DIY CABINET MAKEOVER – AFTER

Kaupallinen yhteistyö Tikkurila


Hei! Täällä on taas uurastettu kaiken maailman keskeneräisten nurkkien parissa, joita tuntuu tässä talossa edelleen riittävän! Vaikka suuret linjat on jo tehty, niin pienissä yksityiskohdissa menee yllättävän paljon aikaa varsinkin, kun niihin saa ihan tosissaan kaivaa motivaatiota. Tähän tämän päiväiseen hommaan ei kylläkään paljon ponnisteluja motivaation osalta tarvittu, sillä rakastan muutosprojekteja ja niihin liittyviä kokeiluja yli kaiken! Lähtötilanteesta kirjoitin jo tuossa aiemmin ja nyt saan vihdoin esitellä teille lopputuloksen, joka jälleen kerran syntyi minun ja Tikkurilan yhteistyönä. Pakko kiittää heitäkin heittäytymisestä, sillä välillä osa visioistani saattaa ehkä olla vähän… hmmm, epätavallisia? 😉diy cabinet makeoverDIY cabinet makeover

Lähtötilanne oli siis tehdä jonkinlainen muodonmuutos vanhoille vaatekaapeille, jotka siirsimme talon alakerrasta yläkerran aulaan. Kaapit olivat muuten ihan siistit, mutta ovien kaarimalli vaati päivitystä. Niinpä pelkkä maalaus ei riittänyt vaan tarvittiin vähän nikkarointiakin, jotta urat saatiin järkevällä tavalla peittoon. Kesän aikana ihastuin sormipanelointiin, joten ajattelin kokeilla, josko se toimisi myös vaatekaappien ovissa. Tikkurilan sivuilta täältä löytyy hommaan tarkemmat työohjeet eli toteutukseen kannattaa tutustua siellä.

Minkälainen homma tässä sitten oli? Työvaiheita ei mun mielestä ollut lopuksi montaakaan, mutta aikaa niiden parissa kului useampi päivä. Odottelua syntyi mm. paneelien liimauksesta sekä maalausvaiheessa, sillä kaapinovet pystyy maalaamaan aina yhden puolen kerrallaan. Onneksi Tikkurilan Helmi-kalustemaali kuivuu todella nopeasti – yhtään liioittelematta se on aivan paras maali kalusteisiin, kun halutaan siistiä jälkeä ilman turhaa odottelua! Näkisin myös, että kaapeilla on nyt todella hyvät lähtökohdat pysyä siisteinä pitkään, sillä maali tarttuu maalaamattomaan puupintaan erittäin hyvin. Sen verran säästimme omaa vaivaa, että tilasimme kaapiston ympärille tulevat peitelevyt mittaan sahattuina paikallisesta puutyöliikkeestä eli levyt sai vain ruuvata paikoilleen ja maalata samalla sävyllä kaappien kanssa. Sävystä muuten sen verran, että jälleen kerran se löytyi selaamalla Tikkurilan Symphony-karttaa rautakaupassa. Sävyksi valikoitui rehellinen harmaanruskea S483, joka on erittäin lähellä sävyä Konglomeraatti. Mielestäni kaunis pari lattialle sekä pehmeille sävyille Theon huoneessa, joka näkyy samalla silmäyksellä aulatilaan.

Mitä pidätte lopputuloksesta?
Hi! Here is the result for a little DIY project that I did in collaboration with Tikkurila. The starting point was a row of dull white cabinets with outdated doors – you can see the before pics from my previous post here. It still felt like a total waste to just throw away the perfectly working cabinets, so we moved them from downstairs to upstairs to this small hallway. Good storage space is also always needed, right? This makeover project was not very difficult, but it took some time as we first glued the new woodpanels to the doors and painted the cabinets from both sides. The shade is S483 from Tikkurila´s color collection – a very near to a shade called Kongomeraatti. The whole makeover process can be found here, but unfortunately it´s in Finnish. I´m very happy with the result as the cabinets are now more in line with the rest of the house and the paneling gives a nice touch to this small space. What do you think?

25 thoughts on “DIY CABINET MAKEOVER – AFTER

 • Reply Elina 18/10/2018 at 12:23

  Tosi kaunis tila ja harmoninen värien suhteen, oikein silmä lepää 🙂 Osaat niin hienosti luoda tunnelmaa tilaan kuin tilaan!

  • Reply maiju 18/10/2018 at 13:45

   Kiitos paljon ihanasta kommentista! <3 Tämä on tämmöinen kauttakulkutila eli kalustuksen suhteen tulee olemaan tosi niukka. Kaappien tumma värisävy tuntui siis hyvältä tavalta tuoda tänne vähän syvyyttä ja "sitä jotain". Vielä ehkä pari pientä taulua ja isompi matto, kun sopiva tulee kohdalle 🙂

 • Reply Nina / Monta syytä rakastaa 18/10/2018 at 13:46

  Huhhhh ihan mieletön muodonmuutos, olet kyllä niin taitava!

  • Reply maiju 18/10/2018 at 13:50

   Voi kiitos paljon! <3 Tämä tuntui vähän hasardiprojektilta aluksi, mutta onneksi uskalsin kokeilla - että aika yllättynyt olen itsekin! 😉

 • Reply Tiina 18/10/2018 at 15:47

  Ihan mieletön. Nykymakuun rumat kaapit, jotka 99,9 % olisi tuossa vaiheessa roudannut kaatikselle. Nyt upeat ja täydelliset tuohon tilaan. Olen sanaton.

  • Reply maiju 18/10/2018 at 19:41

   Ah mikä mahtava kommentti – kiitos!! ♥️🙏🏻♥️ Joo kyllä nämä niin susirumat oli, että pakko oli jotain keksiä. Jälkiviisaana voi vielä todeta, että oli jopa paljon helpompaa kunnostaa nämä kuin lähteä hankkimaan uusia! 😃

 • Reply Patsy 18/10/2018 at 16:59

  Apua, en kestä kuinka kauniit ovet olet saanut aikaan!!!

  • Reply maiju 18/10/2018 at 19:38

   Kiitos ♥️♥️ ja kiva kuulla, että tykkäsit!! ☺️☺️

 • Reply Suvi / Valkoinen Harmaja 18/10/2018 at 19:34

  Todella upea! <3

  • Reply maiju 18/10/2018 at 19:38

   Kiitos paljon Suvi ja ihanaa, kun kommentoit!! ♥️☺️

 • Reply Idahhh 18/10/2018 at 23:03

  Ihan mieletön lopputulos ja värisävy – WAU! ♡♡♡

  • Reply maiju 19/10/2018 at 12:09

   Voi kiitos! <3 <3 Eniten mietin, mitä fiiliksiä juuri tämä väri muissa herättää, vaikka itse toki valkkaan aina sen perusteella, mistä itse tykkään 🙂

 • Reply Kristiina 19/10/2018 at 11:23

  On kauniit. Jos ei meillä olisi uusia kaappeja, niin tuollaiset haluaisin minäkin tehdä vanhoista! Aivan mielettömän hienot!

  • Reply maiju 19/10/2018 at 12:10

   Ihana kuulla!! Kaunis kiitos kommentista! <3 <3

 • Reply Jossu / Maailman Paras Paikka 19/10/2018 at 13:30

  Siis wau! Nyt löytyi idea meidän kaariurallisille keittiön kaapeille! Kukahan sen vielä toteuttaisi? 😀

  • Reply maiju 21/10/2018 at 23:21

   Kiitos! ♥️ Näiden työstäminen vaatii kyllä vähän tilaa eli se saattaa olla se rankin vaihe, kun odottelee liimausten ja maalien kuivumista. 😅

 • Reply Maarit 15/06/2019 at 16:46

  Moikka! Tosi hienot kaapit ja harkitsen samanlaista ratkaisua. Olisitko osannut vinkata, mitä sormipaneelia ostit? Tuntuu olevan jotenkin todella mystiikkaa tuo niiden myynti, vaikea ymmärtää mittasuhteita!

  • Reply maiju 19/06/2019 at 09:41

   Kiitos! Tilasin paneelit Starkin verkkokaupasta. Ja on tosiaan totta, että lautojen pituuksia ei löydy verkkokaupasta. Itse laskin menekin metrien mukaan ja kaikki tilaukset ovat menneet nappiin tietenkin ottamalla muutama metri pelivaraa.

 • Reply Appunti di casa: Loppis lifestyle: a casa di Maiju - Casa Lapis 09/09/2019 at 11:16

  […] cui racconta la trasformazione dell’armadio di Ikea in una zona di passaggio della casa. Un Ikea-hack […]

 • Reply Anu 13/04/2020 at 09:19

  Upea tämä kaapiston muodon muutos. Tästä inspiroituneena taidan tehdä saman omalle eteisen kaapistolle. Olet kyllä taitava.

  • Reply maiju 13/04/2020 at 11:40

   Kiitos, kiva kuulla, että sait ideaa omaankin kotiin! Ei ole mikään mahdoton toteuttaa lopputulokseen nähden 🙂

 • Reply Ullamaija Vuontela 07/06/2020 at 18:07

  Hei,
  Huomaan, että olet kirjoittanut kaapinoviaskareistasi jo ajat sitten, mutta löysin blogisi vasta nyt!
  Haluaisin kysyä sinulta, miten painaviksi ovet tulivat paneloinnin jälkeen, oletko huomannut, että saranat olisivat taipuneet/pettäneet/toimineet huonommin kuin ennen?
  Haluaisin tehdä saman uudistuksen kaapilleni:)

  Vastauksesta kiittäen, Ullamaija

  • Reply maiju 08/06/2020 at 10:40

   Hei Ullamaija, pinnoitus lisää ovien painoa, olet siinä oikeassa. Meillä saranat ovat kuitenkin kestäneet hyvin eivätkä ole taipuneet tms. Nämä vaatekaapit ovat melko vähällä käytöllä eli en osaa sanoa, miten saranat käyttäytyisivät, jos ovia esimerkiksi auotaan joka päivä useasti? Mutta meillä siis ei ole ollut mitään ongelmaa. 🙂

   • Reply Ullamaija 08/06/2020 at 18:28

    OK, kiitos kun kerroit!

   • Reply Ullamaija Vuontela 08/06/2020 at 18:29

    OK, kiitos kun kerroit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *