MY INTERIOR FAVORITES IN 2017

Hei! Loppuvuosi on aina otollista aikaa koota yhteen mennyttä vuotta ja sisustusblogissa se tietenkin tarkoittaa sisustuksessa tapahtuneita käänteitä. Niinpä tässä postauksessa tulee nyt meidän kodin sisustusvuoden highlightit eli asiat, joihin olen ollut eniten tyytyväinen! Aloitetaan käänteisessä järjestyksessä eli viimeisimpänä on se kaikista paras juttu!

 
8 Midnatt-pussilakanat

Midnattin pussilakanat ovat ehkä vähän yllättävä valinta sisustuksen top kasiin, mutta niillä on mulle suurempikin merkitys. Nämä murrettunoranssit pussilakanat nimittäin antoivat pontta värien tulolle koko sisustukseen! Ja se ei ole ihan pieni juttu se ;). Rakastun harvoin mihinkään väriin yhtä paljon kuin näiden pussilakanoiden sävyyn. Samalla lakanat olivat hyvä herätys sen suhteen, että kirkkaammatkin värit toimivat, kunhan niitä yhdistelee hillitympiin sävyihin eikä sillä perinteisellä turkoosi matto-turkoosi tyyny-turkoosit verhot -tyylillä, jossa sama sävy poimitaan kaikkialle kotiin. Itselle ainakin tulee sillä tavalla helposti liika on liikaa -fiilis. Lakanoiden väri lisäksi ihastuin muuten myös niiden materiaaliin eli pölyämättömään pestyyn puuvillaan, joka on pehmeää mutta samalla ryhdikästä. Nykyään meiltä löytyy näitä erivärisenä jo kahdet eli voin suositella.
7 Lampe Gras -seinävalaisin

Kuinkahan monta tuntia oon viettänyt elämästäni aikaa hakusanan “wall lamp” äärellä? Monta!! Olisin mieluusti pitänyt Flosin Parentesi-valaisimen olohuoneen nurkassa, mutta avattavan kaapinoven (ja taaperon) kanssa lattiaan asti ylettyvä vaijerivalaisin ei enää pelittänyt. Seinällä oli isohkolle seinävalaisimelle erinomainen tila, joten aikaa sen oikean etsimiseen kului. Olisin halunnut hankkia ehkä vähän vähemmän tunnetun valaisimen, mutta hyviä kandidaatteja ei oikein ollut muiden speksien valossa, joita olivat mm. valaisimen mittasuhteet, käänneltävyys sekä kohtuullinen hinta. Niinpä meille muutti Lampe Grasin 214 -malli osin myös palkintona Suomen kaunein koti -finaalin toisesta sijasta. P.S. en ole koskaan siivonnut yhtä paljon kahden vuorokauden aikana XD!
6 Boucherouite-paimentolaismatto

Tämä matto ei nyt sen enempiä esittelyitä kaipaa, koska kirjoitin siitä juuri oman postauksensa. Paitsi että se on aivan upea matto, avasi se taas uuden oven vintage-aarteiden maailmaan! Matot ovat aina olleet mulle hankalia hankittavia, koska niiden täytyy sisustuksessa toimia niin monessa mielessä – olla oikean kokoisia, oikean värisiä, kestävää materiaalia sekä helppoja pestä. Hyvä ja laadukas matto tulee usein myös hintoihinsa eikä silloin enää välttämättä puhuta parista satasesta. Makkarin Boucherouite-räsymatto oli näiltä osin ihan unelmien täyttymys eli onnistuin löytämään persoonallisen ja huonetta kauniisti täydentävän maton paitsi kohtuuhintaisena niin myös vintagena!
5 Lastenhuoneen uusi värimaailma

Yksi syksyn isoimmista projekteista on ollut lastenhuoneen muutos, jonka myötä halusin palauttaa lastenhuoneeseen sieltä hetken aikaa puuttuneet iloisemmat värit! Punainen on ollut pitkään mulle inhokki, joten IVAR-kaapin kanssa mentiin kerralla mukavuusalueen ulkopuolelle. Aluksi olinkin värivalinnasta kauhuissani, mutta hiljalleen silmä tottui ja kokonaisuus alkoi hahmottua luonnonmateriaalien pehmentäessä tunnelmaa. Lastenhuoneen lämpimämpi sävymaailma oli siten onnistunut valinta, johon istui kivasti myös vanha kirppikseltä löytynyt rottinkituoli. Tässä huoneessa on ollut mukava sekä tytön että pojan puuhastella.
4 Lazy Velvet -sohva

Kaikkia sisustushankintojani edeltää usein pitkä kypsyttely ja vaihtoehtojen läpikäyminen, mutta poikkeus tunnetusti vahvistaa säännön. Loppuvuodesta tapahtunut sohvanvaihdos on tästä hyvä esimerkki, sillä sen kanssa kaikki meni jotenkin täysin omalla painollaan ilman suurempia pohdintoja. Hakolan Lazy-sohva nimittäin voitti mut kerralla puolelleen, kun siihen testimielessä istuin! *Sohva kotiutui meille Hakolan yhteistyön kautta* ja saimme merimiehen kanssa tutustua myös sen tuotantoprosessiin Jurvassa.

Hakola Lazy


3 DIY-kerrossänky

Tämä voisi olla myös toisena kohtana, mutta laitetaan se nyt tähän, jotta ei tule kahta DIY-projektia listalla peräjälkeen. 😉 Heti Theon ilmoitellessa tulostaan aloin miettiä nukkumisjärjestelyjä, koska uutta makuuhuonetta ei ollut vauvan mukana tulossa, heh. Kaksi pienintä piti siis mahduttaa samaan huoneeseen ja mikä onkaan parempi ratkaisu kuin klassinen kerrossänky. Halusin siitä mahdollisimman ilmavan ja yksinkertaisen, jotta se ei olisi mikään tilanpuutteessa rakennettu hökötys vaan pikemminkin nivoituisi osaksi sisustusta. Budjettisyistä paras vaihtoehto oli rakentaa sänky itse, jotta sen yhteyteen saataisiin myös kaivattua säilytystilaa. Parin kuukauden käyttökokemuksella voin sanoa, että sänky on ollut ihan huippu! Mitään vaaratilanteita ei ole ollut ja korkeiden laitojen takia esimerkiksi sänkyjen petaamisesta ei tarvitse välittää. Molemmat lapset ovat nukkuneet siinä oikein hyvin, vaikka Theo tietysti ikänsä puolesta on vielä säännöllinen vierailija meidänkin välissä. 😉
2 Togo-nojatuoli

Toiseksi paras sisustusjuttu tälle vuodelle on enempiä miettimättä Ligne Rosetin Togo-nojatuoli ja rahi! Meille ei olohuoneeseen mahdu mitenkään toista sohvaa, joten mietin pitkään sopivaa nojatuolia, joka olisi paitsi mukava myös hyvännäköinen. Togo on ollut molempia ja siitä on tullut erityisesti lasten lempipaikka. Rahin kanssa siinä mahtuu myös aikuinen makoilemaan, mikä ei ihan heti onnistu useimmissa nojatuoleissa. Rahi on toiminut lisäksi pehmusteena lasten leikeissä. Tykkään Togossa myös siitä, että se on niin helppo huonekalu eli ei vaadi mitään veivausta ja huoltokin on yksinkertaista. Vähän poimujen imurointia silloin tällöin sekä nahan rasvausta puolivuosittain. En yhtään ihmettele, miksi Togo on ehta klassikko!
1 Wall to wall -kaapisto

Ykköstä ei tarvinnut kovin kauaa miettiä eli se on ilman muuta olohuoneeseen rakennettu seinästä seinään ulottuva kaapisto! Mielikuva tällaisesta kaapistosta syntyi eräs ilta, kun mietin miten saisin olohuoneeseen lisää säilytystilaa sekä ikkunalaudan viherkasveille. Olohuoneessa ehti olla sitä ennen monenlaisia säilytysratkaisuja, mutta yksikään niistä ei vastannut tarpeisiin täysin kokonaan. Kaapistolle haluamani tyyli tuli äkkiä selväksi ja lopulta oikeanmittaiset rungot löytyivät IKEAn keittiökaappivalikoimasta. Kaapinovien listoitus tuntui aluksi hasardihommalta ja pelkäsin, ettei lopputulos olisi tarpeeksi siisti. Päätin silti kokeilla, sillä usein pienellä kittauksella ja maalilla saa paljon aikaan. Kaapisto on ollut käytössä aivan loistava ja ehdottomasti sellainen ratkaisu, joka on tullut pysyäkseen!Hi! The year is coming to it´s end so I decided to list my interior favorites from the gone year! This post is already so long that unfortunately there´s no word to word translation about my choices. Still, the images speak more than words, so here they are – my pick for my best interior choice is the wall to wall cabinet as it changed our whole livingroom! I´m so happy with the result and the thousand possibilities we have now for storage both inside and on top. I hope you have enjoyed this interior year with me! 🙂

8 thoughts on “MY INTERIOR FAVORITES IN 2017

 • Reply Kati Elisa 29/12/2017 at 18:03

  Todella upeita sisustusratkaisuja ja tuotteita! Olet upean rohkea sisustaja 🙂

  • Reply maiju 30/12/2017 at 00:52

   Voi kiitos paljon ihanasta kommentista! En osaa tähän paljon muuta sanoa <3 <3

 • Reply Salla 29/12/2017 at 23:02

  Huikean hienoja muutoksia ja ideoita kaikki!! Ihailen tyyliäsi sekä sitä, että teet itse paljon sisustuksessa asioita. Tunnelma on täydellisen erilainen, kuin “katalogi-kodit”!

  • Reply maiju 30/12/2017 at 00:54

   Kiitos paljon Salla, olen tänä vuonna jotenkin paljon tietoisemmin tehnyt ratkaisuja ja hankintoja, jotka sopivat juuri meille. <3 <3 Mahtavaa, jos se on samalla tarjonnut inspistä myös muille! 🙂

 • Reply Elias 30/12/2017 at 02:36

  I love your blog! May I ask where the big paper lamp with black foot in the window is from?

  Keep up the good work 🙂

  • Reply maiju 30/12/2017 at 12:26

   Thank you Elias – the lamp is called Fuku and it´s sold by Habitat. My lamp is at least two years old, so I don´t know if it´s available anymore..

 • Reply Linda 31/12/2017 at 00:52

  Oot niin mun sisustusidoli! Ihana koti teillä! <3

  • Reply maiju 02/01/2018 at 11:11

   Oi kiitos paljon ihanasta kommentista! <3 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *