NEW START WITH TIMBERWISE

Kaupallinen yhteistyö Timberwise

Hei! Nyt vihdoin lattiaremontti on siinä vaiheessa, että voin ottaa lopputuloksesta kuvia sekä kirjoittaa hieman tarkemmin, mitä kaikkea siihen sisältyi. Alkuperäinen lähtötilannehan oli se, että talossa oli laskujeni mukaan ainakin yhdeksää eri lattiamateriaalia – tummanharmaata vinyylilaminaattia aulatiloissa, useita erilaisia laminaatteja ylä- ja alakerrassa, muovimattoa Paavon huoneessa sekä vielä laattaa eteisessä. Vaikutelma oli sekava, halpa sekä kaikinpuolin epäesteettinen, kun joka huoneessa oli vastassa eri lattiamateriaali. Ensimmäisessä näytössä meille vakuuteltiin, että alkuperäiset lautalattiat löytyisivät kaikkien kerrosten alta eli se tietysti sytytti meidän kiinnostuksen. Tieto piti kyllä paikkansa, mutta kun pääsimme puheisiin itse myyjän kanssa selvisi, että lautalattioiden kunto olisi melko suurella varmuudella erittäin huono ja että joistain kohdista se olisi purettu kokonaan pois. Tässä kohdassa aloin jo vahvasti epäröidä koko kauppoja, koska tiesin etten mitenkään tulisi toimeen silloisen lattiasekamelskan kanssa. 😉
Talon ostaminen riippui tietenkin lattioita enemmän meidän silloisen asunnon myynnistä. Löimme merimiehen kanssa kättä päälle, että mikäli asunto menisi kaupaksi ilman välittäjää, käyttäisimme siinä säästetyn rahan talon lattiaremonttiin. Ja niinhän siinä onnekkaasti kävi, että sain melko pian alkaa miettiä uuteen taloon lattiavaihtoehtoja! Jo heti alusta asti oli selvää, että panostaisimme aitoon puulattiaan, joka sopii vanhan talon henkeen sekä yhteen monenlaisen sisustuksen kanssa. Aloin käymään vaihtoehtoja läpi kotimaiselta Timberwiseltä eikä muuta tarvinnut sen jälkeen enää miettiä! Timberwisen parketit valmistetaan Suomessa Loimaalla PEFC-sertifioidusta puusta ja kokonaan ilman formaldehydipitoisia liimoja. Tuotteilla on jopa ainoana Suomessa Suomen Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus!


Kävin katsomassa Timberwisen eri parkettivaihtoehtoja ensin äidin kanssa, joka on hyvä makutuomari. Päädyimme yksissä tuumin lähes heti lehtikuusiparkettiin, joka on kivan elävä sekä ehkä eniten perinteisen lautalattian oloinen. Lehtikuusi NORDIC tuntui heti oikealta valinnalta yläkerran makuuhuoneisiin. Koska ihania parkettivaihtoehtoja on Timberwisellä paljon, halusin ylä- ja alakertaan eri lattiat. Ne kun eivät mistään kohdasta näy samalla silmäyksellä. Niinpä pohdin pitkään lehtikuusi COTTONin ja valkoöljyvahatun saarniparketin välillä. Lehtikuusi COTTON vei kuitenkin voiton, koska jälleen kerran pidin sen elävyydestä sekä kauniin vaaleasta pinnasta (molempien parkettien leveys on muuten 185 mm). COTTON tuntui myös helpoimmalta yhdistää olemassa oleviin huonekaluihin eli sitäkin kannattaa lattiaa valitessa miettiä! 🙂

Parkettien valinnan jälkeen alkoikin sitten homman haastavin osuus eli vanhan talon epätasaisten lattioiden purku ja suoristus. Purimme kahdesta huoneesta lattiat perustuksia myöten, koska niiden välillä oli isot tasoerot muihin lattioihin nähden. Erityisesti olohuoneen ja ruokailuhuoneen välillä ollut 5 cm korkuinen kynnys olisi häirinnyt vähintään 15 kertaa päivässä eli lattiat oli pakko suoristaa samalle tasolle. Samalla kävimme läpi koko lattiapinta-alan (160 m2) pitkän vatupassin kanssa, sillä aluslattian tulee olla tasainen – sallittu tasaisuuspoikkeama on ±2 mm kahden (2) metrin matkalla. Jouduimmekin paikoittain suoristamaan lattioita hiomalla sekä tasoitemassalla. Tässä oli iso homma! Timberwisen sivuilta löytyy kaikesta huomioon otettavasta kattavasti tietoa.

Emme olleet merimiehen kanssa asentaneet koskaan edes vaatekaappiin laminaattia eli päätimme luottaa asennuksessa ammattilaisiin. Heiltä alakerran parketin asennus sujui seitsemässä tunnissa! Se tunne oli ihan älytön, kun töistä kotiin tullessa vastassa oli maailman kaunein parketti! Melkein oikeesti itkin ilosta! Yläkerran lattiat saapuivat tämän jälkeen parin viikon päästä, mutta asentajilta ei löytynyt lähiviikoille yhtäkään asennusaikaa. Niinpä istutin merimiehen läppärin ääreen ja näytin hänelle saman Timberwisen WiseLoc-parketin asennusvideon, jonka olin itse ehtinyt katsoa jo varmaan kymmenen kertaa. Yläkerran parketin asennus hoitui tämän jälkeen meidän omin voimin noin kahdessa ja puolessa päivässä. Asennus oli paljon pelättyä helpompaa ja itse asiassa jopa ihan hauskaa, kun saimme yhdessä sen parissa puuhastella. Huvinsa kullakin, heh! 🙂
En voi sanoin kuvailla, miten suuri vaikutus uusilla lattioilla on ollut koko kodin tunnelmaan. Ne ovat olleet aivan kaikki kaikessa! Tuntuu kuin vanha talo olisi jälleen herännyt henkiin, sen pimeisiin nurkkiin on tullut valoa ja lämpöä, ja yhdessä täyspuisten korkeiden listojen kanssa vaikutelma on arvokas ja yhtenäinen. Tähän on nyt todella helppoa rakentaa toimiva sisustus, jossa on sekä vanhaa että uutta. Olen molempiin parketteihin todella tyytyväinen enkä tekisi mitään toisin. Aito puupinta on jalan alla lämmin, ei kopise eikä kiillä. Myös siivoajan kannalta molemmat parketit ovat armollisia, sillä niissä ei juurikaan näy pöly ja vaikeatkin tahrat irtoavat mopatessa helposti. Oikein hoidettuna pinta on myös kestävä eikä lainkaan niin arka kuten ennalta pelkäsin. Toki pieniä kolhuja on jo ehtinyt syntyä, mutta ne eivät oksien ja puunsyiden seasta hyppää silmään. Tämä oli todellakin panostus, joka kannatti tehdä ja joka tuottaa meille iloa moniksi vuosiksi eteen päin!
In collaboration with Timberwise Parquet

I can hardly remember how our home used to look like with nine different floors and floor types. Nine! Can you imagine?! It was clear from day one, that we needed to renovate the floors and although it has been lot of work, this has been a decision we don´t have to regret. Our parquet comes from Finland, where it is made from PEFC certified wood from the EU area. It has no formaldehyde-containing adhensives – first in the world!  We chose larch parquet with two different finishes. Upstairs we have the very natural larch NORDIC and downstairs larch COTTON. I´m more than pleased with both of them! I think floor is the most crucial thing, when it comes to home decoration – it literally sets the ground for everything. 


17 thoughts on “NEW START WITH TIMBERWISE

 • Reply Sanna 11/08/2018 at 10:56

  Oi vau, siis todella kaunista! Tuo lehtikuusi on tosiaan just sen näköinen, että olisi voinut olla talossa aina. Huikee lopputulos!

  • Reply maiju 11/08/2018 at 11:33

   Kiitti Sanna! <3 Jos tää lattiaremontti ei olis ollut toteutettavissa, niin olisi saattanu koko talokaupat jäädä tekemättä. Eli oon tosi onnellinen, että kaikki meni näin hyvin ja saatiin listatkin vaihdettua samalla (kattolistat vielä)! Lehtikuusi on just sopivan rustiikki. 🙂

 • Reply Sinkki 14/08/2018 at 22:09

  Hei, onpa kaunis leveälautainen lattia. Kysyisin, mistä tai minkä niminen tuo viherkasvien alla oleva penkki on? 🙂

  • Reply maiju 14/08/2018 at 23:01

   Kiitos! Taso on IKEAsta ja on muistaakseni nimeltään Stockholm 2017. En tiedä onko enää saatavilla, kannattaa tarkistaa! 🙂

 • Reply Elina 16/08/2018 at 21:38

  Kauniita kuvia, ihana tunnelma ja sävymaailma! Upea lattia<3 Pakko kysyä, millaiset verhot kolmanneksi viimeisessä kuvassa on? Ovatko pellavaa? Sävy on kauniin pehmeä.

  • Reply maiju 17/08/2018 at 09:44

   Oi kiitos paljon! <3 Verhot on itse asiassa Lapuan Kankureiden ILTA-nimiset pellava-aluslakanat, jotka olen ommellut verhoiksi. Kankureilla on kankaita metritavarana eli varmasti myös jotain tämän tyyppistä ja sävyistä - kannattaa kysyä, jos verkkokaupasta ei löydy?

 • Reply Kati 21/08/2018 at 18:03

  Todella kauniit lattiat ja muutenkin täydellistä! Tykkään tosi paljon sun tyylistä sisustaa ja toivoisin itsekin olevani hieman rohkeampi tarttumaan maalipensseliin. Täällä myös vanha talo remontin alla…

  • Reply maiju 22/08/2018 at 08:11

   Kiitos paljon! Täydellistä ei todellakaan ole, meillähän on vielä esim. kaikki kynnykset laittamatta ja muutenkin yhtä sun toista etenkin sisustuksen suhteen. Mutta pikkuhiljaa edetään aina, kun joku oivallus tulee :). Tsemppiä remonttiin, minusta vanhaan taloon sopii vähän voimakkaammatkin sävyt, että sen luonne tulee esiin! 🙂

 • Reply Ellu 05/01/2019 at 00:18

  Hei! On niin hieno lattia, että olemme päätymässä myös tuohon cottoniin uudessa talossamme. Onko teillä se selectiä vai naturalia?

  • Reply maiju 13/01/2019 at 20:25

   Hei, taitaa olla ihan natural. En muista, että tätä valintaa edes piti silloin tehdä eli olisko tullut joku lisäys sen jälkeen, kun me ollaan nämä hankittu (?). 🙂

 • Reply Tuula 13/05/2019 at 21:36

  Hienolle näyttää lattia, aivan upea. Onko tullut herkästi elämisen jälkiä. Minulla kaksi isoa koiraa ja vähän arveluttaa sen takia.

  • Reply maiju 14/05/2019 at 10:50

   Kyllä tämä on tosi kestävä lattia eli naarmuja ei juurikaan ole tullut, vaikka meillä lapset leikkii välillä aika rajujakin leikkejä. Muutama kolhu on tullu ja ne ajattelin ne paikata tänä keväänäm kun vain ehdin. Siitä ei siis vielä ole kokemusta. Tutusta rautakaupasta sain sen vinkin, että heillä on valmista ja lattioiden sävyyn suoraan sopivaa puukittiä (tms), jota siihen voi käyttää 🙂

 • Reply Stina 29/07/2019 at 17:43

  Hi! Im about to buy the timberwise larch floor in nordic and I wonder if you voile hela me.. I live in northern part of sweden and ive heard that larch is not recommended where its not grown. Have you experienced any trouble with your flooring at all? 🙂 (cracks etc.)
  Have any of the two ”colors” cotton or nordic turned redish? And last, how does it look overall now, after some time of use? 🙂
  THANKS!
  Stina

 • Reply Stina 30/07/2019 at 16:29

  Hi! Im planning to buy the timberwise nordic (or ciotton 🙈) floor for my new house and wonder IF you could hela me anser some questions…? Ive been Warned about using larch in (northern part of) sweden mostly because risk of it cracking. Have you experienced any problems with your floor?!
  Ive also heard larch turn slightly redish.. what is your experience ? Any difference between nordic and cotton? 🙂 and finally – how is the general condition of your floor now, after some time of use? Would you still recommend it? THANK YOU!
  Stina

 • Reply New start with Timberwise - Timberwise 13/04/2021 at 14:58

  […] Alkuperäinen kirjoitus julkaistu 11.8.2018 Maiju Saw-blogissa. […]

 • Reply Antti 07/11/2021 at 23:55

  Mikä tuo harmaan sininen maalisävy on teidän seinissä?

  • Reply maiju 21/12/2021 at 10:36

   Hei Antti, se on Jotunin “Tidlös”. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *