WINTER GREENS

Heippa! Jouluun jos johonkin kuuluu tietysti kukat sekä muut vihreät, joilla kotiin saa helposti talvista tunnelmaa. Erilaiset kranssit ovat olleet sisustuksissa vakiokamaa jo useamman vuoden, kuten tietysti havunoksat sekä klassiset joulukukat amarylliksestä jouluruusuun ja hyasintteihin. Viimeksi mainitut sipulikukat eli hyasintit ovat omia suosikkejani, sillä niistä on helppo tehdä asetelmia ja auenneen kukan tuoksu on ehkä parasta ikinä! Tuskailen silti joka vuosi, että mihin niitä taas kerran lykkään, kun perinteiset kukkaruukut ovat liian isoja ja yksittäiset pienet ruukut helposti seilaavat pitkin pöytää.

Tänä vuonna homma ratkesi aika nopeasti, kun haimme metsäretken yhteydessä hieman sammalta sekä muita vihreitä. Tein sammaleesta ulos ison sammalpallon, mutta sitä riitti hyvin vielä muutamaan asetelmaan. Mikä onkaan enää simppelimpää ja nätimpää, kuin pari hyasinttia kauniissa vanhassa kulhossa sammaleen alle taputeltuna? Kirppiksiltä kantsiikin silmäillä myös tähän tarkoitukseen sopivia kulhoja ja kuppeja, eikä todellakaan haittaa vaikka niissä olisi esimerkiksi reuna vähän rikki.
Ja löytyyhän se kranssikin myös tänä vuonna meiltä. Tässäkin on pohjana näppärä kirppistoteutus, sillä löysin eurolla tuollaisen kankaan kirjontaan tarkoitetun puisen vanteen, johon siis kirjottava kangas pingoitetaan. Tai siis ainakin luulen, että se on siihen tarkoitukseen (?). No kankaankirjonta ei ole tällä hetkellä agendalla vaan näin rinkulassa heti täydellisen rungon kranssille! Materiaali on puuta eli se saa reippaasti jäädä näkyviin – lopulta päädyinkin tuommoiseen puolikranssiin, jossa on eukalyptuksen lisäksi pähkinäpuun oksia. Lisäksi kaapin päältä löytyy myös männynhavuja, sillä tykkään niiden raskaana roikkuvista oksista. Pienet kynttilät ovat lähinnä koristeena.

Lopuksi vielä tiedotus Happy Homes Christmas -kirjan arvonnan voittajasta eli sen voitti nimimerkki #lagerma! Onnittelut voittajalle sekä isot kiitokset kaikille osallistuneille! Otan voittajaan yhteyttä sähköpostilla!Hi, some winter greens in our home right now.

4 thoughts on “WINTER GREENS

 • Reply Tyynis 08/12/2017 at 04:20

  Kauniita kransseja. Lukijoille voisi tarkentaa, että sammal ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Eli sammal (koskee myös jäkälää) pitää kerätä joko omasta metsästä tai sen keräämiseen pitää olla maanomistajan luoa. Kaikki eivät ehkä tule ajatelleeksi asiaa.

  • Reply maiju 08/12/2017 at 17:16

   Hei, tämä oli tiedossa ja olisin voinut tarkentaa toki tekstissäkin. Kiitos muistutuksesta!

 • Reply Nora 10/12/2017 at 21:10

  Pitkän ihastelun jälkeen päätin vain kerota, että teillä on aivan ihana ja tunnelmallinen keittiö. =)

  Ja un ideat on ihan mahtavia! Kiva lukea tätä blogia, onneksi päätit jatkaa.

  • Reply maiju 10/12/2017 at 22:40

   Kiitos paljon ihanasta kommentista Nora! Bloggaus tuntuu taas tosi kivalta, kun sitä voi tehdä omaan tahtiin eikä pelkästään kaupallista puolta tuijottaen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.