DIY PADDED HEADBOARD WITH SLIP COVER

Hei! Tätä ei ehkä pitäisi sanoa ääneen, mutta nyt on aivan mahtava sisustusinspis päällä! Tuntuu, että vihdoin moni pitkään jumittanut asia on menossa eteenpäin ja asioita tapahtuu. Olen huomannut, että neliöiltään isomman kodin laittaminen on yllättävän vaikeaa, kun tapettia, maalia, puutavaraa ynnä muuta tarvitaan isoja määriä. Täytyy siis olla aika varma siitä, mitä haluaa, sillä kustannukset ovat joka projektissa suuret. Lopputuloksen olisi siis syytä olla kerralla hyvä! Päälle vielä talon haastava pohjaratkaisu, monet yhteen liittyvät näkymät huoneista toiseen sekä halu tehdä talon henkeen sopivia luontevia ratkaisuja – kaikki nämä on pitänyt huomioida eli olen syystäkin vellonut pitkään eri vaihtoehtojen välillä.

Meidän makuuhuone ei periaatteessa ole ollut prioriteettilistan kärkipäässä, mutta välillä kannattaa aloittaa helpoimmasta päästä. K-Raudan kanssa yhteistyönä toteutettu panelointi toi meidän makkariin kivaa kodikkuutta, mutta jo sitä rakentaessa mielessä oli toteuttaa sen rinnalle toinen vähän perinteisempi sängynpääty. Käytännössä siis tuplasängynpääty, heh! 🙂 Hommaa varten hankittu liimapuulevy on odottanut kellarissa helmikuusta lähtien eli välillä näiden kanssa kestää täälläkin!

Sängynpäädyn runkona on siis 160 cm X 60 cm mittaiseksi sahattu liimapuulevy. Sen korkeus ei kuitenkaan yksistään riitä vaan lisäksi kiinnitin siihen ruuveilla kaksi lautaa. Lautojen kanssa sängynpäädyn korkeudeksi tuli 94 cm. Tässä on projektin kaikki “puutyö”. Halusin sängynpäädystä tietysti pehmeän, joten sitä varten ostin kangaskaupasta vanulevyä, jonka kiinnitin liimapuulevyyn niittipyssyllä. Laitoin vanulevyn kaksinkerroin niin, että ainoastaan taitoin sen kulmista noin 10 cm levyn taustapuolelle. Tämän jälkeen pääty oli enää kangaspäällistä vailla!

Olisin varmaan vatvonut kangasvalintaa vähintään seuraavaan helmikuuhun ellen olisi saanut kesän mukavinta viestiä Viljalta Muotoseikka-blogista. Vilja oli nimittäin tyhjäämässä vanhaa kotitaloaan Pohjanmaalla ja kysyi haluaisinko tulla pelastamaan joitakin tavaroita ennen kuin ne menevät roskiin. No tietysti halusin! Ja löysin vaikka mitä ihanaa! Yksi parhaista oli iso pala klassista William Morrisin `Willow Bough´-kangasta, josta olen kauan haaveillut muun muassa tapettina. Pari koristetyynyn päällistä meillä tästä jo löytyykin eli olin aivan superonnellinen kankaasta! Ja Viljan äidin samasta kankaasta ompelemasta tuolinhupusta sekä puoliympyrän muotoisesta sängynpäädystä. Lucky me!!

En ole mikään mestariompelija, joten päädyin ihan yksinkertaiseen malliin kangashupun osalta. Pienenä yksityiskohtana on ainoastaan 3,5 cm levyinen koristereunus, jonka kantin viimeistelin tikkauksella. Hupussa ei ole mitään kiinnikkeitä eli kaikessa yksinkertaisuudessaan se vain pujotetaan päädyn päälle. Tämä systeemi mahdollistaa tietysti hupun pesun ja vaihtamisen. Haaveilen jo raidallisesta vaihtohupusta, kunhan sopiva kangas tulee vastaan! Aika kiva ja helppo tapa vaihtaa makkarin ilmettä esim samalla kun vaihtaa pussilakanat vai mitä tykkäätte?

ikeahack

4 thoughts on “DIY PADDED HEADBOARD WITH SLIP COVER

 • Reply Petra 15/08/2020 at 14:27

  Hei, tosi hieno! Mikä maalisävy kyseessä?

  • Reply maiju 15/08/2020 at 18:47

   Hei, kiitos paljon – sekä seinä että panelointi on maalattu sävyllä NCS S3010-G80Y. 🙂

 • Reply Annukka 20/08/2020 at 23:45

  Tosi kiva sängynpääty! 🙂 Mistä päiväpeitto (pellavakangas?) on hommattu?

  • Reply maiju 21/08/2020 at 09:57

   Hei, kiitos paljon! Pellavainen päiväpeitto on Lapuan Kankureilta, mutta valitettavasti tämä malli ei koskaan tullut heillä laajaan tuotantoon langansaantiongelmien vuoksi. :/

Leave a Reply

Your email address will not be published.