SNAPSHOTS FROM CHRISTMAS

Hei! Joulu on siis ohi ja täällä on ollut ensimmäinen työpäiväkin loman jälkeen. Lasku on onneksi huippupehmeä, kun samantien saa rauhoittua viikonloppuun ja ensi viikkokin on tynkä. Täällä on nautittu joulusta kaikella tapaa, lasten ilosta, hyvistä mauista ja mahdollisuudesta vain olla tekemättä mitään sen ihmeellisempää. Tunnen jo nyt miten hyvää laakereilla lepäily on tehnyt, sillä päähän on hiljalleen alkanut kerääntyä uutta sisustus- ja remppainspiraatiota! Aloitin Tapaninpäivänä Mr. Selfridge-sarjan ja se on tarjonnut paljon lisäinspistä etenkin kodin värivalintojen suhteen. Tykkään katsoa “vanhaan maailmaan” asettuvia sarjoja, sillä niissä on yleensä kaunis lavastus ja värimaailma. The Crown, Mad Men, Grantchester ja House of Cards on ahmittu ihan pelkästä silmän ilosta! Onko siellä muita sarjainspiroitujia?

Kuvailen nykyään lähes yksinomaan puhelimella eli pahoittelen kuvien laatua. Silti ehkä tyhjääkin parempi vai mitä ajattelette? Tässä siis meidän joulua sieltä täältä, mukavaa viikonloppua! 🙂


MAIJU SAW christmas MAIJU SAW christmasMAIJU SAW christmas

Meillä oli tänä vuonna kaksi joulukuusta. Eka kotikuvausta varten ja toinen pienempi, jolla korvattiin eka, joka ei kestänyt jouluun saakka. Hyasinttiasetelmassa olleen kulhon tein tänä syksynä Arbiksen keramiikassa. Odotan niin innolla, että kurssi jatkuu nyt keväällä!


MAIJU SAW christmasMAIJU SAW christmasMAIJU SAW christmas

Joulukoristeina meillä edelleen pitää pintansa kirppislöydöt sekä vanhat koristeet, joita yritän bongailla vuoden ympäri. Kukissa ehdoton suosikki on ollut leikko Amaryllis ja vielä mieluiten peruspunaisessa sävyssä. Mummon 50-vuotiaalla piparkakkureseptillä leivottiin taas piparit, kuten joka joulu tähän asti.


MAIJU SAW christmasMAIJU SAW christmasMAIJU SAW christmas

Leivoin myös ensimmäistä kertaa Lucia-pullia eli lussekatteja, mutta niihin tuleva sahrami ei mausteena ollut oikein kenenkään meidän makuun. Vaatisi varmaan totuttelua tai että se olisi makumuisto esim lapsuudesta. Keskimmäisen kuvan ison tyynynpäällisen ompelin anopin kätköistä löytyneestä pellavakankaasta. Eli todellakin perinteinen joulu meillä! Tässä näkyy myös joulun pukukoodi eli lämpimät tossut ja pellava-aamutakki, jonka ostin lahjaksi itse itselleni. On käytössä noin vuoden jokaisena päivänä!


MAIJU SAW christmas MAIJU SAW christmas

I hope you have had a wonderful Christmas! We enjoyed the holidays with our family and frieds. Here´s some snapshots taken with my phone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *