JOULUINEN KATTAUS VIHREISSÄ SÄVYISSÄ

Hei! Valo pilkisti tänään hieman pilvien välistä, joten inspiroiduin kokeilemaan, miltä jouluinen kattaus voisi tänä vuonna meillä näyttää. Sanon että _voisi_, koska meillä on se (hyvä) tilanne, että menemme aattona appivanhempien luokse lähes valmiiseen pöytään, sillä merimies on jälleen joulun töissä. Onneksi sentään pääsee illaksi mukaan jakamaan lasten ilon, kun pukki vierailee.. 🙂
 
Mutta siis, joulussa on tietysti monta päivää ja hetkeä syödä yhdessä eli halusin kokeilla, millaiselta meidän oma jouluinen kattaus voisi näyttää. Kattausta kootessa mulla oli eräs 1,5 v. apumies mukana eli hieman keskittyminen herpaantui, kun astiat vaihtoivat pöydän kulmalla jatkuvasti paikkaa, kaapista purettiin ulos muuta tavaraa ja vesipannuun syntyi vedestä ja kaurahiutaleista mielenkiintoinen keitos… Toisin sanoen kokonaisuus jäi hieman keskeneräiseksi, vaikka suunnitelmana oli tuoda siihen vielä lisää vehreyttä havuista ja kukista. No, ensi vuonna paremmalla menestyksellä sitten! 😉


jouluinen kattausjouluinen kattaus vihreissä sävyissäjoulukattaus

No, ihan kiva tästä näinkin tuli eli kattauksessa pääosaa näyttelevät ehkä joululle vähän epätyypillisesti vihreät astiat. Löysin noita vihreitä laikullisia leipälautasia kirppikseltä yhteensä 11 ja laitoin ne oitis ostoskoriin. Lautaset ovat melko vanhoja ja niissä on kaunis himmeä mattapinta. Myös kuviointi on ihanan elävä ja joka lautasessa erilainen. Nämä tulivat todelliseen tarpeeseen, sillä edelliset IKEAn leipälautaset ovat hiljalleen hajoilleet vuosien saatossa. Kaaliterriini ei ehkä ole suoranainen match lautasten kanssa, mutta halusin sen ehdottomasti mukaan. Vakaa aikomus on jouluna tehdä terriiniin joko luumukiisseliä tai riispuuroa!

En tiedä, mikä fiilis teillä muilla siellä ruudun takana on, mutta itse alan olla jo todellisen rauhoittumisen tarpeessa! Niin ettei kenelläkään olisi hetkeen mitään pakollisia menoja ja voitaisiin vain olla rauhassa yhdessä. Ei kalentereita, aikatauluja tai stressiä. Siinä taitaa olla mun joulun hartain toive..

Tässä vielä linkkejä edellisvuosien joulukattauksiin. Tältä näytti luonnonsävyinen joulupuurohetki vuonna 2013 ja tältä lilan sävyinen kattaus vuonna 2014, tältä vuonna


ideoita jouluun

Hi there! We are going to spend the Christmas eve at my inlaws, but it´s still nice to try how it would be, if had the evening at our home. And of course, Christmas is more than just a one dinner, so this was a good rehersal for another Christmas dinner at our home. I would have wanted to have more details like flowers and twigs on the table, but my 1,5 year old assistent keep messing up the rest of the kitchen behind my back, so I had to go with the things I got. The green plates are vintage, I just newly found 11 of them! My aim is to serve Christmas porrige from that terrine, I´m already so longing for the long holidays!!

2 thoughts on “JOULUINEN KATTAUS VIHREISSÄ SÄVYISSÄ

  • Reply Lenchen 14/12/2017 at 17:36

    Niin ne ajat muuttuu. Minäkin olen värjäämässä yhtä valkoista pellavapöytäliinaa vihreäksi ja kaivanut vanhat savikukkapurkit esille.

    • Reply maiju 15/12/2017 at 11:46

      No sanoppa muuta! Kokovalkoinen tuntuu tällä hetkellä tosi vieraalta ja ympärilleen kaipaa enemmän pehmeitä värejä ja materiaaleja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *