THE DARK ROOM

Huomenta! Tähänastisista kotikuvista on välittynyt meidän kodista melko vaalea yleisvaikutelma. Ja sellainen se toki onkin, mutta poikkeus tunnetusti vahvistaa säännön ;). Olohuoneen vieressä on nimittäin vielä yksi huone, joka on jonkinlainen viihdekeskus musiikin kuunteluun ja tietokoneella hengailuun. Täällä kirjoittelen esimerkiksi blogia tällä hetkellä. Koska kaikki muut huoneet ovat yhteydessä toisiinsa, oli niihin helpoin valita sama vaalea väriskaala. Työhuone sen sijaan on oma erillinen tilansa, joten halusin sinne tummat seinät aina listoja myöten.

Ensimmäinen värikokeilu meni pieleen (kyllä, niin käy välillä myös mulle), mutta Jotunin “Band Stone” -sävy on juuri niin tumma kuin halusinkin. Se on syvän tummanharmaa, ja taittaa aavistuksen myös ruskeaan. Värihifistelijä voisi kutsua sitä tummaksi taupeksi ;). Myös listat maalattiin samalla sävyllä, koska valkoisina vaikutelma olisi ollut liian “country”. Saman käsittelyn sai myös pieni komeronovi.
Huoneen sisustus on edelleen kesken, mutta hyvin pärjätään onneksi näinkin. Ainoat kalusteet ovat SPR:n kirppikseltä löytynyt vintage-sohvatuoli sekä facebookin kirppikseltä ostettu 90-luvun IVAR-kaapisto, jonka päätytikkaat sahattiin työpöytäkorkeuteen. Sohvatuoli on yksistään pieni, mutta kivan monikäyttöinen eli sen voi halutessaan avata pötköttelypaikaksi. Lapset levittävät sen melkein päivittäin. Sävy ei voisi olla parempi tai ainakin se tuo sopivaa pehmeyttä muuten tummaan sisustukseen. Sohva on ostoslistalla, mutta priorisoitu tällä hetkellä loppupäähän. Kattovalaisin ja matto ovat muuten Etsy-löytöjä, kun kerran niitä lupasin tänne raportoida! Miltä tummaksi maalatut seinät näyttävät teidän silmään?
Hi! I now you guys think I´m all for white and bright interior. Yes, that´s true, but not entirely. I also do like darker tones and therefore it was an absolute must to paint at least one room with a darker shade. This room is our home office / music room / computer room – for all kind of entertainment I guess. It still lacks a comfy sofa (and curtains) but right now it´s not on my priority list. I think this room is so cozy so I´m very pleased with the Jotun “Band Stone” shade that I picked. We painted also all the rims and mouldings with it as it adds up the feel. What do you think about the darker walls?

4 thoughts on “THE DARK ROOM

 • Reply Sanna 26/08/2018 at 21:22

  Tosi kaunis ja tunnelmallinen huone!

  • Reply maiju 26/08/2018 at 21:41

   Kiitos Sanna 🖤, mitä pidemmälle syksyä kohti mennään, sitä paremmalta tämä sävyvalinta tuntuu 😊

 • Reply hilu 27/08/2018 at 10:19

  Onpa tunnelmallista! 🙂
  Oletko tehnyt pesua tm käsittelyä tuolle kirppissohvalle? Itse pelkään kaikenlaisia otuksia mitä tuollaisten mukana voi kotiin tulla…monesti juuri vanhat käytetyt sohvat ovat ihanimpia, joten harmittaa etten niitä uskalla ostaa. Onko sinulla siis joku hyvä vinkki kuinka niistä saa mahdolliset ötökät pois? Pitkän pakkasjakson aikana tietysti voisi pitää ulkona jonkin aikaa ennen sisälle tuontia…

  • Reply maiju 27/08/2018 at 10:56

   Joo olen tuulettanut sitä ulkona muutaman päivän (ostettu keväällä, kun oli vielä pakkasta) + imuroinut huolellisesti. Ja tietysti silmämääräisesti käynyt läpi, että kankaassa ei näy mitään reikiä tai muuta outoa. En myöskään ostaisi huonekalua, jos siinä olisi jokin pinttynyt tunkkainen haju. Saunottamista voi myös kokeilla, jos haluaa olla ihan varma, että kalusteen mukana ei tule mitään “ylimääräistä”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *