OUR KITCHEN BEFORE

Hei! Nyt tulee koko postauksellinen sitä kaivattua ja parjattua arkirealismia eli meidän keittiö muuttovaiheen asussaan! Sanon heti alkuun, että kaappien ja sellaisen yleissilmäyksen osalta tämä keittiö on ollut ihan ok. Se ei myyntiesitettä selatessa eikä varsinaisella näytöllä aiheuttanut mitään ihastuneita huokaisuja, mutta oli sellainen perussiisti ja varsin siedettävä tila, jonne pystyi vaivatta siirtämään omat kapustansa ja kattilansa. Tilaakin oli hyvin ja tietty kahden ikkunan ansiosta paljon valoa sekä kauniit näkymät ulos omenapuiden alle. Ajattelin, että keittiöremonttia ei todellakaan tarvitse ruveta kiirehtimään ja että pärjäämme nykyisellä varmasti pari vuotta. Että pilkkuja, raitoja ja ruutuja voi ihan hyvin yhdistää keskenään.
Mutta muttahan se aina nostaa päätänsä ja niin tälläkin kertaa eli keittiön käytännöllisyyden – tai pikemminkin epäkäytännöllisyyden – makuun päästiin aika nopeasti muuton jälkeen. Tasopinta-alaa tuntui alkuun olevan paljon, mutta kokkailu ikkunoiden edessä madalletulla korkeudella ei osoittanutunut kovin selkäystävälliseksi. Niinpä pyörimme molemmat ainoassa mahdollisessa kahden neliön tilassa eli hellan, tiskialtaan ja tiskikoneen ruuhkaisessa nurkassa. Tässä ei kuitenkaan pystynyt esimerkiksi leipomaan kunnolla, koska lähin sähköpistoke vatkainta varten löytyi leveän tason kaukaisimmasta nurkasta. Eli sinne ylettyäkseen on pitänyt nousta tasolle istumaan. Myös astioille on ollut arkikäytössä huonosti tilaa, sillä huoneiden välissa olevasta vitriinikaapistosta emme kumpikaan ole ylettyneet ottamaan tavaraa ilman ponnisteluja. Tai tikkaita.
Sitten hajosi liesituuletin. Vastustin uuden ostamista ehdottomasti, koska se tuntui väliaikaisratkaisulta aivan kuten koko keittiökin oli alkanut tuntua. Sokkelittomuus ärsytti kaappien alle jatkuvasti kertyvän sotkun takia. Sieltä on tullut välillä kalastettua korillinen leluja, yöpuku, laseja you name it. Aivan kuolleena syntynyt ajatus lapsiperheeseen! Myöskään valaistus ei ole tilassa toiminut eli käytännössä pelkällä kattovalolla on menty. Huomasimme, että vielä puolen vuoden jälkeenkin lieden hitaudesta saa hyvin itsensä kierroksille, kun on tottunut induktiolieden nopeuteen. Samaan aikaan kellarissa on koko ajan odottanut keittiöön hankittu parkettilattia, jonka asennusajankohta on ollut täysi kysymysmerkki. Montako talvea ja kesää se säilyisi hyvänä? Onko järkevää alkaa laittaa rahaa ja aikaa nykyisen keittiön puutteiden korjaamiseen, kun sillä on ratkaistavissa vain osa ongelmista? Vai aloitammeko puhtaalta pöydältä ja suunnittelemme koko homman uusiksi? Tätä kirjoittaessa vastaus on tietysti meille jo selvä, sillä istun huoneessa, joka on täynnä uuden keittiön osia! Mutta mitä sinä olisit tehnyt?
At first I thought it would be possible to maintain our old kitchen as it was. Even if it would mean combining dots, stripes and squares in the same room. But the impracticalities started to show almost instant we moved in. There was not enough countertop space, cause those lower bits in front of the windows were just too low for prepping food. There were not enough closet space easy to crab things from. The lighting was poor. The stove was too slow after years with induction cooktop. The stove fan broke. Kitchen cabinets without footings were a nightmare, cause basically everything from food crumbs to toys and forks ended up under them. Most of the wall plugs were placed wrongly and therefor difficult to use when baking. Etc etc. So we thought it would be wiser to take it all down than to start correcting the current errors. So here´s where we started from! I hope I can get to show some progress next time! The new cabinets are right behind me in this very room, where I sit right now! 🙂

15 thoughts on “OUR KITCHEN BEFORE

 • Reply Kati 03/02/2019 at 12:21

  Ihan oikea päätös aloittaa remontti. Jotenkin tuosta tulee mieleen palapeli, kaapit on vaan nakattu sinne missä tilaa on, ajattelematta käytännöllisyyttä. Keittiössä ollaan kuitenkin niin paljon. Se on paikka joka on sua vastassa joka aamu, kun päivän aloittaa. Tuo lattia ja tapetti saisi minulle aikaan migreenin,,,intoa remonttiin, täällä seurailen mielenkiinnolla 😊

  • Reply maiju 03/02/2019 at 13:23

   Nimenomaan, ihmeellisiä peitelevyjä oudoissa paikoissa ja kaapit valittu juuri sen mukaan, mikä sattuu sopimaan minnekin eikä käytännölisyyden mukaan. Koneet on kaikista halvinta sorttia, meidän normaalit ruokalautasetkaan ei mahdu nykyiseen tiskikoneeseen vaan ne on pestävä käsin! Mieshän on vielä ammattikokki eli syystäkin ollaan tähän hajoiltu ja monta kertaa päivittäin. Ja tosiaan – tapetteja ja kuosien sekamelskaa jää vielä vähemmän ikävä! 😉 XD

 • Reply Terhi / Reelinki 03/02/2019 at 14:57

  Aikamoinen sillisalaatti jos suoraan sanon. Vaikkakin ihan laatikoita on hyvin, ne ovat tosi huonolla korkeudella samoin tasot. Mutta säästäkää ihmeessä vanhat kaapit, jos ne pystyisi hyödyntämään jossakin varastossa yms?

  • Reply maiju 03/02/2019 at 17:12

   No sitä nimenomaan, myyntikuvassa oli muuten vielä Burberry-tyyppiset ruutuverhot ikkunoissa ja esittelyhetkellä jouluverhot salusiineilla! Aivan liikaa kaikkea toisin sanoen, heh! Vanhat 90 cm korkeat alakaapit lähtevät meille mökille ja yläkaapit + matalat alakaapit on jo myyty uuteen kotiin. Eli kaikki osat saavat jatkaa eloa ihan keittiökäytössä ja hyvä niin, koska ihan hyvässä kunnossa ne edelleen on! 🙂

 • Reply Villis 03/02/2019 at 16:27

  No onhan tuo keittiö ihan eri planeetalta kuin muu kotinne! Aah, sitä onnen päivää, kun uusi keittiö on kokkauskunnossa! Niin, siitä ei voi tulla, kuin hyvä!

  • Reply maiju 03/02/2019 at 17:07

   Tämäkin on niin totta! Ihanaa saada jo sama yhtenäinen lattia alakertaan, odotan pelkästään sitä innolla! Kiitos kannustuksesta! 🙂

 • Reply Noora 03/02/2019 at 19:37

  Voi mahtavuus, olen iloinen sinun puolestasi että uusi keittiö on jo työn alla! Itse vielä haaveilen uudesta keittiöstä, pari vuotta pitäisi vielä jaksaa odotella kun näin opintovapaalla ei paljon uusia keittiöitä vielä ostella, heh..😅

  • Reply maiju 03/02/2019 at 21:51

   Ei tämä meillekään ihanteellinen ajoitus ole taloudellisesti, mutta säästämällä ollaan saatu aika hyvin jo budjetti kasaan. Keittiöllä on arjessa niin iso merkitys, että mielummin se kuin esim parempi auto. 😊

 • Reply Anna 06/02/2019 at 15:06

  On kyllä melkoinen viritys tuo madallettu työtaso. 😀 Ei tulisi itsellä pitempänä ihmisenä päivää kauemmin tuota kestettyä.

  Voin hyvin ymmärtää miksi uusi keittiö on laitettu työn alle!

  • Reply maiju 06/02/2019 at 20:20

   Joo, ei todellakaan toimivin ratkaisu. Meidän 2 v. myös kiipesi joka päivä kymmenen kertaa sinne istumaan/seisomaan eli senkin puolesta ihana saada taso normaalikorkeuteen! 😅

 • Reply TIINA 09/02/2019 at 15:02

  Tiedätkö minkä merkkinen teidän vanha keittiö on? Meillä on 10vuotta vanha keittiö samanlaisilla valkoisilla ovilla. Haluttaisiin pari yläkaappia lisää mutta tätä samaa mallia ei ole enää saatavilla.

  • Reply maiju 12/02/2019 at 10:57

   Hei, uskoisin, että kyseessä on Puustellin keittiö. Kaverilla on samanlaiset ovet ja ne ovat Puustellin. Hän teetti joku aika sitten uuden oven ja se onnistui ihan puusepänliikkeessä. Kannattaa siis kysellä omalta paikkakunnalta suoraan puusepänverstailta, jotka tekevät keittiöitä ja kaappeja. Katso esim: https://mellano.fi/ – sieltä voi löytyä sama ovimalli eli puuseppä tilaa ne tuolta, rakentaa rungot ja maalauttaa. 🙂 Kaverilla ei eroa vanhan ja uuden oven välillä juurikaan huomannut.

 • Reply OUR NEW GREEN KITCHEN - MAIJU SAW 12/05/2019 at 19:34

  […] kerran iskee. Jos keittiön lähtötilanne kiinnostaa, niin ennen-kuvat voi käydä kurkkaamassa täältä. Jo heti suunnittelun alussa oli selvää, että haluan keittiöstä tyyliltään runsaan […]

 • Reply Johanna 09/09/2020 at 09:04

  Tuo madallettu työtasohan on nerokas!
  Meille tulee kyllä samanlainen, kun päästään ensi keväänä toivottavasti rakentamaan =)

  • Reply maiju 09/09/2020 at 17:42

   Tää oli kyllä helppo tehdä! Tosin nyt on heti mielessä, että minkälaisen vaihtopäällisen seuraavaksi keksisi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.