DIY OUTDOOR FURNITURE FOR KIDS

Kaupallinen yhteistyö CELLO


Heippa taas! Kesän myötä meidän perheen elämä on siirtynyt lähes kokonaan ulos, toki säiden mukaan, koska vedeltä ei olla säästytty täälläkään. Lomat eivät aivan vielä kolkuttele, joten olemme jatkaneet pieniä projekteja töiden jälkeen, jotta kesälomalla voidaan sitten keskittyä siihen olennaiseen eli lomailuun! Olemme yrittäneet keksiä lapsille kivaa tekemistä ulos, joten tästä syystä olen koko kevään katsellut edullisia käytettyjä leikkimökkejä. Eräänä iltana silmiini sitten osui täys napakymppi nimittäin paikallisen FB-roskalavaryhmän ilmoitus, jossa lahjoitettiin pinkki leikkimökki seuraaville leikkijöille. Merimies kokosi hommaa varten pienen talkooporukan ja mökki siirrettiin peräkärryllä ja raa´alla lihasvoimalla meidän pihalle viikkoa myöhemmin! Ehostelin sen kuntoon vanhoilla jämämaaleilla ja mökki piristyi jo sillä silmin nähden. Mökin pihapiirin silmäily synnytti tämän jälkeen uuden ajatuksen, sillä mitä on mökki ilman asiallisia ulkokalusteita – lasten minikoossa tietenkin! Toteutukseen lähdimme jälleen yhteistyössä CELLOn kanssa eli lasten puutarhakalustesettiin tarvittava puutavara löytyy K-Raudan ulkovarastosta.




Puuhastelimme tämän parissa noin neljä tuntia eli yhdessä illassa saa setin maalausta vaille valmiiksi. Pöytälevyn materiaaliksi valittiin 48 X 198 mm rakennuspuutavaraa eli pöydän leveydeksi tuli noin 70 cm rakojen kanssa. Penkeissä on puolestaan hieman kapeampaa puutavaraa eli mitoilla 48 X 123 mm. 1) Homma alkaa pöytälevyjen ja penkkien istuinosien sahaamisella 140 cm mittaan. Jotta osat saadaan liitettyä yhteen, sahataan niiden alle tukilauta 48 X 73 mm puutavarasta – yksi tukilauta kumpaankin päähän, myös penkkeihin. 2) Tukilautoihin haluttiin sama kaltevuus kuin jalkoihin eli sirkkelin sahauskulma säädettiin 15 asteeseen. Tukilautojen etäisyys pöydän/penkin reunasta oli meillä 8 cm. 3) Tässä kohdin kannattaa myös tasata lautojen välit pienillä kiiloilla ennen tukipuiden kiinnitystä.




Käytimme kalusteiden kokoamisessa kahdenlaisia ruuveja, jotka on molemmat tarkoitettu ulkokäyttöön – PROF terassiruuveja (5 X 90) sekä PROF terassiruuveja (6 X 90), jälkimmäiset vähän järeämmässä koossa. 4) Tukipuihin porattiin ruuveille reiät (tukipuun puoleenväliin asti), jotta ne uppoaisivat tarpeeksi syvälle pöydän/penkin kanteen. Kun tukipuut on kiinnitetty, on aika sahata pöytään jalat. Myös jalkojen sahauskulmaksi valitaan 15 astetta sopivan kaltevuuden saamiseksi. Muista hioa sahausjälki kevyesti, jotta pöydästä tulee siisti! 5) Sitten vuorossa onkin jalkojen kiinnitys eli laitoimme pohjalle hieman Kiillon yleisliimaa ja kiinnitimme kunkin jalan kahdella ruuvilla kannen tukipuuhun. Ylimääräinen liima kannattaa jo tässä vaiheessa pyyhkiä pois! 6) Nyt pöytä/penkki on saanut muotonsa eli enää puuttuu jalkojen väliin tuleva tukirakenne, jota varten sahattiin ohuemmasta 48 X 48 rakennuspuutavarasta molempiin päihin yhdet tukipuut sekä niiden väliin yksi pitkä tukipuu.




7) Myös jalkaosan tukirakennetta kiinnittäessä on hyvä porata pieni matka, jotta ruuvi ottaa kiinni paremmin. Tai sitten hankkii toiset ruuvit suosiolla hieman pidempinä! Nyt pöytä on kokonaan valmis ja homma jatkuu penkkien parissa. Käytännössä penkit tehdään aivan saman kaavan mukaan eli niiden rakenne on täysin identtinen pöydän kanssa. 8) Jos puutavara on täysin kuivaa ja reunat on siistitty kevyesti hiomalla, on enää jäljellä kalusteiden maalaus. CELLOlla on hyvä valikoima ulkomaaleja, jotka voi tietysti sävyttää haluttuun sävyyn. Maalimyyjä suositteli meille hommaan CELLO Wintex -talomaalia, johon valitsin kauniin keskisinisen sävyn. Minusta vanhan puutarhan luonteeseen sopii hyvin joku tämän tyyppinen kirkkaampikin väri! Tämä sävy löytyy koodilla: T1444. Maalausvinkkinä vielä sellainen, että homma kannattaa aloittaa aina kalusteen alapuolelta kuten toisessa maalauskuvassa! Maalikerroksia sudin yhteensä kaksi.




Puutarhakalusteista tuli näillä värkeillä ja rakenteella tehtynä aivan huipputukeva eli ne pysyvät hyvin paikoillaan, vaikka nurmikko on paikoin vähän muhkurainenkin. Lapset ottivat ne myös heti haltuun eli tässä on ehditty nauttia jo monet kaffit sekä puisevat hampparit! Ja toki lapset ovat syöneet tässä ihan oikeatakin ruokaa, on muuten paljon helpompaa kuin meidän tavallisten ulkokalusteiden ääressä, kun mitoitus on lapsille tehty. Sävyvalintaankin olen tyytyväinen, vaikka se ei se ihan perinteisin olekaan. Sininen toimii kauniina taustana lasten kattauksille sekä tuo pihalle kivan väriläiskän kaiken vihreyden keskelle. Miltä teistä tuo sävy näyttää?



In collaboration w/ CELLO

Hi! Summer is finally here! I been dreaming of a small playhouse for the kids and now we finally found one few weeks back. It needed some outdoor furniture of course, cause where else you can have a cup of coffee served by the kids? We made this set in collaboration with CELLO as they have good timber for building basically anything! I chose a bright blue for the set, so it would stand out from the garden. I think old gardens can have a little color to make it more interesting, do you agree? 

2 thoughts on “DIY OUTDOOR FURNITURE FOR KIDS

Leave a Reply

Your email address will not be published.