KIDS ROOM DESK MAKEOVER

Hei taas! Nyt on kyllä niin kummallinen talvi, välillä tuntuu ettei kunnolla edes tiedä, mitä vuodenaikaa eletään! Lumen puute ei muuten haittaa, mutta valoisuudessa sen tuntee tai ennemminkin jatkuvassa, väsyttävässä pimeydessä. Töiden jälkeen olisi kiva puuhastella vielä jotain, mutta olo on saamaton ja ideat karkaavat päästä. Ellei sitten ole kyse sellaisesta asiasta, joka tulee suoraan nenän eteen eikä vaadi kummempaa mielikuvitusta. Sellainen kevyt makeover osui viime viikolle, kun löysin SPR:n kirpputorilta 90-lukulaisen vanhan työpöydän.
 
Yleensä tiedän heti, jos huonekalu tai tavara sopii meille, mutta tätä mäntyistä rulolla varustettua pikkupöytää jouduin hetken miettimään. Ysärityyli osittain häiritsi, mutta päätin silti ottaa riskin ja peruutin auton lastauslaiturille. Tiesin, että homman kustannus pysyisi alle kolmessa kympissä, koska pöytään löytyisi maali valmiina. Olin aiemmin tehnyt alakerran patterinsuojia varten sävykokeiluja, jonka seurauksena kellarissa odotti tyhjänpanttina litra salvian sävyistä vihreää kalustemaalia. Klassinen 1 + 1 -tilanne siis.
Pöytä ei alkuperäisessä asussa ollut mikään kaunotar, mutta maali teki sille hyvää! Sahasin kuviosahalla jalkoihin vähän uutta muotoa (näkyy ehkä parhaiten ekassa kuvassa) sekä poistin vanhat vetimet. Uusia ei vielä ole, mutta tulossa kyllä. Maalin pohjasävynä on Farrow & Ballin French Grey, joka sellaisenaan on myös aivan ihana, mutta olen siis sävyttänyt sitä itse mustalla ja ruskealla hieman hillitymmäksi ja harmahtavammaksi. Rulon maalauksessa sai olla tarkkana, ettei rakoihin menee liikaa maalia, mutta hyvin onnistui sekin ja ominaisuus edelleen toimii. Nyt on Teukalla oma söpö pöytä, jossa piirtää – ihan ei kuulu vielä päällimmäisiin kiinnostuksenkohteisiin, mutta äkkiähän se tuosta kasvaa!


kids room nordic home


Hi! Theo got himself a “new” desk, which I found 2nd hand the other day. The yellow pine did not make the cut, so my plan was to refresh it with some paint. I used French Grey from Farrow & Ball, but added some black and brown in order to make the shade more grey. I also remodeled the legs to make the desk look older and to skip the original 90-ties feel. New knobs are still missing, but otherwise the cute little desk is ready for it´s user! 

2 thoughts on “KIDS ROOM DESK MAKEOVER

  • Reply Maija Wichmann 20/01/2020 at 08:22

    Kaunis sisustus lastenhuoneessa! Saako kysyä mistä ostit lipaston käytettynä? Vaasan second hand paikat kiinnostaa😊

    • Reply maiju 20/01/2020 at 09:35

      Kiitos paljon! <3 Lipasto on SPRn kirppikseltä. Muita hyviä Vaasassa ovat Comboliina, Fyndis, Toivon Tähti ja Combo. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.