. Lastenhuone on onneksi yksi sallivimmista tiloista eli kiva kun pitkin matkaa kertyneet tavarat nyt asettuivat tapetin myötä ihan toimivaksi kokonaisuudeksi! ☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *