FESTIVOT TULIVAT TALOON

Kaupallinen yhteistyö Festivo Finland

“Missä teidän jääkaappi on?” Tässäpä kysymys, joka on esitetty useamman kerran lähes aina, kun olen jakanut esimerkiksi Instagramiin laajemman kuvan meidän keittiöstä. Ja tottahan se on, että meidän jääkaapi-pakastinyhdistelmä on pysynyt poissa parrasvaloista jopa silloin, kun esittelin uuden keittiön remontin jälkeen. Koko keittiöremonttihan alkoi meillä hieman yllättäen, koska vanhan keittiön toiminnallisuus alkoi mättämään jo muutaman kuukauden asumisen jälkeen. Remontin yhteydessä uusimme keittiössä lähes kaiken aina lattiasta kodinkoneisiin ja kaapistoihin eli kaikki kerralla -periaatteella. Ainoat, mitkä jätettiin olivat vanhat kylmälaitteet – kaksi valkokylkistä 60 cm mötikkää, jotka silloin pelittivät vielä siedettävästi. Toimivien laitteiden vaihtaminen uusiin pelkästään ulkonäkösyistä ei tuntunut perustellulta ja toisaalta myös remonttibudjetin raja tuli vastaan.

Olen yhä enemmän alkanut tykästymään siihen ajatukseen, että en halua ostaa halpaa vain koska se on halpaa. En halua kertakäyttöisiä vuoden pari kestäviä laitteita, jotka sanovat sopimuksensa irti viimeistään siinä vaiheessa, kun takuu on juuri mennyt umpeen. Haluan kestävää, haluan laatua, haluan hyvin suunniteltua, sekä omalla ostokäyttäytymiselläni tukea yrityksiä, jotka valmistavat tuotteitaan näillä ehdoin. Niinpä päätös oli lykätä jääkaapin ja pakastimen uusimista siihen asti, että voisimme unohtaa kompromissiratkaisut ja panostaa. Se päivä tuli aika tarkalleen vuoden päästä eli tänä keväänä, kun meille muuttivat Suomen Kotikylmiön Avainlippu-merkityt Festivo-kylmälaitteet!Festivo kylmiö ja pakastinFestivo kylmiö ja pakastin

Tältä meidän vanhat jääkaappi- ja pakastin näyttivät. Kummassakin kaapissa muoviset sokkeliritilät olivat rikki ja jääkaapin joutui viimeisten viikkojen ajan sulkemaan teipillä, koska ovi ei pysynyt jostain syystä yläkulmasta enää kiinni tiiviisti. Myös useampi hylly ja säilytyslaatikko oli sisältä hajalla. Jääkaapin oli siis aika jatkaa matkaa, mutta pakastin siirtyi kellariin myöhempää marjasatoa varten.

Mitä sitten hankimme tilalle – jääkaappi korvattiin 75 cm leveällä huomattavasti aiempaa tilavammalla 500 litraisella Festivo-kylmiöllä, ja pakastin 45 cm leveällä 195 litraisella automaattisulatteisella Festivo-pakastimella, jossa on -18 asteisen pakastintilan lisäksi kaksi 0 C -asteista NOLLA-vetolaatikkoa lihalle, kalalle ja esimerkiksi juomille. Molemmat ovat Festivon uutta modulaarista FK10-mallistoa, joissa itsenäiset laitteet on liitetty yhteen yhtenäisellä sokkelilla. Tämä tarkoittaa sitä, että voisimme periaatteessa lisätä tähän settiin esimerkiksi viinikaapin vain vaihtamalla sokkelin leveämpään. Kävin maaliskuun alussa Suomen Kotikylmiön tehtaalla Hollolassa tutustumassa Festivojen valmistukseen ja viimeistään se vakuutti minut täysin näistä tuotteista. Festivot valmistetaan 100 % Suomessa osista, joiden alkuperä on 80 % kotimainen ja loputkin osat tulevat Euroopasta esimerkiksi Saksasta. Ei halpatuotantoa vaan suomalaista osaamista, suunnittelua ja pitkänlinjan jatkuvaa kehitystyötä, jota on tehty jo yli puolen vuosikymmenen ajan!
Tehdasvierailun jälkeen mies kyllä katsoi mua kuin hullua, kun toistin hänelle kaikki tuotteista oppimani ja vaahtosin kaikista kylmiön eduista. Olen ehdottomasti tekniikkafani, joka rakastaa hyvin mietittyjä teknisiä ominaisuuksia, mutta tätä hullaannusta _kylmälaitteeseen_ en ehkä ihan osannut itsekään ennustaa. Sillä kylmiöhän ei ole sama asia kuin jääkaappi! Festivon kylmäelementti on nimeltään lamellihöyrystin ja se sijaitsee kylmiön ja pakastimen yläosassa. Samaa tekniikkaa käytetään esimerkiksi vaativissa suurkeittiöiden kylmä- ja pakastehuoneissa, joissa kylmää on tuotettava tehokkaasti ruuan säilyvyyden takaamiseksi. Koska lamellihyöyrystin on laitteen yläosassa ei ole vaaraa, että ruoat jäätyisivät osuessaan laitteen takaseinään, kuten tavallisissa jääkaapeissa. Tämä on mun mielestä niin hyvä ominaisuus! Festivo-kylmiöissä on saman tehokkaan kylmennystekniikan ansiosta myös korkea suhteellinen kosteus eikä niissä tarvita erillistä elintarvikkeita kuivattavaa puhallinta. Lopputuloksena on paremmin säilyvät ruoat, joille Festivoissa on vieläpä mietitty omat säilytyslämpötilat yhden ja saman oven taakse.


Festivo kylmiöFestivo NOLLA

Festivo-kylmiön säilytystiloja on mahdollista muunnella omien tarpeiden mukaan. Meillä alimmaisena on yksi HEVI-vetolaatikko, joka sopii lämpötilansa puolesta hyvin hedelmille ja vihanneksille. Sen päällä on KYLMÄ-vetolaatikko, jonka lämpötila on sama kuin kylmiössä. Tässä on kätevää pitää esimerkiksi juureksia. Iso perunapussikin mahtuu ilman mitään ongelmia varsinkin, kun KYLMÄ-laatikon päällä on kapea lasihylly, jossa meillä on avattuja säilykkeitä kätevästi “piilossa”.

Pakastimessa puolestaan on alaosassa kylmiötä kylmempää lämpötilaa vaativille herkästi pilaantuville ruoille kuten tuoreelle kalalle ja lihalle kaksi NOLLA-vetolaatikkoa, joiden lämpötila on nimensä mukaisesti 0-astetta. Ai että kokkimies voi tykätä tämmöisestä aivan pro-tason ruoansäilyttämisestä! Viimeksi tänään ihan ääneen ihaili NOLLAsta ottamaansa lohifilettä. 😉 Itse taas en voi kuvitella parempaa kuin jääkylmä cokis eli meidän toinen NOLLA-laatikko on varattu pelkästään juomille. Tervetuloa kuuma kesä ja Suomen kylmin siideri ja valkkari, ooh!!


Festivo

Festivot ovat tavallisia jääkaappeja korkeampia, joten jouduimme hieman suurentamaan seinässä olevaa aukkoa. Laitteiden taakse jäi noin puolimetriä tyhjää tilaa. Alle laitettiin asiaankuuluvasti yksi iso muovikaukalo. Olen kyllä iloinen tästä ratkaisusta, että isot laitteet saa piiloon syvennykseen ja tilaa jää vielä nurkassa olevalle skafferille.

Loppuun vielä pari sanaa näiden laitteiden ulkonäöstä. Se on minimalistinen, viimeistelty ja yksinkertaisen tyylikäs. Valitsimme meille rosteriset laitteet, koska minusta niistä syntyy hyvä kontrasti meidän “maalaishenkiselle” keittiölle eikä rosteri menee koskaan kokonaan pois. Kylmää metallia ja lämmintä puuta. Yksinkertaista ja runsasta. Pidän näistä yhdistelmistä. Lisäksi harmaa rosteri yhdistyy sulavasti statuariomarmorin harmaisiin juoviin, ruokapöytään sekä rosteriseen liesituulettimeen. Laitteiden pinta on muuten käsitelty niin, että sormenjäljet eivät niissä juurikaan näy. Nyt meidän keittiö on vihdoin valmis kokonaisuus, jota todellakin kannatti sitkeästi odottaa eikä valita nopeinta reittiä. Tuntuu myös hyvältä tietää, että oikein käytettyinä ja huollettuina nämä laitteet kestävät jopa 20 vuotta. Hollolasta nimittäin lähtee päivittäin varaosia jopa 15 vuotta vanhoihin laitteisiin. Festivojen laadusta kertonee myös se, että sama yritys valmistaa esimerkiksi lääkekaappeja sairaaloihin.


Festivo Festivo

5 thoughts on “FESTIVOT TULIVAT TALOON

 • Reply Hirvonen 24/04/2020 at 16:32

  Meillä juuri hajosi jääkaappi niin mietin, että vienkö huoltoon vai ostanko uuden. Nämä ovat kyllä tosi hyvän näköisiä, varsinkin mainitsemasi korkeuden puolesta. Mahtuisi ruokaakin enemmän.

  • Reply maiju 28/04/2020 at 08:58

   Hei, nämä on kyllä tutustumisen arvoiset – meillä oli ennen jääkaappi koko ajan ihan tukossa, kun mies tekee aina ison määrää ruokaa kerralla. Nyt ei ole mitään ongelmaa mahduttaa kattilaa vaikka sellaisenaan! Aivan huiput! 🙂

 • Reply Jaakko 28/09/2020 at 18:39

  Hei, mekin olemme miettineet tällaista festivoa keittiöremontin yhteydessä hankittavaksi. Jääkaappi näyttää muuten tilavalta, mutta entä sen syvyys. Mahtuuko uunipelti hyvin jääkaapin sisään?

  • Reply maiju 29/09/2020 at 08:24

   Hei Jaakko – tämä piti ihan testata eli kyllä mahtuu uuninpelti ja vieläpä ihan helposti! Ehdottomasti suosittelen sekä kylmiötä että pakastinta, ovat sen verran laadukkaat ja toimivat käytössä. Ei yhtään mitään pahaa sanottavaa. 🙂

 • Reply ”Kaunis, laadukas ja käytännöllinen kylmälaite” – vaikuttajien kokemuksia Festivosta - Festivo 28/10/2020 at 15:15

  […] Käy lukemassa Maijun sanat keittiöremontista ja Festivosta hänen Festivot tulivat taloon -blogikirjoituksestaan. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.