TIPS FOR BUYING A VINTAGE BOUCHEROUITE RUG

Hei! Mikäli yhtään seuraa sisustusmaailman tuulia, ei varmasti ole voinut välttyä erilaisten paimentolaismattojen tulolta suomalaisiin koteihin. Beni Ouarain -matot eli valkopohjaiset villamatot, joissa on erityylisiä mustia kuvioita ovat näistä ehkä tunnetuimpia myös siinä mielessä, että moni mattovalmistaja on ottanut niitä teolliseen uustuotantoon. Alkuperäiset paimentolaismatot ovat kuitenkin käsinkudottuja ja niitä tekevät paikalliset berber-heimojen naiset, minkä mukaan matot ovat myös saaneet nimensä. Tiedän, että teollisesta massatuotannosta ja Beni Ouarain -mattojen kopioinnista velloo tällä hetkellä jonkin verran keskustelua, ja ymmärtäähän sen, että edullinen hinta ohjaa kulutuskäyttäytymistä ja moni valitsee edullisemman vaihtoehdon kalliin aidon sijaan. Itse olen tämän trendin myötä kokenut aikamoista kyllästymistä näihin valkopohjaisiin villamattoihin, joten sellaista en meille ehkä enää harkitsisi.
 
Sen sijaan meille kotiutui jokunen viikko sitten värikäs Boucherouite-paimentolaisräsymatto! Myös nämä matot kudotaan käsin, mutta tyyliltään vapaammalla tekniikalla vähän senkin mukaan, minkälaisia materiaaleja on saatavilla. Boucherouite-mattojen materiaalikirjo onkin kaikkea puuvillasta villaan ja nyloniin. Maton toinen puoli on sileä ja toinen ryijymäinen ja sille on lähes aina tyypillistä eri värien sekamelska. Kirjoittelin tähän postaukseen mun vinkit Boucherouite-maton ostoon!


vinkit boucherouite maton ostoon vinkit boucherouite maton ostoon vinkit boucherouite maton ostoon

Etsin meille Boucherouitea juuri tähän makkariin eli halusin pieneen tilaan reippaasti väriä sekä toisaalta pehmeyttä. Tilasin maton Etsystä, jossa on todella suuri erilaisten berberimattojen valikoima. Maton voikin Etsyn kautta ostaa suoraan Marokosta tai eri jälleenmyyjiltä lähes ympäri maailman. Etsystä ostettaessa pätevät verotuksen suhteen samat säännöt kuin muussakin nettikaupassa eli EUn ulkopuolelta tehtäviin tilauksiin lisätään tullin toimesta arvonlisävero. Lisäksi tarkistin tulliviranomaisilta, että mikäli EUn ulkopuolisen tilauksen arvo ylittää 150 euroa, lisätään hintaan vielä maahantuontivero. Nämä asiat kannattaa siis pitää mielessä, kun miettii maton ostoa Etsystä.

Itse käytin mattojen selailuun useamman illan ihan jo senkin takia, että tarjontaa on niin paljon. Tykkään Etsyssä siitä, että joka tuotteeseen löytyy heti postikuluille hinta eikä niitä tarvitse erikseen kysellä. Silti kesti jonkin aikaa, että sain kaikki speksit täsmäämään – oikeanlainen the matto, lähtömaa EUssa + edulliset postikulut. Lopulta koko paketti natsasi ihan täydellisesti yhteen eli haaviin jäi kuvien matto! Tein maksun Etsyn kautta ja jäin malttamattomana odottamaan sen tuloa. Jännitävintä oli tietysti nähdä, että missä kunnossa matto olisi, sillä myyjä oli arvioinut sen iäksi noin 40 vuotta. Olisiko matto heti pesun tarpeessa ja haisisiko se pahalle?

Kun matto sitten noin viikossa saapui, hihkuin melkein ääneen, sillä paketista putkahti aivan ihanan puhdas ja superhyvälle tuoksuva matto! Se vastasi täysin myyjän laittamia kuvia ja oli muutenkin kaikinpuolin ihan täydellinen! Matto on toki hieman venkura eli siitä näkee selvästi, että se on käsintehty ja vanha. Nämä seikat ovat tietysti se syy, miksi alunperin päädyin vintage Boucherouiteen eli olen ostokseeni tosi tyytyväinen. Jopa niin tyytyväinen, että laitoin samalta myyjältä heti tilaukseen toisenkin maton, joka saapui juuri jouluksi… :). Niin ja mitä tämä kuvan matto sitten maksoi? Sille tuli hintaa kaikkine kuluineen (joita ei siis tullut päälle lainkaan) reilut 150 euroa.


vinkit boucherouite maton ostoonvinkit boucherouite maton ostoon

Hi! At last it was so much daylight that I could take photos of this wonderful rug that arrived couple of weeks ago! It´s vintage Boucherouite rug and I ordeder it from Etsy. It was my first time buying an old berber rug online, so I had to check some facts straight first. Like how it works with taxes and so on. After many days of surfing around Etsy, I decided to go ahead with this 40 years old amazing Boucherouite in light beige base. It came from France so I didn´t have to pay any extra taxes or import fees. I was worried that the rug would need a wash or it would smell awful, but luckily the condition was almost mint! It smelled so nice and the rug was complitely clean in every way. In other words, I couldn´t be more happy about it – it´s just plain perfect! The shop keeper can be found here, in case you wonder – I just cave him five stars for the excellent service! 🙂

7 thoughts on “TIPS FOR BUYING A VINTAGE BOUCHEROUITE RUG

 • Reply Viivi / Pilviraitti 26/12/2017 at 12:18

  Ihana! Mielestäni oikein hieno ja edullinen löytö. Kiitos ostovinkeistä.

  • Reply maiju 26/12/2017 at 18:58

   Kiitti! Ei ollut mustakaan hinnalla pilattu, vaikka nämä paimentolaisräsymtatot ovat muutenkin edullisempia mitä vastaavat villamatot 🙂

 • Reply MIXED FEELINGS OF JANUARY - MAIJU SAW 07/01/2018 at 13:24

  […] harmaata. Sohvatyynyt komppaavat sävymaailmaa. Tämäkin matto on Etsystä, kuten myös aiempi makkariin hankkimani matto. Hi there! I feel a bit empty after Christmas and all the fuzz around it. All the […]

 • Reply Anna 08/04/2018 at 19:19

  Hei,

  Upean maton olet löytänyt. Saanko kysyä vielä kauppiaan nimeä kun en löytänyt Etsystä yhtä kauniita/edullisia boucherouite-mattoja.

  • Reply maiju 19/05/2018 at 23:21

   Hei, olen omani tilannut Leslosanges-nimiseltä myyjältä. Nyt jo 4 kpl yhteensä ja kaikkien toimitus mennyt hyvin! Anteeksi myöhäinen vastaus.

 • Reply Heli 05/05/2022 at 21:35

  Hei,

  tuliko Marokosta tilatessa tullimaksuja, jotka piti itse hoitaa? 🙂 Kiinnostaisi tilata etsyn kautta Marokosta matto, mutta mietin tuleeko päälle vielä tullimaksut.

  • Reply maiju 24/10/2022 at 11:42

   Hei, ei tullut, mutta tässä on jokin euromääräinen raja, jonka alittuessa tullimaksuja ei tule. Kannattaa siis tarkistaa tulliun sivuilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *