MY GUIDE TO ETSY

Hei! Ajattelin tänään hieman avata teille asiaa, joka on sisustajana inspiroinut mua ehkä tänä vuonna kaikista eniten. Arki on välillä niin aikataulutettua, että sinne ei mahdu säännöllisiä kirppiskäyntejä ihan niin paljon kun haluaisin. Niinpä oon ottanut avukseni nettikirppisten ihmeellisen maailman ja sieltä erityisesti Etsyn. Etsyhän on jo vanha juttu, mutta ainakin itse oon sen ennen mieltänyt pienten yrittäjien sekä käsityöläisten tekemien tuotteiden myyntipaikaksi. Etsy on myös sitä, mutta samalla niin paljon muuta!

Etsy on katto sadoille pienille minikirppiksille, jotka sijaitsevat ympäri maailman. Vintage-esineiden valikoima on loputon, kunhan vain keksii hyviä hakusanoja niiden etsimiseen! Tykkään myös siitä, että postikulujen määrä on heti tiedossa ja että kukin ostaja voi jättää myyjälle arvostelun. Jos kirppiksillä kiertelyssä hauskinta on löytöjen tekeminen, niin sama pätee hyvin myös Etsyyn. Kun se timantti tulee kohdalle, niin sen kyllä tunnistaa! Koska Etsy ei välttämättä ole kaikille tuttu, kokosin tähän muutaman vinkin omiin kokemuksiini perustuen.
Photos    Etching / Pot / Plastic chairs / Flower fabric / Pots / Rocking chair


1. Hyvät hakusanat
Mieti, mitä olet etsimässä ja lähde liikeelle siitä. Uudet tuotteet karsiutuvat, kun lisäät hakusanan kaveriksi sanan “vintage”. Itse suosin mm. seuraavia yhdistelmiä: “vintage lamp”, “vintage chair” ja “vintage french”. Myös materiaaleihin liittyvät hakusanat ovat hyviä eli “vintage bamboo”, “vintage wicker”, “opal”, “chrome”, “leather” jne. Haen välillä tuotteita myös värin perusteella sekä tietysti eri tuotemerkeillä, jos hakusessa on esimerkiksi tietty design-kaluste vintagena.

2. Tallenna löydöt suosikkeihin
Välillä hyväkin löytö voi vaatia ostopäätöksen makustelua eli silloin kannattaa tallentaa tuote omiin favoriteihin painamalla kuvan oikeassa ylänurkassa olevaa sydäntä. Suosikkeihin on helppo palata esimerkiksi kurkkaamaan, oliko siinä matossa ne värit niinkuin muistin. Myös myyjiä voi tallentaa suosikkeihin, jos jokin valikoima tai tyyli erityisesti miellyttää. Tämäkin kannattaa tehdä, sillä saat etusivulle tiedon uusien tuotteiden lisäämisestä kyseiseen kauppaan.

3. Ostaminen
Ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa vilkaista myyjän saamaa palautetta. Viisi tähteä ja useampi toteunut kauppa kertovat, että myyjä on luotettava. Itse en ole ohareista kärsinyt vielä koskaan eli kaikki tilaamani (yli 15 tuotetta eri myyjiltä) ovat aina tulleet perille ilman pettymyksiä tai säätämistä. Tuotekuvat kannattaa tietysti katsoa huolellisesti, samoin kun lukea myyjän tuotteesta kirjoittama sanallinen kuvaus. Myyjiltä voi myös kysyä viestin avulla lisätietoa, mikäli jokin asia mietityttää tai haluat esimerkiksi yhdistää kahden tuotteen postikuluja. EU:n ulkopuolisiin tilauksiin pätevät samat säännöt kuin muussakin nettikaupassa eli ostajan maksettavaksi saattaa tulla vielä arvonlisävero sekä 150 euroa ylittäviin tuotteisiin maahantuontivero. Itse rajaan yleensä USAn, Kanadan ja Australian pois, koska niissä jo peruspostikulut ovat yleensä korkeat. Tutustu myös palautusehtoihin. Usein tilausten etenemistä pystyy seuraamaan Etsyn kautta, mutta ei välttämättä aina. Kannattaa varautua, että Keski-Euroopasta tulevan paketin saapuminen voi kestää jopa parisen viikkoa. Maksu hoituu luomalla Etsyyn oma profiili, johon liitetään maksutapa.

4. Anna palautetta
Toteutuneista kaupoista kannattaa antaa myyjälle aina palautetta, sillä se auttaa myös muita ostajia! Etsy lähettää sinulle palautteesta automaattisesti muistutuksen muutama viikko kauppojen tekemisen jälkeen.Photos   Cabbage plates / Wicker chair / Mirror / Lamp

Ja sitten vielä varoituksen sana, sillä erityisesti Etsy-appin lataaminen puhelimeen voi aiheuttaa pahimman laatuista koukuttumista! Itse olen ollut tyytyväinen kaikkiin tilaamiini tuotteisiin eli sen myötä innostus on tietysti aina vain kasvanut. Mitä sitten olen ostanut Etsystä? – Mattoja, valaisimia, keramiikkaa, lasten kalusteita, astioita, tekstiilejä, nahkalaukun ym ym. Osa on ollut ihan uusiakin eli Etsyssä on hyvä valikoima pienten käsityöläisten tuotteita. Erityisesti pellavasta ja nahasta löytyy vaikka mitä ihania juttuja! Omista Etsy-löydöistäni voisi tehdä vaikka oman postauksensa, jos se kiinnostaa teitä? Jos jokin asia jäi arveluttamaan, niin kysykää ihmeessä!

14 thoughts on “MY GUIDE TO ETSY

 • Reply Henna 14/08/2018 at 18:11

  Apua! Nyt tuli liikaa ja liian hyvää tietoa!! Nimim. Tori.fi-addikti

  • Reply maiju 14/08/2018 at 18:23

   You´ve not seen nothing yet! Etsyssä on niin ihania vintage-juttuja, että välillä meinaa tuolilta pudota! Tosin hinnatkin voivat olla korkeat etenkin, jos kyse on brändituotteista. Vaivannäkö palkitaan kyllä tässäkin kirppistelymuodossa eli löytöjä voi tehdä, kun jaksaa tarpeeksi skrollailla :).

 • Reply Elsa 14/08/2018 at 18:43

  Etsy on minunkin aarreaittani, koukuttaa vahvasti! Etsy apps on ihan huippu. Olen tilannut lähinnä koruja ja vaatteita, nahkapussukkaa ja sellaista. Voisin tuoda tähän yhden vinkin lisää, nimittäin kannattaa käyttää tulli.fi:n sivuilta tullilaskuria hyväkseen, jos siis tilaa EU:n ulkopuolelta, jolla siis tullimaksun voi laskea etukäteen.

  • Reply maiju 14/08/2018 at 23:03

   Joo nykyään kyllä jos tulee tarvetta hankkia jotain, niin ensin tulee tarkistettua että löytyiskö Etsystä! Tullilaskuri on hyvä vinkki, oon sitä joskus itsekin käyttänyt 🙂

 • Reply Ih 14/08/2018 at 21:25

  Postaus sun löydöistä kiinnostaa ehdottomasti! Tää oli kiva ja sanon nyt hyvästi rahoilleni! 😀

  • Reply maiju 14/08/2018 at 23:02

   Heh, joo tää on kyllä köyhdyttävä appi! Laitan ehdottomasti Etsy-löytöpostauksen asialistalle! 🙂

 • Reply Heidi 15/08/2018 at 08:43

  Tee ihmeessä postausta omista Etsy-löydöistäsi! Itse olen sitä kautta ostanut kasveja ja nimenomaan Euroopasta 🙂

  • Reply maiju 15/08/2018 at 09:27

   Joo täytyy kyllä tehdä! Kasveja en oo tullutkaan ajatelleeksi, kiitos paljon vinkistä! 🙂

 • Reply Himatuikku 15/08/2018 at 11:42

  Lämmin kiitos todella hyvästä opastuksesta Maiju! En ole tiennyt Etsyn monipuolisuudesta. Olisi myös kiva lukea tarkemmin löydöistäsi. Ostitko esim ne upeat Togo-tuolit Etsyn kautta?

  • Reply maiju 15/08/2018 at 15:00

   Eipä kestä! Mullekin Etsyn monipuolisuus selvisi vasta viime talvena. Togon ostin itse asiassa Instagramista löytyneen myyjän kautta. Otan kyllä työn alle tuon Etsy-löytö postauksen! 🙂

 • Reply hanna 15/08/2018 at 12:09

  Sama postaustoive kuin muillakin!

  Mulla on Etsy-appi puhelimessa ja jotain olen joskus tilannutkin, mutta myös tuskastunut, kun en ole mielestäni saanut kyllin hyvin suodatettua hakutuloksia ja sitten on ollut selattavana ihan tolkuttoman monta sivullista tuotteita. Ehkä olen ollut vain liian kärsimätön ja jättänyt huomaamatta joitain suodattimia tai keksimättä kyllin hyviä hakusanoja… Ei kun kokeilemaan taas. 🙂

  • Reply maiju 15/08/2018 at 14:57

   No sehän se on, että sielläkin kuten useimmilla live-kirppareilla noin 98 % kaikesta on melko epäkiinnostavaa tavaraa. Eli miten tehdä niitä löytöjä. Kannattaa laittaa tarpeeksi noita hakusanoja yhteen pötköön. Tapaan myös seurata hintoja eli klikkaan jonkun edullisen tavaran (jota en edes välttämättä etsi) perusteella selaamaan koko kaupan valikoimaa. Sieltä saattaa löytyä tavaraa, jota ei välttämättä edes ole tajunnut etsiä 😉

 • Reply Santtu 22/08/2018 at 21:00

  Heippa, Etsy kiinnostaa, mutta vähän arkailen. Ihania käsityönä tehtyjä ( toki aika kopiovibat niistä tulee) tuoleja aidosta puusta olen löytänyt, mutta mietityttää onko niissä jotakin hämärää.. sinulla on kaikki kaupat vissiin mennyt ihan putkeen? Kiitos kivasta blogista, tekstejä on ilo lukea ja kuvia kiva katsella!

  • Reply maiju 23/08/2018 at 15:00

   Hei! Joo ymmärrän tunteen ja itsekin aluksi arkailin. Toisaalta jos myyjän palautteet ovat hyviä, niin uskoisin, että homma sujuu. Mulla on kaikki tilaukset tulleet ilman mitään hässäkkää perille. Sähköpostiin tulee ilmoitukset, kun tilaus on vastaanotettu ja toinen, kun se on lähetetty. Tilausten seurantaa voi myös kysyä, jos sen ei ole kerrottu kuuluvan postikulujen hintaan. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *