OUR NEW GREEN KITCHEN

*Sisältää saatuja tuotteita sekä tuotteita, joista on saatu alennusta

Hei! Miten teidän sunnuntai ja mahdollinen Äitienpäivän vietto on mennyt? Meidän piti syödä perheen kanssa saaressa, mutta sade muutti suunnitelmat. Mutta hyvä näin, sillä nyt jäi aikaa tehdä tämä postaus valmiista keittiöstä. Remontti aloitettiin viime vuoden marraskuussa eli puolisen vuotta koko hommassa kaikkinensa meni. Into hieman lopahti lopussa eli siitä syystä viimeistelyyn on kulunut aikaa. Vieläkin yksi sokkelin pala puuttuu, mutta se löytää paikoilleen, kun inspis seuraavan kerran iskee. Jos keittiön lähtötilanne kiinnostaa, niin ennen-kuvat voi käydä kurkkaamassa täältä.


MAIJU SAW keittiö

Jo heti suunnittelun alussa oli selvää, että haluan keittiöstä tyyliltään runsaan ja ehkä jopa vähän “kartanohenkisen” vanhan talon henkeä kunnioittaen. Alakaapeiksi oli selvää valita lähes pelkästään vetolaatikoita sekä yläkaappien osalta se, että niitä ei perinteisessä mielessä tulisi. Yläkaappien tilanteen ratkaisi kuitenkin vasta sisustuslehdessä näkemäni kuva, jossa yläkaappi lähti suoraan tasosta. Tiesin heti, että se ratkaisisi ongelmallisen aukon, joka on muurin toisella puolella avaten näkymää ruokahuoneeseen. Siinä oli aiemmin kaksipuoleinen vitriinikaappi, josta ei kumpikaan meistä aikuisista ylettynyt ottamaan oikein mitään.


Toinen iso ongelma oli ikkuna tai oikeastaan molemmat niistä. En heti keksi, miten huone voisi olla tätä meidän keittiötä rikkonaisempi: kaksi oviaukkoa, muuri, muurin aukko, kaksi ikkunaa kahdella eri seinällä, ovi ruokakomeroon sekä seinään upotetut jääkaapit. Toisin sanoen ei siis yhtään ehjää seinää. Onneksi Netta ehti remontoimaan oman samantyyppisen keittiönsä ennen meitä eli oli helppo kopioida idea pyörillä olevista alakaapeista, jotka ovat vedettävissä ulos pois ikkunan edestä. Jouduimme tosin sitä ennen siirtämään patterin toisen ikkunan alle, jotta kaapeille saatiin tilaa sekä yhtenäinen taso jatkumaan myös ikkunan eteen.
Pieni arkiruokapöytä oli ehkä toimivin idea vanhassa keittiössä eli halusin ilman muuta säilyttää saman mahdollisuuden myös uudessa. Ensin ajattelin, että ruokapöytä tulisi suoraan toisen ikkunan alle, mutta onneksi hoksasin kääntää ajatuksen toisin päin. Ikkunan alle päätyikin siis penkki, jonka alla on kaksi vetolaatikkoa säilytystilan maksimoimiseksi. Penkki tehtiin vain 45 cm syvänä, jotta sen taakse mahtui ikkunan alla oleva patteri ja korkeuskin valittiin niin, että penkki on täysin oikealla istumakorkeudella. Penkin viereen mahtui vielä 700 mm leveä alakaappi, joten kovin paljoa luonnostelupaperia en enää käyttänyt yläkaappien miettimiseen vaan monistin suosiolla idean tasosta lähtevistä yläkaapeista myös molemmin puolin penkkiä!

Kaappien värisävyn suhteen oli heti selvää, että valkoinen on poissa laskuista. Samoin vanhaan taloon liian raskaalta tuntuva musta. Ekat väritesterit hain vaaleasta greigestä ja olinkin parin testailun jälkeen jo aika varma sävystä. Vasta mielikuvitusharjoitukset saivat empimään eli kuljin ulko-ovelta talon läpi keittiöön ja kuvittelin, millaisena vaalean greige keittiö avautuisi kodin muihin sävyihin nähden. En lopulta päässyt eroon ajatuksesta, että sävy jäisi liian pliisuksi eli oli palattava takaisin suunnittelupöytään. Vihreän sävyt ovat aina vähän vaikeita ja niin nytkin vasta neljäs tesisävy osoittautui oikeaksi. Netta piirsi keittiöstä viivapiirustukset mun ruutupaperiluonnoksista ja keittiötilaus lähti mittojen mukaan Mustalammin puutyölle, joka on pieni puusepänverstas Jalasjärvellä.
Tasojen hankinta oli toinen iso päätös, sillä halusin ehdottomasti satsata kivitasoihin. Vaalean Carrara Terrazzon etsimiseen käytin useamman viikon vain todetakseni, että sitä olisi ehkä saatavissa Virosta. Suomalaisille toimittajille se oli materiaalina joko täysin tuntematon tai vasta tulossa. Sen suunnitelman sai siis hylätä, koska halusin ehdottomasti hankkia tason paikasta, josta olisi saatavissa hyvää asiakaspalvelua hankalan mallisen ja kustannusten kannalta arvokkaan tason hankkimiseen. Olin jo vähällä vaipua epätoivoon, mutta onneksi ABL-laattojen myyjä lupasi vielä kerran katsoa mitä vaaleita luonnonkivitasoja heiltä löytyisi meidän budjetissa. Pian sähköpostiini tulikin kuva 18 mm Statuario Venato -marmorilevyistä, joissa oli villi kuvio! Päätös syntyi samalla sekunnilla, vaikka myönnettäköön, että vietin parikin unetonta yötä tuskaillen slammauksen alta kaivetun vanhan tiiliseinän ja marmoritason yhdistelmää… Mutta aivan ihana siitä onneksi tuli, kiitos ABL:n raudanlujan ammattitaidon ja hyvän palvelun! (Tasoista saatu alennusta näkyvyyttä vastaan.) Orakselta tuotetestaukseen saatu Inspera 3031F -hana viimeisteli näkymän.MAIJU SAW keittiö

Näiden isojen linjojen jälkeen muut valinnat menivät melko kivuttomasti eli mies valitsi haluamansa kodinkoneet, lattiaan asennettiin sama parketti kuin muuallakin alakerrassa ja seinät maalattiin vaaleiksi. Keittiöön istui parhaiten melko kellertävä harmaa eli Tikkurilan Merino-sävy, jolla maalattiin sekä seinät, sormipaneloinnit että skafferin (=ruokakomeron) ovi. Naulakkohullu ei tietysti voinut olla laittamatta nuppeja koko paneloinnin matkalle. 😉 Kaappien vetimiksi valittiin Beslag Designin niklatut Soliden-laatikonnupit sekä tiskarin ja roskakaapin oviin saman merkin Royal-lankavetimet. Nupit ovat kivoja, mutta let´s face it – eniten käytössä oleviin oviin on hyvä valita vetimet, joista saa kunnolla kiinni!

Sähkökalusteiksi valittiin vanhaan taloon ylivoimaisesti parhaiten sopivat Schneiderin mustat Renovat (tuotteet saatu). Koska yläkaappien alle ei tällä kertaa pystynyt asentamaan työvaloja, valittiin yleisvalaisimiksi kolme Piet Heinin Superegg-valaisinta (tuotteet saatu) Valaisinmestarin valikoimasta. Ne modernisoivat ja keventävät mun mielestä keittiön ilmettä juuri sopivasti eli valaisimien merkitystä ei kannata väheksyä tilaa suunnitellessa. Liittymällä Valaisinmestarin asiakasclubiin saat muuten ensimmäisestä ostoksesta -12 % alennuksen! Ruokapöydän päällä oleva Le Klintin klassikkovalaisin oli muuten onnekas löytö Torista! Kivan yksityiskohdan keittiöön tuovat lisäksi nuo seinälle asennettavat Upside down -viinilasitelineet Scandinavian Design Factoryltä.

Oon ollut melko väsynyt tämän puserruksen jälkeen, ja en ole oikeastaan edes heti osannut iloita valmiista lopputuloksesta. Mutta nyt huomaan, miten hyvältä kaikki tuntuu etenkin, kun kaikelle on löytynyt paikka ja arki uudessa keittiössä toimii! Usein ahtaudutaan koko perhe tuon pikkupöydän ympärille, vaikka viereisessä huoneessa olisi enemmän tilaa! Oma lempparipaikka on penkin nurkka, johon voi unohtua pitkäksi aikaa hörppimään kahvia ja seurailemaan miehen kokkailuja. Ja tänään Äitienpäivä-häslingissä oli kiva huomata, että keittiössä mahtuu useampikin kokki toimimaan ilman, että lopputuloksena on kaaos! Mitä te pidätte uudesta vihreästä keittiöstä?
Our new green kitchen is ready! I´m loving it now after the dust is gone and we can go on with our daily routines. So happy we did this! What do you think?

43 thoughts on “OUR NEW GREEN KITCHEN

 • Reply Päivikki 12/05/2019 at 21:17

  Aivan mahtava!

  • Reply maiju 12/05/2019 at 22:29

   Kiitos paljon Päivikki! ♥️☺️

 • Reply Elli 13/05/2019 at 07:47

  Aivan ihana keittiö ja tuo vihreä väri on upea! 🙂 meillä on 50-luvun kerrostaloasunnon pienehkön keittiön remppa suunnittelussa, olin haaveillut tumman sinisestä keittiöstä, mutta ajattelin sen olevan pieneen keittiöön liian tumma. Kun vihdoin sain odottelemani oikean sävyisen vaaleanharmaan mallioven testiin, näytti se kuitenkin niin pliisulta, että suunnitelmat meni uusiksi ja kaapit tulee nyt sitten Tikkurilan petrooli sävyssä, eipähän ole ainakaan pliisu 😀 sopivan tason metsästys sitten vielä asia erikseen…

  • Reply maiju 13/05/2019 at 09:14

   Hyvä, että pidit omasta visiosta kiinni! Monet valitsevat aivan turhaan sen tylsän ja tavallisen vaihtoehdon kyllästymisen pelossa. Musta on hassua valita vaihtoehto, joka on jo lähtökohtaisesti omasta mielestä pliisu. Mielummin wow ja just sellainen, josta itse tykkää! 🙂

 • Reply Jutta 13/05/2019 at 08:08

  Siis aivan mieletön lopputulos. Nerokasta tilankäyttöä ja upeita yksityiskohtia. Värivalinta on myös todella onnistunut!

  • Reply maiju 13/05/2019 at 09:11

   Kiitos Jutta ihanasta kommentista! <3 <3

 • Reply Piia 13/05/2019 at 08:29

  Vau, aivan upee! Tosi kaunis tuo vihreä väri. Rauhallinen ja rouhea samaan aikaan.

  • Reply maiju 13/05/2019 at 08:51

   Kiitos Piia! <3 Aika hyvä kuvaus - rauhallinen ja rouhea, sitä se taitaa just olla! 🙂

   • Reply Nina 20/09/2021 at 20:48

    Upea ja yksityiskohtainen keittiö ja postaus.
    Kiinnostaa kyllä kovasti tietää miten saat ikkunan auki/pestyä kun se on tason takana?

    • Reply maiju 26/09/2021 at 20:17

     Hei, ikkunan edessä olevat laatikostot ovat pyörien päällä ja taso mitoitettu niiden mukaan eli laatikostot voi vetää pois ikkunan edestä. ☺️

 • Reply Hanna 13/05/2019 at 08:34

  Tosi hyvä lopputulos. Kaunis tuo vihreä väri. 🦚

  • Reply maiju 13/05/2019 at 08:51

   Kiitos paljon! Tämä talo on henkinyt vihreitä sävyjä alusta alkaen eli tuntui luontevalta valinnalta myös keittiöön 🙂

 • Reply Soili 13/05/2019 at 12:15

  Ihana keittiö, kaikki sopii tosi hyvin yhteen. Itse olen oikea vihreän fanittaja. Kiinnitin myös heti huomiota niihin vihreä täplikkäisiin lautasiin! Saakohan niitä jostakin ostaa?

  • Reply maiju 13/05/2019 at 12:36

   Kiitos paljon! <3 Ja siis sama täällä! Tämä talo on tuntunut heti alusta alkaen "vihreältä" eli oli pakko mennä sen tuntemuksen mukaan :). Lautaset ovat mun keramiikkakurssilla itse tekemiä eli valitettavasti niitä ei voi ostaa mistään. Ainakaan vielä - mielessä muhii kyllä ajatus omasta keramiikkauunista ja -pajasta joskus tulevaisuudessa... 🙂

 • Reply Meri 13/05/2019 at 16:13

  Todella kaunis lopputulos! Kauniit kaapit ja hieno vihreä sävy. Mistä olet löytänyt tuon keittiön pöydän vai onko niitä jossain myynnissä? 😊

  • Reply maiju 13/05/2019 at 20:40

   Kiitos paljon! ♥️🙏🏻 Pöytä on vanha talonpoikaispöytä, jonka pinnat kunnostin maalaamalla ja kannen puuvahalla. Näitä samantyylisiä liikkuu jonkin verran myynnissä eli kannattaa pitää silmät auki. Tästä vanhasta postauksesta pääset kurkkaamaan, miltä pöytä näytti ostohetkellä: http://maijusaw.stilllifeblogs.com/2019/02/06/on-treasure-hunt/

 • Reply Reetta 13/05/2019 at 19:23

  Ihana! Runsas, värikylläinen ja seesteinen samaan aikaan. Vaatii todellista taituruutta, että saa nuo kolme mahtumaan pakettiin samaan aikaan! ✨

  Olitko miten ratkaissut tuon toisen ikkunan avautumisen? Vai pitikö siitä luopua, että sait vapaata laskutilaa riittävästi?

  • Reply maiju 13/05/2019 at 20:24

   Voi kiitos paljon ihanasta kommentista! ♥️♥️🙏🏻 Kummankin ikkunan saa edelleen auki eli myös tuo toinen on avattavissa, koska kumpikin 80 cm leveä laatikosto sen edessä on pyörien päällä. Eli vedettävissä ulos. Myös taso niiden päällä on leikattu 160 cm leveyteen eli tulee mukana. Tämä oli tälläinen erikoisratkaisu, jotta saatiin pitkä taso koko matkalle 😊.

 • Reply Reetta 14/05/2019 at 08:01

  Wow, olet siis tosi pitkälle miettinyt myös käytännöllisyyden. Nyt vaan nautiskelemaan kättesi töistä 👍

  • Reply maiju 14/05/2019 at 10:48

   Yritetty ainakin on, toki käytäntö sitten osoittaa, että toimiiko. Iso homma siinä joka tapauksessa on, kun pitää ruuvata kaapit irti seinästä ja irrottaa sokkeli. Mutta ehkä yksi kerta vuodessa riittää, kun ikkunat pesee. 🙂

   • Reply Åsa Kesti 06/02/2022 at 22:58

    Mikä on valkoisen paneliseinän yläpuolella olevan seinän harmaa sävy?

    • Reply maiju 24/10/2022 at 11:42

     Hei, se on Tikkurilan “Merino”. 🙂

 • Reply Kati 14/05/2019 at 20:06

  Tosi hieno tuli, kaappien vihreä sävy on tosi ryhdikäs mutta samaan aikaan rauhallinen. Tiiliseinän väri entisestään korostaa tuon vihreän kauneutta. Omaat kyllä hyvän värisilmän☺

  • Reply maiju 14/05/2019 at 22:55

   Kiitos paljon Kati! 🙏🏻♥️ On tosiaan totta, että tässähän on vastavärit kyseessä – tiiliseinällä on jotenkin pehmentävä vaikutus tilaan, vaikka tuollainen rouhea onkin! 😊

 • Reply Noora 15/05/2019 at 10:18

  Aivan huippuihana tuli!! Todella todella todella onnistunut kaikin puolin 🙂 En näiden kuvien jälkeen enää millään malttaisi odottaa oman keittiörempan alkamista, heh… Miten muuten ratkaisit jääkaapit..tarkoitan, onko ne integroituna tai minkä värisiin/mallisiin päädyitte? 🙂

  • Reply maiju 15/05/2019 at 13:04

   Voi kiitos Noora! <3 Suunnitteluvaihe on kyllä se paras eli tsemppiä siihen! Meillä on jääkaapit tuon ruokakomeron oven ja paneloidun seinän välissä eli korkea jääkaappi ja samankokoinen pakastin on upotettuna seinään. Niitä ei uusittu eivätkä ne ole kovin kivan näköisiä, niin niistä ei ole kuvaa. Katsotaan niiden elinkaari loppuun ja sitten varmaan integroidut tai jotenkin koteloidut tilalle. 🙂

   • Reply Noora 16/05/2019 at 15:47

    Kiitos vastauksesta! Tuohan onkin kiva, että ovat upotettuina seinään 🙂 Ja myöhemmin kerkeää sitten katsoa mitä haluaa niille tehdä. Meillä luultavasti sama tilanne aikanaan, että jääkaappi ja pakastin saavat jäädä keittiöön kunnes tulevat elinkaarensa loppuun. Minä vielä täällä uudestaan huokailen näiden kauniiden kuvien ääressä 😀

    • Reply maiju 19/05/2019 at 22:18

     Joo se on aika kätevää, kätkee isot kaapit hyvin pois silmistä, kun ne yleensä ovat etenkin integroituina aikamoisia laatikoita. 😉 Saa nähdä millaiset laitetaan, kun joku päivä sitten hajoavat – varmaan kalusteovet jollakin tapaa kyllä :). Kiitos paljon ihanista sanoistasi! <3

 • Reply Vilma 16/05/2019 at 10:32

  Miltä tuo laatikosto/taso ikkunan kohdalla näyttää ulkoa katsottuna? Jäikö sinne ikkunalauta väliin? Kokonaisuus näyttää niin hyvältä!

  • Reply maiju 19/05/2019 at 22:16

   Väliin jäi noin 10 cm ikkunasyvennys, joka meillä on kaikissa ikkunoissa. Ulkoapäin jos katsoo, niin näkyy lähinnä tuo tason korotus. Meillä on sen verran korkealla ikkunat, että en ole noteerannut, miltä väli näyttää. Sitä ei käytännössä näe! 🙂

 • Reply Josefiina 17/05/2019 at 12:04

  Heippa! Hei mikä tuo sinun logosi ihana fontti on? 🙂 Kiitos jos viitsit vastata, olen tuollaista kovin etsinyt!

  • Reply maiju 21/05/2019 at 21:13

   Hei ja anteeksi, että vastauksen kanssa on kestänyt! Kesti tovin keksiä, että mistä kaivan sinulle tuon tiedon, kun sivujen laitosta on jo parisen vuotta. Mutta se on siis Cormorant Garamond! 😊😊

 • Reply Linnea 22/08/2019 at 14:23

  Ihanan värinen keittiö! Tahtoisin noiden kaappien värin saada tietää kun en mistään osannut sitä lukea? 😅

  • Reply maiju 02/12/2019 at 10:03

   Hei, anteeksi todella myöhäinen vastaus, sävy on NCS S7005-G20Y 🙂

 • Reply Hanna 23/10/2019 at 18:08

  Aivan upea keittiö! Kiva nähdä muutakin kuin mustia tai valkoisia keittiöitä. Mikä on värikoodi näihin vihreisiin kaapin oviin?

  • Reply maiju 02/12/2019 at 10:03

   Hei, anteeksi todella myöhäinen vastaus – sävy on NCS S7005-G20Y 🙂

 • Reply Johannes 05/01/2020 at 21:51

  Hieno!
  Onko työtason takana olevan ikkunan alla ollut patteria?
  Jos vain yksi patteri, onko tuntunut riittävältä keittiössänne?

  • Reply maiju 05/01/2020 at 22:02

   Hei, työtason alla oli patteri, mutta siirsimme sen toiselle seinälle (nyt penkin takana). Keittiössä on siis aina ollut vain yksi patteri. Hyvin ollaan pärjätty näin – viereisessä huoneessa on ilmalampöpumppu sekä varaava takka eli tuovat lämpöä myös keittiöön. 🙂

 • Reply johannes 05/01/2020 at 22:21

  okei, kiva! Meillä toinen patteri lähdössä keittiökaappien tieltä, joten pohditaan riittäisikö kanssa toinen vain =)

  • Reply maiju 06/01/2020 at 00:58

   Voisiko ehkä toisen patterin tehoa kasvattaa jotenkin? En tiedä mitä termejä näissä käytetään, mutta meillä on osassa huoneita (öljylämmitys, vesikiertopatterit) pattereissa kaksi “patterilevyä” vierekkäin, mutta toisissa vain yksi. Tuplapatteri tuntuu huomattavasti tehokkaammalta – näitä on yksi keittiössäkin. 🙂

 • Reply Hanne Katajamäki 09/02/2020 at 01:49

  Hei! Meillä on remontti edessä taloon jossa myös taso tulisi ikkunan päälle osin. Ootko ollut tyytyväinen tähän teidän ratkaisuun? Me siis arvotaan että toteutetaanko samanmoinen liikuteltava taso, penkki vai pitäisikö kuitenkin satsata ja vaihtaa ikkuna vähän matalampaan. Kauhean isoja päätöksiä pitäis osata tehdä ja erityisesti kyllä työskentelytasolle olisi tarve.

  • Reply maiju 09/02/2020 at 14:46

   Hei, me ollaan kyllä oltu tähän ratkaisuun tosi tyytyväisiä. Ikkunaa ei ole vielä tullut kertaakaan avattua ja pestyä välistä ja ajattelinkin, että siitä tulee sellainen homma, joka tehdään vain joka toinen vuosi. Meillä on rapattu talo, joten ikkunan vaihto olisi ollut aika suuritöinen homma ja rappaukseen olisi varmasti tullut eri sävy, joka olisi varmasti häirinnyt. Tässä on kiva kokkailla ja katsoa samalla ulos eli paras ratkaisu tähän keittiöön ilman muuta. Toisen ikkunan allahan meillä on penkki eli sekin on kyllä kiva, jos laskutila muuten keittiössä riittää. 🙂

 • Reply FESTIVOT TULIVAT TALOON - MAIJU SAW 12/04/2020 at 11:14

  […] on, että meidän jääkaapi-pakastinyhdistelmä on pysynyt poissa parrasvaloista jopa silloin, kun esittelin uuden keittiön remontin jälkeen. Koko keittiöremonttihan alkoi meillä hieman yllättäen, koska vanhan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *