HAKOLA EDIT BOOKSHELF

Kaupallinen yhteistyö Hakola

Hei! Kirjahyllyjen paluusta on kohkattu jo pidemmän aikaa ja kieltämättä muuton jälkeen oon itsekin etsinyt sellaista meille. Kriteereinä on ollut kevyt ulkonäkö, puunsävy sekä tarpeeksi iso koko. Oon selannut tuntitolkulla läpi kaikkia mahdollisia ja mahdottomiakin paikkoja, mutta sopivaa ei vain ole löytynyt. Lopulta päätin luopua koko ajatuksesta, kunnes eräs päivä instaa selatessa tuli aivan täydellinen yksilö vastaan! Kyseessä on Hakolan tämän vuoden uutuus nimeltään EDIT, jota valmistetaan tässä aivan meidän lähellä Jurvassa! EDITin on suunnitellut Samuli Helavuo ja sen jujuna on hyllyjen helppo muunneltavuus – hyllylevyt ovat siirreltävissä ilman minkäänlaista ruuvaamista ja hyllystä saa muokattua esimerkiksi tyylikkään naulakon. EDIT tuli meillä yhteistyön myötä perinteiseen kirjahyllykäyttöön, mutta halusin havainnollistaa sen muunneltavuutta myös stailaamalla sen naulakoksi.

EDITin materiaali on saarni eli puun pintaa kuvioivien vuosilustojen takia hyllyissä on kauniita tumman ja vaalean vivahteita. Käytössä saarni on myös todella kulutusta kestävää. Itse en ole mahtipontisten walk in closetien ystävä, mutta voisin hyvin nähdä EDITin kivoimpien vaatteiden, kenkien ja laukkujen säilytyspaikkana. Jos niitä omistaisin enemmän kuin nämä muutamat, heh :).
Mun kohdalla hyllyn käyttökohde on siis aivan toinen, sillä hankin kenkiä ja vaatteita ainoastaan, koska on pakko. Kauniita astioita, laseja, kippoja ja kuppoja, vaaseja sekä kynttilänjalkoja on kertynyt sen sijaan huomattavasti enemmän eli on mahtavaa saada niille vihdoin kunnollinen paikka! Ja uskomatonta kyllä, oon näistä hyllyn tavaroista ostanut kaiken muun kirpputoreilta paitsi pienen riisipaperivalaisimen, mustat tarjoilulautaset sekä osan kirjoista. Puinen käsiveistos sekä vihreä pieni maljakko ovat tuoreimpia 2nd hand -löytöjä Berliinistä.
Yritin saada EDITstä järkevän yleiskuvan, jotta olisitte nähneet, missä se täällä meidän kotona on. Keskeneräiset kattolistat sekä huono valo häiritsivät kuitenkin sen verran, että homma jää seuraavaan kertaan. Tämä on siis meidän ruokailutila ja sama paikka, jossa vihreä kaappi oli ennen. Nyt EDIT tuo ruokailutilaan kaivattua lisäsäilytystilaa astioille, keittokirjoille ja lehdille eli se on tullut tähän jäädäkseen. EDITistä on muuten saatavissa myös matalampi versio, joka käy kivaksi sivutasoksi esimerkiksi olohuoneeseen tai eteiseen.

EDIT-hyllyä voi käydä hipelöimässä ensi kuussa Habitaressa Hakolan omalla osastolla, minkä lisäksi sitä löytyy myös Hakolan Shopista Fredalta!
In collaboration with Hakola

I´ve been searching for a good old bookshelf since we moved to our new home and it has taken me hours and hours to find one. At one point I already gave up, cause there just wasn´t any to match up with my criteria – light, wooden and tall enough. Until I saw this bookshelf called EDIT by a Finnish design brand Hakola. They make these shelves just about 50 km from where we live! EDIT is very easy to modify – no screws or anything, you just take down the shelves you don´t need. It can be transformed for clothes, bags and shoes or like me, for all the different cups and bowls and vases I ´ve been collecting through out the years! 95 % of all the items here are btw vintage or bought from flea markets. I´m so happy they finally have a nice place to put on display!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *