LAST DIY OF THE YEAR / IKEA HACK

Hei! Ihana joulurauha on laskeutunut, vaikka ei täällä muutenkaan ole joulua hirveästi tänä(kään) vuonna stressattu. Jouluruoat hoituu monen eri ihmisen toimesta yhteisenä ponnistuksena ja mulle on jäänyt niistäkin vain pari juttua. Olen orientoitunut siis lähinnä tekemään pieniä siivoiluja sekä saattamaan päätökseen pari projektia, joita ei arkena ole jaksanut ajatella. Mulle tämä on aivan parasta aikaa, kun saa olla rauhassa kotona, järkkäillä paikkoja, sytyttää kynttilöitä ja puuhastella pienten projektien parissa!

Meille jäi keittiöremontista hieman ylimääräistä sormipaneelia, joten päätin ottaa ne hyötykäyttöön vanhan IVAR-kaapin tuunauksessa. Tämä viininpunaiseksi maalattu kaappi on aiemmin ollut lastenhuoneessa ja melkein vuoden päivät sen jälkeen kellarissa odottamassa uutta tulemista. Some on täynnä IVAR-kaappien erilaisia modauksia, joten ei tullut mieleenkään luopua siitä etenkin, kun kaappi on niin monikäyttöinen ja sopii melkein mihin vaan. Nyt kaapille oli haussa vähän perinteisempi ilme sekä uusi sävy.


IKEA IVAR HACK

Tämä tuunaus oli todella helppo toteuttaa:

 1. mittaa paneeleille haluttu pituus ja sahaa kaikki samaan mittaan. Tässä on kummassakin ovessa rinnakkain neljä paneelia. Poista uloimmasta paneelista urospontti kuviosahalla tai sirkkelillä. Muista jättää varaa paneelien ympärille tulevalle koristelistalle.
 2. kiinnitä paneelit liimalla sekä halutessa parilla pienellä naulalla, jotta paneelit pysyvät paikoillaan.
 3. Mittaa ympärille tulevien koristelistojen pituus ja sahaa ne oikean mittaiseksi. Kulmat on siisteintä laittaa jiiriin. Liimaa sekä kiinnitä pienillä nauloilla listat paikoilleen.
 4. Jos listojen kulmat tai paneelit irvistävät jostain, paklaa raot pikasilotteella umpeen ja anna kuivua.
 5. Maalaa kaappi kauttaaltaan halutun väriseksi ja kiinnitä halutessasi seinään. Valmis!


Alla olevasta kuvasta näkyy kaapin tilanne paneelien ja koristelistan kiinnityksen jälkeen ennen maalausta.

IKEA IVAR HACK

Meillä tämä makkari on keittiöön ja olkkariin eli oleskelutiloihin nähden kaikista kaukaisin huone, mutta silti tuntuu, että haluan sitäkin kalustaa vähän enemmän. IVAR-kaappi tuo siihen kivan yksityiskohdan ja luontevan paikan koota ympräille muutakin piensisustusta. Sininen sävy ei ole mulle mikään tyypillisin valinta, mutta päätin kokeilla onneani, kun sitä portaikon sävykokeilusta jäi niin reippaasti. Kaapin päällä on merimiehen tekemä koivulevy, jossa on kaunis jyrsitty reuna. Aluksi oli tarkoitus maalata myös se siniseksi, mutta otankin nyt aikalisän, sillä koivuinenkin kiehtoo omalla tavallaan. Vetimiksi minulla olisi takataskussa pienet puunupit eli saattaa olla, että nekin vielä lisään kunhan joulunpyhät on polkaistu käyntiin ja sormia alkaa seuraavan kerran syyhyttää! Siihen asti oikein ihanaa ja tunnelmallista Joulua kaikille!


IKEA IVAR HACKIKEA HACK

Hi there! It´s starting to look a lot like Christmas, and I´m so happy we finally get to slow down things and just enjoy our time at home! I´ve been graving for some projects as I usually don´t have time to do anything after work these days. So I´ve welcomed the holidays with all my heart and at last I get to finish some ideas I´ve had in my mind. One has been the makeover of old IKEA IVAR cabinet that needed more classic look and new paint.

And here is what I did:

 1. I measured the 9 cm wide wooden panels to fit the IVAR doors. Here I have four panels put together + some extra space for a narrow rim to frame the panels with. So make sure you leave some space for the frame too!
 2. I attached the panels using wood glue and tiny nails.
 3. After that it´s time to measure the rims to make the framing. The framing is needed in order to make the panels more finished. The rims are miter cut (45 degrees) and also attached with glue and small nails.
 4. If there are small holes between the rims or panels, you can fix them up by using wood spackle. Just let it dry carefully before painting.
 5. Then you only have the painting part left and you´re ready!

I´m very happy how this came together and now it´s so easy to decorate with smaller stuff! Happy Holidays guys!

3 thoughts on “LAST DIY OF THE YEAR / IKEA HACK

 • Reply Step Inside Maiju's Delightful Home in Vaasa, Finland - Bebaskan Picture 09/01/2020 at 14:11

  […] are great (can you spot the ikea hack in this tour? You’ll find the answer and step by step here – it’s translated into English at the bottom of the […]

 • Reply chrissy 04/03/2020 at 23:32

  besides the ivar cabinet from Ikea. would you mind giving a list of the items used to create the panel?

  • Reply maiju 07/03/2020 at 16:53

   Hi,

   We used:

   Fingerpanel
   Small rim to make the edges look nice
   Wood glue
   Small nails
   Paint

   🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *