SIR GRACE

Tapetit saatu Maricken  


Hei täältä poikkeustila-arjen keskeltä! Kolmas viikko etätöitä pyörähti juuri käyntiin, kaikki lapset ovat kotona ja yritämme saada 24/7-yhteiselon sujumaan. Fiilikset tämän tilanteen suhteet ovat vaihdelleet ahdistuksesta iloon, kuten varmaan monella muullakin. Yhtenä päivänä tuntuu, että tämähän on ihan kivaa ja että on ihana olla kotona, kun taas seuraavana päivänä elämän rajoittuminen, taloudellinen epävarmuus ja toivottomuus ovat nostaneet päätään. Tämmöistä kevättä tuskin kukaan osasi kuvitella vielä kolme viikkoa sitten, mutta näin me vain sopeudumme, tilanteen pakosta ja jotta kriisi olisi mahdollisimman nopeasti ohi. Miten teillä muilla menee?

Etätyö sitoo arkipäivisin yhtä paljon kuin normityökin, mutta silti aikaa olla kotona on nyt paljon enemmän. Lapsilla ei ole harrastuksia, kirppiskierrokset on saanut jättää väliin eikä kaupoissakaan tule pyörittyä. Niinpä tässä on ollut enemmän kuin otollinen aika tehdä kotona kaikenlaisia rästihommia sekä pieniä remppoja, joita mielen päällä on talvesta lähtien ollut. Yksi isoimmista suunnitelmista on liittynyt Ainan huoneen tapetoimiseen, johon ajatus lähti aivan huikean ihanasta Sir Grace -tapetista, jonka bongasin Marickenilta. Sen on suunnitellut ruotsalainen Lisa Bengtsson, jonka osa ehkä muistaa baskeripäisistä mäyräkoirista? Sir Grace tapetissa seikkailevat jännällä tavalla niin leijonat, hevoset kuin viinirypäleetkin, ja se on mun mielestä kivan salaperäinen, sopivan hullu sekä reippaasti boheemi.


Tapetit saatu MarickeniltaEn ole koskaan tapetoinut mitään itse, joten ajattelin ensin ottaa hommaan tutun ammattilaisen tekemään. Jostain silti pilkahti mieleen sellainen “nyt tai ei koskaan” -ajatus, joka alkoi kummasti kiehtomaan, mitä enemmän asiaa ajattelin. Tapetti on paksua non-woven -tapettia eli liisteri telataan suoraan seinään. Tämän helpompaa systeemiä ei siis tapetoinnissa ole. Parin Youtube-videon jälkeen päätin kokeilla hommaa yhden rullan verran, sillä ulospääsyllä, että tapetit saisi vielä helposti poistettua. Eka nurkka ei mennyt ihan kuten suomenruotsalaisessa lifestyle-ohjelmassa, mutta tapetointi koukutti sen verran, että lopuksi päätin jatkaa koko huoneen omin päin! Ja heti kun ideasta sai vähän kiinni, se alkoikin sujua yllättävän hyvin ja oli jopa todella hauskaa! 🙂
Huoneessa on vielä vähän oven/ikkunankarmien listahommia kesken, mutta tuntuu todella hyvältä huomata, miten kivasti ilme muuttui ja että itse kykenee edelleenkin oppimaan asioita! Ainan vanha vihreä kerrossänky sai viininpunaisesta tapetista ihanan sävyparin ja muutkin vanhat kalusteet astettuivat sen kanssa ihan mukavaan sopusointuun. Tässä huoneessa on muuten lähes kaikki kalusteet ja pienesineet on hankittu käytettyinä joko kirppiksiltä tai myyntipalstoilta. Tunnelma ei ole turhan vakava tai aseteltu, sillä minusta rento tyyli sopii paremmin pienelle eskarilaiselle. <3

Marickenin koko valikoimaan pääset tutustumaan tästä ja Lisa Bengtssonin huikean mahtava tapettikokoelma löytyy täältä!

3 thoughts on “SIR GRACE

 • Reply lottao 02/04/2020 at 17:35

  Kertakaikkisesti psykedeelisen upea!

  • Reply maiju 03/04/2020 at 16:06

   Ihana kuvaus – sopii siihen just hyvin! 🙂 <3

 • Reply Tytön huoneen muutos ja itsetehty koulupöytä - MAIJU SAW 19/09/2021 at 10:28

  […] jälkeen ei sitten osoittautunutkaan nappivalinnaksi (huoneen vanhan ilmeen voi käydä katsomassa täältä). Ainan mielestä tapetti oli öisin pelottava ja päivisinkin sen verran synkkä, että hän ei […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.