TIKKURILA COLOR NOW 2019

Kaupallinen yhteistyö Tikkurila 


Hei! Jos saisin euron joka kerta, kun suomalaisten kotien värittömyyttä kritisoidaan tai niihin kaivataan lisää väriä, olisi eläkepäiville jo aikamoinen pesämuna odottamassa. Ettenpä jopa pääsisi nauttimaan niistä etuajassa! Mutta nyt sitä väriä on selkeästi tulossa, kun katsoo Tikkurilan tänään julkaisemaa Color Now 2019 -sävykokoelmaa – se on aikamoinen kattaus rohkeita sinisiä, punaisia ja keltaisia höystettynä turkoosilla sekä herkillä pastelleilla! Perinteiseen tapaan Tikkurila on julkaissut myös Vuoden Värin ja se on persikkaisen pinkki K319 FLAMINGO! Koko Color Now 2019 -sävymallisto löytyy Tikkurilan sivuilta täältä.
Mikä sitten oli oma reaktioni, kun sain parisen viikkoa sitten Color Now 2019 -sävymallit katsottavaksi? Pakko sanoa, että aika iso hymy levisi suupieliin ja innostus tarttui samantien, koska kokoelma on niin ihanan erilainen ja toimii mielettömän hyvin yhteen! Niputin värilastuja kolmen-neljän sävyn yhdistelmiksi varmaan puolituntia ja mietin, mihin kaikkeen niitä voisi kokeilla. Oma ensivaikutelmani sävyistä on, että tässä kokoelmassa on elämäniloa ja raikkautta erittäin rennolla otteella! Vuoden Väriksi valittu Flamingo on ehdottomasti väritrendien ytimessä ja sitä on näkynyt ruotsalaisissa ja tanskalaisissa sisustuksissa jo hetken aikaa! Flamingossa on vahva retrofiilis, mutta se päivittyy helposti tähän hetkeen yhdistämällä siihen luonnonmateriaaleja, valkoista, mustaa sekä okrankeltaista. Toinen asia tietysti on, että ovatko suomalaiset valmiita näin kirkkaisiin sävyihin pitkän musta-valkoinen-harmaa -kauden jälkeen? Eivät välttämättä, mutta siitä huolimatta jaksan edelleen povata sävymaailman runsastumista yksi sävy kerrallaan. Meillä edellisen kodin lastenhuoneen kaapin maalaaminen ruosteenpunaiseksi oli selvä ensimmäinen askel, jonka jälkeen lisää sävyjä on koko ajan hiljalleen tullut lisää. Niinpä Color Now 2019 -sävyjä valitessa tunsin enemmän runsauden pulaa kuin valinnanvaikeutta. 🙂Ainan huone on ollut enemmän ja vähemmän kesken muutosta lähtien eli sinne nettikirppikseltä hankittu vanha IKEAn IVAR-kaapisto ehti odottaa maalausta hyvän tovin. Kokomäntyisenä se on tuntunut raskaalta ja tunkkaiselta, mutta samaan aikaan halusin kuitenkin säilyttää edes jonkin muiston vuosien tummuttamasta männystä. Hyvä kompromissi syntyi, kun maalasin vain rungon taitetulla keltaisella S302. Tuolit puolestaan ovat olleet ostoslistalla pitkään, joten näitä kahta vanhaa pinnatuolia ei kauan tarvinnut miettiä, kun ne löytyivät kirppikseltä vitosen kappale. Myös niihin halusin jonkun pienen jujun ja vähän samalla idealla päätin jättää selkänojien kauniin puuviilureunan näkyviin. Tuolien sävyt ovat F392 (vaalean keltainen) ja M319 (tomaatinpunainen).

Käytin kaikkien kalusteiden maalaamiseen Tikkurilan Helmi-kalustemaalia, jossa on puolihimmeä kiiltoaste. Työvaiheista sen verran, että maalaustyö alkaa aina vanhan pinnan tarpeista käsin – tuolien kohdalla se tarkoitti sitä, että poistin vanhan lakkapinnan hiomalla sen kauttaaltaan pois. Työpöydälle riitti hyvä puhdistus, koska siinä ei ollut mitään pintakäsittelyä. Kun maalattava pinta on kuiva ja pölytön, siirrytään itse maalausvaiheeseen eli suojaa hyvin kalusteiden ei-maalattavat osat sekä ympäristö. Huonekalujen maalaamiseen tarvitaan usein hankaliin kohtiin sekä pensseliä että isoihin pintoihin esim. vaahtomuovista maalitelaa. Maali kannattaa levittää erittäin ohuina kerroksina, jotta vältytään ikäviltä valumilta. Helmi-kalustemaali kuivuu todella nopeasti eli seuraavan kerroksen pääsee levittämään jo parin tunnin päästä riippuen tietysti kuivumisolosuhteista. Poista suojateipit, kun saat viimeisen maalikerroksen valmiiksi, sillä maalarinteippi irtoaa paremmin, kun maali on vielä märkää. Lisää ohjeita kalusteiden maalaamiseen löytyy Tikkurilan sivuilta!
Ainan huoneen sävymaailma on näiden toteutusten jälkeen entistä runsaampi ja valkoinen toimii lähinnä tehostesävynä yksityiskohdissa. Ennakkoon voisi ajatella, että punaisen ja keltaisen yhdistelmä on epätavallinen, mutta eipäs olekaan, kun katsoo millaisia sävy-yhdistelmiä tällä hetkellä on esimerkiksi muotimaailmassa. Myös Tikkurila pohjaa Color Now 2019 -ajattelussaan kahteen isoon megatrendiin, jotka ovat nimeltään blending ja clashing. Blendingillä tarkoitetaan samansuuntaisten sävyjen yhdistämistä siten, että kiinnostavuus syntyy niiden tummuuseroista. Clashing-trendissä on puolestaan kyse värien yhteentörmäyksestä eli kahdesta täysin erilaisesta sävystä syntyykin jotain uutta ja kiinnostavaa! Itselle herää näistä ajatuksista vahvat ysärivibat ja huomaan sen täällä Ainankin huoneessa – jostain syystä mulle tulee aina mieleen Blossom TV-sarja, kun tulen tänne!? Kuka muistaa??! Ihanaa nostalgiaa, josta tykkään sen rentouden vuoksi – koti on elämistä ja olemista varten ja siihen mahtuu monia eri sävyjä. Mitä ajatuksia Tikkurilan uudet sävyt teissä herättävät? 


Collaboration Tikkurila


Hi! The Finnish paint company Tikkurila has today announced their new Color Now 2019 color collection for the next year! According to the press release, the Color Now 2019 collection brings together bold reds, yellows, greens and shades of blues. The colors are inspired by two megatrends from the fashion world – clashing and blending that are now entering homes. With clashing the jury means breaking traditional color rules as blending gives an opportunity to combine similar shades together. I think the collection has a very strong 90ties vibe, but at the same time it looks way into the future. Tikkurila has also chosen one color to be The Color of the Year 2019 and this year it´s the bold peachy pink K319 FLAMINGO! The jury says that “Flamingo reflects the stylish character of exotic birds and its visual appearance sparks the imagination in everything from the nature to fashion, movies and home interiors. In this sense, Flamingo is a response to today’s insecure world as a symbol of openness for new ideas”.

I think the Color Now 2019 collection is a bold move from the greys and whites towards more vibrant athomospheres. I´ve seen in my own home how the colors are slowly coming back and it feels nice to think that maybe this is a new step for us to make our homes even more individual and personal. As the member of the Tikkurila color jury Susanna Björklund says: “Don’t be afraid of choosing something you like. Instead of relying on white or grey or black, if that is not your thing, follow your own taste and go boldly for your favorites”.

In the pictures you can see my choices from the collection – the desk is painted with dusty yellow S302 and the chairs with light yellow F392 and tomato red M319. I used Helmi furniture paint for all of them. How do you like the look in Aina´s room and what thoughts does the new Color Now 2019 collection bring to you? I think Aina´s room has now a very cozy 90ties vibe that even brings the TV series Blossom in my mind!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *