DIY DAYBED W/ CELLO

Kaupallinen yhteistyö CELLO

Hei! Melkomoista esimakua kesään saatiin viime viikonloppuna, ei ole paljon tarvinnut sisällä olla! Pihahommiin siirtymisen ajoitus oli meille mitä parhain etenkin, kun saimme ruokailuhuoneessa viime viikolla jälleen kerran yhden projektin loppuun! Kyseessä on koko huoneen päästä päähän ulottuva yli neljämetrinen daybed, joka toteutettiin yhteistyössä kuinkas muuten kuin CELLOn kanssa. Aiemmin kirjoittelinkin jo ruokailuhuoneen paneloinnista, jonka myötä tila tuli jotenkin paremmin “haltuun” ja helpommin kalustettavaksi. Sillä tiellä siis jatkettiin, koska en vain saanut enää mielestä pitkää laveria, jolla köllötellä rennosti kahvikupin ja lehtipinon kanssa!

Meidän daybedillä on pituutta 413 cm ja leveyttä 70 cm, joten mitään tarkkoja mittoja en taaskaan toteutukseen anna. Työohjeista kannattaa siis napata itselle vinkkiä lähinnä rakenteesta ja työvaiheista. Materiaalit löytyvät K-Raudan myymälöistä sisätiloista, sillä käytimme rungon tekoon jälleen CELLOn höylättyä 95 mm leveää ja 45 mm paksua lautaa. Jalkamateriaaliksi kannattaa puolestaan valita 21 mm X 45 mm X 95 cm höylälautaa sekä jalkojen välipuiksi 45 mm X 45 mm puutavaraa. Tätä jälkimmäistä neliön mallista tarvitset lisäksi tukipuuksi patjan alle tulevalle sälepohjalle.

Homma lähtee liikkeelle tietysti 1) laverin mittojen hahmottelusta eli mihin mittaan pitkät laidat sahataan. Lisäksi sahataan päätypalat haluttuun leveyteen. Kun laverin kehikon osat eli laidat ovat valmiit, sahataan pitkiin laitoihin kiinnitettävät tukipuut CELLOn 45 x 45 höylälaudasta. Huomioi tukipuiden kiinnityskorkeudessa sen päälle tulevan sälepohjan paksuus! Nämä tukipuut kiinnitetään laitoihin Profin vähän järeämmillä kulmaraudoilla, joita löytyy mm. irtomyyntinä K-Raudasta. 2) Kehikon osat voi nyt kiinnittää toisiinsa, rakenteesta tulee kestävä käyttämällä tässäkin kulmarautoja. 3) Kolmas vaihe sisältää jälleen sahaamista eli sahaa jalkoja tarvittava määrä. Meidän laveriin niitä tuli neljä paria eli 8 kpl. Korkeudeksi valittiin tyypillinen istumakorkeus eli 45 cm. Jos vaikka joskus on tarvetta laittaa pöytä daybedin eteen ruokailua varten. Mierimies halusi hifistellä ja teki jalkoihin lovet, jotta jalka tulee lähes samaan linjaan laverin laidan kanssa. Tämä ei kuitenkaan ole tarpeen!
4) Seuraavaksi sahataan jalkojen väliin tulevat tukipuut, jotka tekevät jalkojen rakenteesta tukevan. Kiinnitys tapahtuu puutapeilla, koska kiinnitysruuvit jäisivät ikävästi näkyville. Sekä jalkoihin että tukipuuhun porataan tappeja varten reiät – terässä on maalarinteippi merkkamassa kolon oikeaa syvyyttä. 5) Koloon kannattaa laittaa muutama tippa Kiillon yleis- ja puuliimaa, jotta liitoksesta tulee kestävä. Sitten vain osat naputellaan hellästi paikoilleen! 6) Kun jalkarakenne on kasattu, kannattaa jalkojen pohjiin kiinnittää jo tässä vaiheessa Profin huopatassut, jotta lattiaan ei jää painaumia tai muita jälkiä daybedin siirtelystä.
Projekti alkaa tässä vaiheessa olla jo lähes voiton puolella eli 7) seuraavaksi sahataan daybediin säleet, jonka päälle itse patja tulee. Me käytimme sälevärkkinä CELLOn höylättyä 95 mm X 15 mm lautaa eli vähän ohuempaa, mitä laitoihin. Säleet kiinnitetään laverin runkoon joko pienillä nauloilla tai ruuveilla. 8) Ja sitten enää jalat paikoilleen eli myös ne on hyvä kiinnittää kulmarautojen avulla! Daybed on tämän jälkeen rungon osalta täysin valmis etenkin, jos haluat jättää puupinnan esiin. Itse puntaroin tätä pitkään, mutta päädyin lopulta maalaamaan, koska ruokailuhuoneessa oli jo ennestään niin montaa eri puunsävyä. Cellon kalustemaalit käyvät tähänkin tarkoitukseen eli sieltä valitsin sävyn 1727.
Ensi vilkaisulta saattaa tuntua, että vaiheita ja tekemistä on paljon, mutta siitä ei kannata hämääntyä! Meiltä meni projektiin noin nelisen tuntia + maalaamiseen tarvittava aika. Isoin työ tässä nimittäin taitaa olla patjojen päällystäminen varsinkin, kun meille tuli niitä kaksi! Olen niin onneton ompelija, että vein patjat suosiolla ompelijalle ;). Oli kyllä mahtava fiilis saada ne parin viikon odottelun jälkeen valmiina kotiin – lapset hullaantuivat uudesta pitkästä pedistä täysin eli onneksi uskalsin luottaa omaan visioon. Laverin kruunasi vielä miehen puutyökurssilla tekemät kaksi laatikkoa, jotka katkaisevat laverin mukavasti. Laatikoita voi käyttää joko yhdessä tai erikseen, ja ne voi halutessaan pitää tarjotin-tyyppisesti tai sitten korkeampina tasoina. Kätevä laskutila esim. juuri sille kahvikupille! Cellon höylälaudasta nämä onnistuvat siinä missä laverikin. Lapsi lahjottiin kuviin tikkarin ja Youtuben avulla ja kärsivällisyyttä riittikin juuri sen kriittisen hetken, että sain pari ruutua napattua. 😉 Oliko daybed ihan outo veto ruokailutilaan – mitäs sanotte?In collaboration with CELLO. We´ve been busy again, this time with building this insanely long daybed to our dining room! Once I got this image in my head, I couldn´t resist it and it´s been 10/10 addition to our home! Space for everyone and those trays in the middle work so well for the nice cups of coffee that I´ve been having hear. Our kids love it although Theo was bribed into these photos with candy and kids Youtube clip! The one who doesn´t stay still 🙂

14 thoughts on “DIY DAYBED W/ CELLO

 • Reply sannami 21/05/2019 at 18:27

  Daybed on aivan mahtava, samoin kuin koko huone! Seinusta näyttää todella kutsuvalta ja raikkaalta.

  • Reply maiju 21/05/2019 at 21:10

   Kiitos ihanasta kommentista Sannami!! 🙏🏻🙏🏻♥️ Itsekin tykkään, miten kotoisa nurkkaus tuonne kulmaan syntyi. Huomaa, että värit piristää paljon! ☺️

 • Reply Een 21/05/2019 at 20:04

  En kestä näitä sun upeuksia! Niin hienoja juttuja, omaperäisiä ja niin kauniita, ei mikään massakoti, vaan täynnä persoonaa! I love it <3

  • Reply maiju 21/05/2019 at 21:09

   Oi kiitos aivan parhaasta kommentista!! 🙏🏻♥️♥️ Musta on kiva miettiä sisustusjuttuja aina oman kodin ja perheen tarpeista lähtien ja laittaa toteutukseen ne ideat, joista tulee hyvä ”mahatunne”! 😃

 • Reply Lisbeth 21/05/2019 at 21:02

  Ihan mahtava juttu! Mä oon miettinyt tänä keväänä jatkuvasti voisikohan ruokailuhuoneeseen laittaa jonkun löhöilypaikan. Ja sä sen sanoit: voi! 🙂

  • Reply maiju 21/05/2019 at 21:06

   No ilman muuta voi!! Tosin itsekin eka mietin, että onko se ihan ”sopivaa”, vaikka tyhmäähän se on muita miettiä, kun omasta kodista on kyse! Säilytyskalusteelle tai hyllylle ei ollut lainkaan tarvetta eli mikä sen parempi kuin kunnon rentoilupaikka muuten vähän vaikeaan tilaan! Go for it, sanon minä!! 😃😃♥️

 • Reply Johanna 21/05/2019 at 21:41

  Ihan mahtava fiilis teillä!

  • Reply maiju 21/05/2019 at 23:35

   Kiitos paljon Johanna! ♥️♥️ Kyllä se viihtyisyys pikkuhiljaa lisääntyy, kun saa sisustusta eteen päin 😃

 • Reply merja hämäläinen 23/05/2019 at 10:09

  Toihan on just täydellinen ruokailutilassa! Siihen vaan ruuan päälle ottaa päikkärit tai muuten vaan löhöilemään, ihan täydellistä. Ja tosi tyylikäs toteutus.

  • Reply maiju 23/05/2019 at 23:55

   Joo mä olin niin kaivannut tähän jotain mukavaa löhöilypaikkaa! 😃 Ja toimi hyvin, kun meillä oli vähän enemmän vieraita yhtenä iltana eli ei tullut istumapaikoista pulaa! 👍🏻 Kiitos paljon kommentista! ♥️♥️

 • Reply Anna 24/05/2019 at 11:21

  Apua miten kaunista! Sinulla on silmää ja taitoa luoda omaa, aitoa ja ajatonta. Siihen ei pysty sisustamalla pelkästään uudella vaan tarvitaan myös ajan patinaa ja aitoja materiaaleja. ja tietenkin vahvaa visuaalista näkemystä ja kädentaitoja.

  • Reply maiju 24/05/2019 at 14:15

   Kiitos Anna aivan ihanasta kommentista! <3 <3 Ja olen aivan samaa mieltä, että vanhalla on ehdottomasti paikkansa, kun sisustusta miettii. Itse en osaisi ajatella kotia ilman vanhoja huonekaluja ja yksityiskohtia. Vanha talo on siinä myös monesti armollisempi, että sallii enemmän kokeiluja, ehkäpä?

 • Reply Ninni 24/05/2019 at 18:43

  Aivan ihana! olette kyllä taitavia.

  • Reply maiju 24/05/2019 at 19:50

   Kiitos! Tämä oli onneksi melko helppo toteuttaa, maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.