DIY WOODEN CHRISTMAS TREE

Kaupallinen yhteistyö Tikkurila

 
Hei ja hyvää joulukuun ensimmäistä! Kuten moni ehkä on jo ehtinyt huomata, on Tikkurila jälleen julkaissut uuden Color Now -värikokoelman vuodelle 2018! Vuoden väriksi kokoelman taustalla työskennellyt asiantuntijaraati valitsi sävyn Ruukku. Ruukku on nimensä mukaisesti poltetun punainen terrakotta, joka on lämmin, runsas ja kodikas – ja juuri sopivan erilainen herättämään skandinaavisen viileät harmaat eloon! Näin äkkiseltään ruukku voi tuntua radikaalilta etenkin, jos on tähän asti sisustanut kotiaan hillitymmällä väripaletilla, mutta Color Now 2018 -sävyt ovat paljon muutakin. Vuoden 2018 värikokoelman nimi onkin Minerals, johon kuuluu 12 maanläheistä sävyä.

Ehdin ennen värikokoelman julkaisua maalaamaan parillakin eri punaisella eli halusin tähän toteutukseen valita jonkun viileämmän sävyn Minerals-kokoelmasta. Harmaanvihertävä Serpentiini V447 tuntui kiinnostavalta ja sopii hyvin jouluaiheiseen teemaan. Aina on odottanut omaa joulukuusta jo parin viikon ajan eli ajattelin tehdä hänelle oman pienen koristekuusen, johon on helppo vaihdella joulukoristeita vaikka joka päivä! Ja siis ilman, että sen jälkeen on imuroitava puoli lastenhuonetta neulasista! 😉


Tämä yksinkertainen joulupuu syntyy maalaamattomista harjanvarsista, jotka maksavat rautakaupassa pari euroa kappale. Toteutukseen meni 1,5 harjanvartta. Maaliksi valitsin tutun ja aina yhtä turvallisen Helmi-kalustemaalin himmeänä eli lopputulos on lähes täysmatta. Joulupuusta voi tehdä sekä seinä- että pöytämallin vähän käyttötarkoituksenkin mukaan. Siihen voi nimittäin ripustaa vaikka joulukalenteripaketit roikkumaan! Pöytämallina kuusi sopii taas paremmin lasten leikkeihin tai muuten vain moderniksi joulukoristeeksi. Joulupuun mitat löytyvät ylläolevasta kuvasta ja tarkemmat teko-ohjeet Tikkurilan sivuilta täältä!


Lopuksi vielä erittäin lämmin suositus Tikkurilan Color Now 2018 -lehdelle, joka on mieletön inspiraatiopläjäys sisustamisen ystäville! Lehdessä on 64 sivua sisustusinspiraatiota muun muassa Susanna Vennon stailaamana ja Riikka Kantinkosken kuvaamana. Todellakin sisustuslehtitasoa, ja jopa enemmän, koska sivuille on koottu paljon erilaisia maalaustoteutuksia sekä monipuolisesti ideoita eri kohteisiin. Löytyypä sieltä erään sisustusbloggaajan wall to wall -kaapistokin, olen erittäin iloinen ja otettu, että idea pääsi lehteen mukaan! Niin ja se paras juttu vielä – lehti on täysin ilmainen ja sen voi tilata Tikkurilalta täältä.


 

Hi there! I teamed up with Tikkurila for this DIY Christmas tree for the kids! Tikkurila has recently launched Color Now picks for the year 2018 together with their choice for the color of the year. Their 2018 color of to year shade is called Ruukku – maybe it best translates to “Terracotta”, so the warmer shades are really coming! Still, the Color Now 2018 collection called Minerals is much more containing all together 12 natural shades from earthly browns to airy greens and blues. I used a light green shade called “Serpentiini” for my DIY, which is a Christmas tree for the little ones. Or a modern rack for the Advent calendar. Anyway you prefer it! The tree is very simple and easy to do – you can hang it on the wall or with a small foot it can stand on the table too. Instructions for the DIY can be found here in Finnish, but the pictures get you a long way!

4 thoughts on “DIY WOODEN CHRISTMAS TREE

 • Reply Essi 01/12/2017 at 14:10

  Hauska, yksinkertaisen tyylikäs idea 🙂

  • Reply maiju 02/12/2017 at 23:08

   Kiitos! 🙂

 • Reply Eerika 05/12/2017 at 13:09

  Mistä mahtaa olla tuo ihana terrakotan värinen tyyny rottinkituolin päällä? Sinapinväristä näkyy kaupoissa mutta terrakottaa on tosi vaikea löytää!

  • Reply maiju 06/12/2017 at 17:14

   Se on HM Homesta, tosi kiva sävy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *