MY MIDSUMMER PICKS

Hei! Meidän perheessä odotetaan aina erityisen paljon juhannusta, koska siihen liittyy niin monta perinnettä – yhteistä mökkeilyä kaveriporukan kesken, hyvää ruokaa, saunaa ja uintia sekä tietysti yöttömän yön tunnelmaa! Kaava on rento ja vapaa, ja kaikenikäiset lapset taaperoista teineihin ovat mukana. Oon ollut koko edeltävän viikon lomalla ja vaikka suunnitelmissa ei mitään varsinaista juhannussiivousta ollutkaan, olen pessyt ikkunoita ja järkkäillyt paikkoja kuntoon. Ihana saada rauhassa puuhastella ilman mitään aikatauluja ja lipua hiljalleen keskikesän viettoon! Yhdet päikkäritkin ehdin nukkua Kanalan orrella, kun ulkona satoi, aah!

Viime yönä satoi jälleen aivan kaatamalla, mutta pionit onneksi kestivät sen. Poimin pari laonnutta vartta maljakkoon viimeisten liilojen syreenien kaveriksi. Koska kyllähän juhannus vaatii juhannuskimpun! Ja tänä vuonna poikkeuksellisesti myös juhannusmekon, vaikka en yleensä mekkotyyppiä olekaan. Olen katsellut pitkään Etsystä erilaisia Toilé-kuosisia kankaita ja tapetteja ja nyt kun sama löytyi mekossa, en voinut vastustaa. Kävin lisäksi pitkän työrupeaman päätteeksi laitattamassa microbladingilla kulmat (hyvin epätyypillistä tämäkin!) eli lierihattu on tarpeen kasvojen suojaamiseksi liialta auringolta. Tässä siis aikalailla allekirjoittaneen juhannuslook sekä tämän hetkisiä fiiliksiä…
Koronakevään jälkeen on ollut puhdistavaa karsia sokerit ja hiilarit ruokavaliosta ja pakko on sanoa, että vähähiilihydraattisempi ruoka ei voisi maistua enää paremmalta. Eilisen illan antipasti-tyyppiseltä lautaselta löytyy itsesavustettua lohta, aiolia, marinoitua artisokkaa ja oliiveja sekä kevennyksenä tomaattia pienen oliiviöljylorauksen ja mustapippurin kera. Palan painikkeena raikasta Villivettä, jota olen päässyt maistamaan yhteistyön myötä. Iso suositus näille kotimaisille 100 % kierrätysmuoviin pakatuille, 100 % uusiutuvalla energialla tuotetuille ja 100 % hiilijalanjäljeltään kompensoiduille lähdevesi- ja vichytuotteille!

 Villivesi-juomat saatu osana kaupallista yhteistyötäHyvää tässä viikossa on lisäksi ollut kirppisten avatuminen ja muutama sieltä tehty löytö. Katsoin vanhoista kuvista, että mun ruutuhulluus on alkanut aikalailla vuosi sitten eikä sille vielä näy loppua. Nyt ostoskoriin löytyi 11 kpl vanhoja punavalkoruudullisia kankaisia servettejä, jotka ajattelin ottaa käyttöön viimeistään loppukesän rapujuhlissa. Myös sirot valkkarilasit ovat kakkoskäden löytö SPRn kirppikseltä – vain 30 senttiä kappaleelta! Verkkainen englantilaisen posliinin keräily sai puolestaan jatkoa kolmesta teekupista. Ja katsokaa noita lasisia munakuppeja! Näitäkin on tullut Etsystä etsittyä eli mikä onnenpäivä, kun niitä löytyi neljä niinikään SPRlta. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän pihakirppiksiä! Ajattelin muuten pitää pihakirppiksen tässä itsekin, kunhan varsinainen kesäloma alkaa ja saamme päätettyä sille hyvän ajankohdan. Pysykää siis kuulolla, jos se kiinnostaa! Nyt oikein ihanaa Juhannusta kaikille, nautitaan Suomen suvesta! 🙂
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *