DIY CABINET MAKEOVER – BEFORE

Hei! Kalenterin perusteella voisi vielä elää täyttä kesää, mutta ehkä pitkä ja lämmin kesä on virittänyt mielen jo hiljalleen syksyyn. Ja tavallaan hyvä niin, sillä itse ainakin tykkään olla enemmän kotona ja keskittyä remontin viimeistelyyn. Ja tietenkin sisustamiseen sekä muihin yksityiskohtiin, joita oon tähän mennessä ehtinyt työstämään vain ajatuksen tasolla. Yksi eniten odottamani projekti on kolmen vaatekomeron muodonmuutos, sillä niiden 15 vuotta sitten valitut ovet eivät ole kestäneet ajankulua. Melko perinteinen lähtötilanne on nähtävissä alempana.

Nämä kaapit olivat alunperin talon keskikerroksen aulassa. Me purimme kaapit sekä niiden toisella puolella olleet akaasiavitriinit pois, sillä halusimme avata näkymän ruokasaliin ja olohuoneeseen. Akaasiavitriinit lähtivät uuteen kotiin, mutta kaappien hävittäminen tuntui haaskaukselta. Hyvää kaappitilaahan ei ole koskaan liikaa ja rungot olivat muutenkin täysin kunnossa. Niinpä roudasimme kaapit yläkerran vastaavaan aulasyvennykseen, jonne rivi istuikin kivasti. Oli silti heti selvää, että ne tarvitsisivat pientä fiksausta eikä vähiten ovimallin takia.

Ekassa kuvassa näkyykin sitten mun suunnitelmat! Kaappeihin tulee sormipanelointi sekä uusi kaunis keskiruskea sävy. Pohdin vielä lopullista sävyvalintaa, mutta jokin kuvassa näkyvän tyylinen se tulee olemaan. Nupit ovat IKEAn. Lisäksi kaapin ja seinän välissä olevat raot laitetaan peitelevyillä umpeen. Ja sama koskee myös kaapin ylä- ja alaosaa eli myös niihin tehdään peitelevyistä sokkelit + listoitus, jotka viimeistelevät kaapiston täysin kiinteäksi. Jännittääkö lopputulos? Joo mua ainakin, sillä en ole koskaan vastavaa tehnyt. Myös sormipaneelin saatavuudessa on ollut haastetta, mutta toivottavasti ensi viikolla saan nekin tilaukseen!

9 thoughts on “DIY CABINET MAKEOVER – BEFORE

 • Reply Riikka 25/08/2018 at 11:00

  Ihanalta näyttää suunnitelmat! Ja seesteinen tunnelma on teidän kodissa kyllä! 🙂

  • Reply maiju 25/08/2018 at 11:12

   Kiitos Riikka! Vähän tuo panelointi jännittää, mutta pakko laittaa testiin! 🙂

 • Reply Salla 25/08/2018 at 17:42

  Voi, huiput suunnitelmat! Haluaisin ehdottomasti nähdä lopputuloksen! 👍🏻😊

  • Reply maiju 26/08/2018 at 13:44

   Huh ei paineita siis! No eiköhän tässä joku muutos synny 😊😊

 • Reply eeva j 26/08/2018 at 13:27

  Loistava suunnitelma! Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan lopputulosta. Meidän pojan
  huoneen vaatekaapit odottavat myös uudistusta, jotain tarttis tehdä…

  • Reply maiju 26/08/2018 at 13:43

   Kiva kuulla, että muillakin on sama mietinnässä. Saas nähdä, miten hommassa käy 😉

 • Reply DIY CABINET MAKEOVER - AFTER - MAIJU SAW 18/10/2018 at 11:16

  […] osalta tarvittu, sillä rakastan muutosprojekteja ja niihin liittyviä kokeiluja yli kaiken! Lähtötilanteesta kirjoitin jo tuossa aiemmin ja nyt saan vihdoin esitellä teille lopputuloksen, joka jälleen […]

 • Reply Amalie 26/03/2019 at 17:55

  This transformation is absolutely beautiful. Where did you buy the finger panels? Can’t seem to find anywhere to purchase them online 😕

  • Reply maiju 28/03/2019 at 15:21

   Hi! Thank you and sorry for the late response! I bought the panels from Stark webshop, they have free delivery to the nearest Stark. But I think almost any hardware store sells them, just ask if they have it in their sortiment and if they can order it for you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *