NEW HOME!

Heippa te kaikki, jotka vielä muistatte tällaisen blogin, jossa kirjoiteltiin sisustamisesta ja asumisesta ja kaikkeen siihen liittyvästä! En edes kehtaa tarkistaa, milloin edellinen postaukseni on julkaistu, blogimaailmassa siitä kumminkin on lähes ikuisuus. Eli mistä sitä aloittaisi, ihan kauhean paljonhan tässä on tapahtunut, vaikka kyse ei ole sen suuremmasta kuin muutosta. Jollain henkisellä tasolla kuitenkin tuntuu, että koko elämä on muuton myötä mullistunut ja sitä on nyt sulateltu pari viimeistä kuukautta. Ehkä ison tästä jutusta tekee se, että uusi koti on talo isolla T:llä ja kaikki mitä siihen ikinä liittyykään. Kun on asunut koko ikänsä kerros-/rivitalossa tuntuu todella oudolta olla yhtäkkiä omillaan – meillä on siis oma piha voitteko kuvitella? Eikä meillä ole naapureita! Pyykkiä voi pestä vaikka keskellä yötä ilman, että kukaan häiriintyy. Lapsia ei tarvitse jatkuvasti hyssytellä ja musiikkia voi kuunnella. Ihmeellistä. Ja samalla uutuudessaan hämmentävää.

 


Olin tätä taloa katsellut aina lähialueen omakotitalojen myynti-ilmoituksia selatessa ja kerran pysähdyin kunnolla sen ääreen. Kuvissa tykästyin erityisesti yläkerran huoneisiin. Niistä saisi lapsille tosi kivat. Myös koko talo itsessään oli ikäisekseen (rak 1941) ryhdikäs ja huolella peruskorjattu. Pihallekaan ei tarvisi tehdä yhtään mitään. Huoneiden liian moderneja pintamateriaaleja katsellessa herkemmät ovat varmasti perääntyneet, sillä laminaatilla, lasikuitutapetilla, lasitiilillä ynnä muulla oli melko tehokkaasti hukattu talon alkuperäinen vanha fiilis. Piti siis katsoa pintaa syvemmälle ja nähdä eri mahdollisuudet. Tämä koski erityisesti lattioita, joiden vaihto sisällytettiin heti jo meidän ostotarjoukseen. Mutta siis, 102 neliöstä me sitten hyppäsimme tähän valtavaan taloon, jossa on lähes triplasti tilaa!
Lehtiteline / Magazine rack Smålands skinnmanufaktur gifted*

Tämän postauksen kirjoittamista on osaltaan hidastanut se, etten ole osannut päättää parasta lähestymistapaa. Yritänkö kuvata teille heti kaikki nurkat kerralla vai huoneittain sitä mukaa, kun juttua tulee. Tosiasiahan on se, että lähes jokainen huone on jotenkin kesken eikä vähiten lattiaremontin jäljiltä. Ja näin on oikeastaan hyvä, koska en halua tehdä hankintoja liian nopeasti vaan mielummin pikkuhiljaa. Niinkuin rahatilanne edes muuta sallisi, heh! Niinpä tähän postaukseen valikoitui muutama vähän valmiimpi nurkka Ainan ja Theon huoneista sekä ruokahuoneesta. Eiköhän tämä homma tästä taas starttaa nyt kun jää on saatu murrettua! 🙂
So here we are, at our new house! Although we only moved, the change feels bigger than that. This is the very first time for both of us living in a house. Taking care of everything that a house like this needs. It has almost triple the size as our old appartment, and sometimes I don´t know where everyone is. But it´s all positive and especially Aina has been enjoying her new room that she doesn´t have to share with her younger brother anymore. The space feels so nice! We have done some renovation, but I´ll write about that later. The house is built in 1941 in case somebody is wondering. Still I have a quite much ahead of me to make it feel old again, in a good sense of course. The gap between the posts has been long, but I think I´ll speed up the pace now once the ice has been broken. 🙂

26 thoughts on “NEW HOME!

 • Reply Viivi / Pilviraitti 20/05/2018 at 09:15

  Mukavaa, kun palasit blogin pariin. Onkin ollut ikävä postauksiasi. Talo näyttää todella kauniilta niin ulkoa kuin sisältäkin. Tsemppiä remontin kanssa. Ja onnea uuteen kotiin! 🙂

  • Reply maiju 20/05/2018 at 09:17

   Kiitos paljon!! Pinnat on suht valmiit, mutta vielä on iso homma kaikkien listojen kanssa. Mutta eiköhän se siitä 🙂

 • Reply Satu Myllylahti 20/05/2018 at 09:18

  Vihdoinkin! Postauksiasi on kaivattu 🙂

  • Reply maiju 20/05/2018 at 09:45

   Voi miten ihana kuulla! <3 Saa niin uutta virtaa tästä kannustuksesta!

 • Reply Hanna H 20/05/2018 at 09:24

  Voi miten ihana talo! Onnea uuteen kotiin. ❤

  • Reply maiju 20/05/2018 at 09:46

   Kiitos paljon, kyllä tämä jo ihan kodilta tuntuu! 🙂 <3

 • Reply Tiina luukkonen 20/05/2018 at 09:31

  Kauniilta näyttää. Ihanan väriset maalit seinissä…..mitä maaleja käytitte ?

  • Reply maiju 20/05/2018 at 09:51

   Kiitti, vihreän kaapin takana on Jotunin “Timeless” -sävy ja Theon huoneessa S1002-Y sävy. Ainan huoneen pinkki on S1005 Y60R 🙂

 • Reply Lyde/ Talostakoti 20/05/2018 at 10:08

  Kaunis talo, paljon onnea uudesta kodista, sekä samalla uudesta elämäntavasta 😉 Omakotiasujana en enää muuta osaisi kuvitellakaan, niin mukavaa tämä on!

  • Reply maiju 21/05/2018 at 10:36

   Kiitos! Ja siis ymmärrän! Tuli ihan se fiilis, että hei miksei kukaan oo kertonut, että omakotitalossa asuminen on näin paljon vapaampaa! XD

 • Reply LauraR 20/05/2018 at 11:18

  Olen monta kertaa fiilistellyt tuota samaa tunnetta, että mitä jos saisi pestä pyykkiä juuri silloin kun haluaa ja soittaa musiikkia ja pianoa… Ihanaa. Haaveissa/suunnitelmissa joskus tai jotain. Onnea uuteen kotiin!

  • Reply maiju 21/05/2018 at 10:38

   Kiitos! Ja me ei tätä oikeastaan edes osattu etukäteen ajatella vaan mietittiin vain neliöitä eli miten ihanaa olis saada lisää tilaa + oma piha! Tosi positiivinen yllätys siis 🙂

 • Reply Kati T 20/05/2018 at 11:41

  Ihanaa, oot back! Yöllä bongasin instasta, että teet ekaa postausta, oon koko kevään odottanu koskakoska..
  Talo on on mahtava, ihanaa kun pääsi teidän käsiin! Onnelllisia hetkiä teille uuden äärellä ❤

  Kati

  • Reply maiju 21/05/2018 at 10:40

   Voi ihana kommentti, koko ajan on kyllä takaraivossa jyskyttänyt, että pitää kirjoittaa tästä blogiinkin, mutta sitten on tullut kaikkea muuta puuhaa! Mutta nyt uudella innolla! <3

 • Reply marika 20/05/2018 at 11:44

  Onnea uuteen kotiin! Sulla on niin inspiroiva tyyli laittaa kotia, että ihan malttamattomana odotan uusia postauksia 😀

  • Reply maiju 21/05/2018 at 10:42

   Voi kiitos! <3 Täytyy kyllä tunnustaa, että meinasi vähän mennä sormi suuhun, kun piti yhtäkkiä valita niin moneen huoneeseen maalisävyt ennen lattiaremonttia. Sisustuksen suhteenkaan ei ole mitään tarkkaa suunnitelmaa vaan mennään huonekalu ja detalji kerrallaan ihan fiilispohjalla!

 • Reply Saija Klingenberg 20/05/2018 at 11:58

  Hei! Ihanaa saada lukea taas postauksiasi! Oletteko olleet tyytyväisiä uuteen lattiaan? Saisiko siitä toivoa blogipostausta? Meillä lattia vaihto jossain vaiheessa edessä. Oikein paljon onnea uuteen kotiin!

  • Reply maiju 21/05/2018 at 10:44

   Voi kiitos! <3 Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä lattiaan - saimme siitä vähän alennusta bloginäkyvyyttä vastaan eli tulen kyllä kirjoittamaan lattiasta tarkemmin. Nyt vain kipuilen, että pitääkö odottaa siihen asti, että saamme edes osittain lattialistat valmiiksi vai mitä teen... 😉

 • Reply Hanne 21/05/2018 at 09:17

  Onnea uuteen kotiin! Talo näyttää kauniilta. Ihana mansariinikatto.
  Mukavaa, kun palasit!

  • Reply maiju 21/05/2018 at 10:45

   Kiitos paljon! <3 Mansardikatto on sisätilojen kannalta aivan ihana, kun rakenne ei vie huoneista tilaa vaan päinvastoin tekee niistä vähän kiinnostavammat! 🙂

 • Reply Frida 21/05/2018 at 13:35

  Kyllä on niin kaunista tässäkin kodissa…
  Onnea 🙂

  • Reply maiju 21/05/2018 at 13:59

   Voi kiitos, ollaan kyllä viihdytty! 🙂

 • Reply Pia 22/05/2018 at 17:03

  Kiva, kun oot takaisin! Tuskin maltan odottaa postauksia uudesta kodista. Nyt sulla on ainakin tilaa toteuttaa kaikkia sisustusunelmia!

  • Reply maiju 28/05/2018 at 00:12

   Kiitos ihanasta kommentista! Tilaa on, mutta samalla siinä tulee se vaikeuskin eli saattaa mennä vielä aika pitkäänkin, että alkaa joku visio selkiytymään. Lottovoitto vois tosin auttaa asiaa! XD

 • Reply Hanna 28/05/2018 at 14:08

  Ihanaa, postauksia, ja ihanaa, teillä on niin sympaattinen ja hieno talo! Viime viikot ovat menneet muissa kiireissä niin, että vasta nyt kerkesin lukemaan, mutta talven ja kevään mittaan kävin aina kurkkimassa, josko olisi uutta blogissa. Älä ota paineita talon kokonaisvaltaisesta esittelystä, “pikkupostauksetkin” luetaan aina innolla. 🙂 Eniten on ollut ikävä sun kauniita kuviasi ja pettämätöntä värisilmääsi. 🙂

  • Reply maiju 28/05/2018 at 14:21

   Voi mikä kommentti, kiitos paljon kauniista sanoista! <3 Nyt olisi ehdottomasti tarkoitus jatkaa säännöllistä päivittämistä, vaikka imu kaikenmaailman projekteihin onkin kova. Bloggailu on kuitenkin niin kivaa, kun sitä saa tehdä itselleen sopivalla tavalla :). Seuraavaksi tulee sisältä lisää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *