MORAVIAN STAR

Heippa taas! Tänään haluan näyttää teille meidän keittiön jouluisempaa ilmettä nyt kun olen tästä joulusta epätavallisen innostunut. 🙂 Olen ollut tosi tyytyväinen seinien uuteen beesiin sävyyn, sillä se on huomattavasti pehmentänyt huoneen tunnelmaa. Tässä keittiön ikkunalaudalla on yleensä kaksi aika korkeaa viherkasvia, mutta päätin joulun ajaksi sijoitella ne eri paikkoihin, jotta pienelle kuuselle sekä joulukukille tulee paremmin tilaa. Tämän huoneen uusimmat jouluhankinnat riippuvat kuitenkin tuolta katosta eli sain vihdoin tänä vuonna hankittua parina edellisenä vuonna ihailemani Moravia-tähden. Tällä koristeella on lähes 200-vuotinen historia, sillä ensimmäiset Moravia-tähdet tehtiin jo 1830-luvulla Saksassa. Wikipedian mukaan niitä valmistettiin ensin kouluissa geometrian opetukseen, mutta myöhemmin tähdistä tuli enemmänkin kirkollinen symboli.
 
Itse tykkään tähtien geometrisesta muotokielestä ja juuri siitä, että niissä on jotakin ikiaikaista. Tilasin ensin yhden tähden Artillerietista, mutta arvioin koon väärin. 60 senttinen M-koko oli meille sittenkin liian pieni, sillä halusin tähden juuri tuohon ruokapöydän päälle. Nämä eivät ole mitään ihan halpoja eli päätin selvitellä muitakin ostopaikkoja, josko tähden voisi saada hieman edullisemmin. Ja suoraan Saksasta Herrnhuterilta tilaamallahan se onnistui eli nyt tähtiä on sitten kaksi. Näiden materiaali on siis paperi eli tähti tulee osissa kokoamisohjeiden kanssa. Ensimmäistä tähteä kootessa homma tuntui ihan mahdottomalta, ja ajattelin, että tästä ei tule mitään. Mutta loppujenlopuksi rakenne onkin aika yksinkertainen ja toista kootessa en enää tarvinnut edes koko ohjeita. Tältä näyttää siis jouluinen keittiö vähän laajemmasta kulmasta katsottuna – aika iso muutos, vaikka kalustuksen suhteen ei vaihtunut kuin se musta kaappi tuohon vanhaan.
Hi there! Here´s our kitchen in it´s winter look. I´ve been so happy about the new beige color choice for the walls, it makes the room feel warm and cozy. I think the whole area has changed a lot, when you think that I only changed one furniture and painted the walls… But that was not really the subject for today´s post, as there are now two Moravian strars up in the air! I´ve been gazing at these at least two years now, and this year I decided to get one above the dining table. Well, that didn´t go as I planned, as the star I ordered from Artilleriet was too small (60 cm). So I orderded a bigger one straight from the official Herrnhuter Stern factory and actually saved a lot! The Moravian stars have an almost 200 year long history and the first stars were made in 1830 in order to teach geometry for school kids. I love the three dimensional look and the fact it has so long history. The material for the star is paper and you assemble it by yourself. A tricky puzzle at first, but well worth it! 🙂

2 thoughts on “MORAVIAN STAR

  • Reply Heidi 09/12/2017 at 11:08

    Ihanan näköistä! Meilläkin odottaa kokoamistaan… Taidan jättää miehen hommiksi 😂 ps. Ebaystä löysin näitä meille n. 18e (40cm) hintaan saksasta.

    -Ballohedi

    • Reply maiju 09/12/2017 at 11:11

      Hyvä löytö, tämä 80 cm tuli Saksasta ilman johtoa (jota ei tarvittu, kun oli kattokiinnitys) 47 eurolla. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.