FRESHING UP THE BALCONY /w. TIKKURILA

Kaupallinen yhteistyö Tikkurila

Hei taas, aina se viikko näiden postauksien välissä vierähtää, mutta minkäs teet, kun on niin monta rautaa tulessa ja työtkin haittaavat puuhastelua ennen lomaa ;). Olen miettinyt tätä meidän talon sisäänkäyntiä eli millainen se on alun alkaen mahtanut olla? Lähinnä siis sitä, että onko puurakenteinen parveke lisätty myöhemmin ulko-oven yläpuolelle vai onko se ollut siinä jo alusta lähtien… Pitäisi ehkä vilkaista talon piirustuksia vielä paremmin.

Joka tapauksessa parvekkeen ja sisäänkäynnin tyydyttävä kunto osui silmään jo ostovaiheessa ja päätin, että niiden maalaaminen olisi heti jo ensimmäisen kesän homma. Osa parvekkeen kaiteista on tehty kyllästetystä puusta, joten tiesin, että tarvitsisin neuvoa niiden sekä sisäänkäynnin betonipylväiden maalivalintoihin. Tikkurilan Maalilinja (puh. 020 191 2002) on näihin pulmiin aivan paras ja tälläkin kertaa sain jo parissa minuutissa tiedot tarvittavista tuotteista sekä keskusteltua asiantuntijan kanssa työvaiheista. Parvekkeen puuosiin – myös vanhojen kyllästettyjen – maaliksi valikoitui Tikkurilan Vinha ja betonille puolestaan Yki Sokkelimaali. Lisäksi sain vinkin puuosien pesusta Homeenpoistolla ennen maalausta. Kaikki parvekkeen maalauksen työvaiheet löytyvät täältä, jos samanlainen homma on itsellä tiedossa! Käytetty sävy on Seitti eli hieman pehmemmäksi taitettu valkoinen.
Ajattelin ensin, että projektissa menee koko viikonloppu, mutta sen nopeus pääsi yllättämään. Vinha-ulkomaali on todella peittävää eli jo ensimmäisen kierroksen jälkeen muutos oli silmin nähtävä! Maalasin silti kaiteet kahteen kertaan, koska toinen kierros yleensä menee vielä ensimmäistä nopeammin. Ja huh mikä muutos oikeesti – ankea ja rapistunut muuttui (etenkin vaivaan nähden) kuin uudeksi eli tähän hommaan todellakin kannatti uhrata muutama tunti!

Parveke on kivasti kerrosten välissä eli siellä tulee käväistyä päivittäin ja monesti etenkin iltaisin, kun lapset ovat menneet nukkumaan. Parvekkeelta on näkymä melkein koko pihaan eli ennen nukkumaanmenoa siellä on mukava istuskella pieni hetki ja vetää keuhkoihin raikasta kesäillan ilmaa. Muutenkin parveketta tulee käytettyä vuodevaatteiden ja mattojen tuuletukseen, joten on aivan todella kätevää, että se on olemassa kuului sitten alkuperäisiin piirrustuksiin tai ei!

Koko sisäänkäynnistä tulee laajempi kuva vähän myöhemmin, sillä maalauksen yhteydessä löytyi rännin kohdalta pehmeä nurkka, joka vaatii vielä korjausta. Tästäkin syystä maalattavia pintoja kannattaa huoltaa ja seurata säännöllisesti, sillä se on melkeinpä ainoa tapa huomata poikkeavuudet ja esimerkiksi laho, kuten meidän tapauksessa. Vielä siis puuhaa riittää, mutta onneksi on vielä kesää jäljellä ja maalipuoli kunnossa! To be continued :).

In collaboration with Tikkurila. Our entrence was in pretty poor shape, when we bought the house, so I knew it was on my list already this summer. And I couldn´t be more happier about the result! So fresh and good looking and really lifts up the entire house! My favorite thing has been to sit here on the balcony for a while after the kids are asleep. A real zen moment just to breathe in the summer air and watch the sun fell over our garden. Painting can do miracles, read here how-to!

2 thoughts on “FRESHING UP THE BALCONY /w. TIKKURILA

  • Reply Katja 13/06/2018 at 15:02

    Hei Maiju,
    Ihanaa että palailet blogiin. Luulin jo että jotain ikävää on tapahtunut mutta onneksi vain näin hieno asia. Jos vain jaksat, olisi kiva nähdä ja kuulla remontinne vaiheista vaikka näin jälkikäteenkin. Kauniilta näyttää ja ihan sinun/teidän näköiseltä! Onnea vielä uuteen kotiinne !

    • Reply maiju 07/07/2018 at 01:11

      Hei ja pahoittelut todella myöhäisestä vastauksesta! Kirjoittelen uudesta kodista hiljalleen tänne blogiin, on ollut remontin takia aluksi niin paljon hommaa, että en ole kauheasti vielä kerinnyt. Mutta nyt ollaan kohta siinä pisteessä, että pahin on ohi eli on helpompi blogatakin :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *