IKEA AGAM FRESH UP

Moi! Viime viikolla lähti pinnasänky vintille ja samassa hässäkässä päätin tuoda IKEAn vanhan AGAM-juniortuolin alas. Tämä tuoli on ostettu aikoinaan Ainalle kirppikseltä ja oli selvää, että halusin säästää sen myös Theolle. AGAM on mun mielestä yksi fiksuimman näköisistä juniortuoleista ja oltuaan hetken pois IKEAn tuotannosta, se on jälleen palannut valikoimaan. Meidän AGAM tosin vaati vähän toimenpiteitä, sillä osa liitoksista oli auennut ja tuoli oli lähes paloina, kun vein sen pari vuotta sitten vintille säilöön. Perinpohjainen korjaus oli samalla hyvä tilaisuus vaihtaa tuoliin uusi väri. 🙂
Liitosten irtoaminen on pinnatuoleissa tavallinen vaiva eikä yleensä auta, että korjaa vain sen yhden, mikäli kaikki liitokset ovat alkaneet löystyä. Ne on siis syytä avata kaikki, mikäli haluaa tuolin jälleen täysin tukevaksi. Niinpä ensimmäinen homma oli irrottaa kaikki vähänkään löystymään päässeet pinnat ja osat toisistaan. Selkänojan osat olivat sen verran tiukasti kiinni, että niitä en lähtenyt väkisin turhaan purkamaan. Kotioloissa ei tarvitse olla aina ihan niin perinpohjainen, kröhöm. Tämän jälkeen hioin kaikki osat hyvin.

Tuolin uudeksi sävyksi valikoitui sama viininpunainen, jolla maalasin aiemmin makuuhuoneen nuppinaulakon. 0,225 litran pikkupurkki riitti hyvin näihin molempiin, vaikka tuolissa on paikoin jopa kolme kerrosta maalia. Helmi-kalustemaali on kyllä niin parasta, koska se kuivuu nopeasti ja maalausjälki on siveltimelläkin levitettynä aina tasainen. Osien kannattaa silti antaa kuivua rauhassa, jotta ne eivät kolhinnu tai tuhriinnu kokoamisvaiheessa.

Ajoitus syöttötuolin poislaittamiselle oli juuri niin hyvä kuin olin ajatellutkin, vaikka hiukan taas kirpaisi nostaa Artekin klassinen syöttis pois käytöstä. Syöttötuolin puupintoja jaksaa kuitenkin hinkata vain tiettyyn pisteeseen asti eli AGAM on siihen verattuna huomattavasti helppohoitoisempi. Poika myös istuu siinä kuin tatti, ja pystyy lisäksi kiipeämään itse tuoliin istumaan sekä pois. Näin nämä pienet vain kasvaa, ei voi mitään! Ja onhan tuo viininpunainen aivan ihana piristys keittiöön! Ensi viikolla tänne sitten saapuukin ihan kokonaan uusi istuin ja kahdeksan viikon pitkä odotus palkitaan, ahh!Hi there! So it goes that one thing leads to another. Like when we decided to move the baby bed away and now right after it was time for the high chair. I loved the old Artek chair – it´s a true Finnish classic – but at the same time I was pretty done with cleaning of all the wooden parts. Porrige, for example, stains like h**l, you know… XD. IKEA´s old AGAM chair needed some fixing though as the parts were loose. This happens quite often with chairs like these. Still, I didn´t mind fixing the parts, cause it gave me a great opportunity to change the color of the chair. I already had the burgundy nearby, so it was my obvious choice. I think it´s pretty chic now or what do you think?

13 thoughts on “IKEA AGAM FRESH UP

 • Reply C 05/11/2017 at 11:10

  Kaunis! Muistatko, minkä merkkiset nuo teidän keittiön vetimet ovat? Haussa 60-luvun asuntoon sopivat, mutta tähän astiset löytämäni ovat olleet todella paksuja, nuo näyttää kauniin siroilta.

  • Reply maiju 05/11/2017 at 12:29

   Vetimet ovat Superfrontilta, malli Wire handle. Ekat saamamme olivat susia ja hajosivat käytössä, mutta tämän jälkeen valmistustapaa on muutettu ja saimme tilalle näitä uusia. Ovat kestäneet moitteetta eli voin suositella!

 • Reply Cilja merranmaa 05/11/2017 at 11:11

  Olis kiva kuulla tarkemmin miten sait tuolin tukevasti kiinni ja oliko sulla ollenkaan pohjamaalia? Meillä samanlainen tuoli ja aina kyllä löystynyt :/

  • Reply maiju 05/11/2017 at 12:32

   Laitoin joka liitokseen vähän tavallista ärhäkämpää puuliimaa ja sitten ruuvasin kiinni. Olen tullut siihen tulokseen, että tuoli ei kestä esim aikuisen painoa eli se on suurin syy, miksi liitokset ovat lähteneet löystymään. Uskoisin siis, että nyt pysyy, kun tuolia käyttävät vain Teukka ja Aina, eikä edes satunnaisesti kukaan aikuinen.

  • Reply maiju 05/11/2017 at 20:15

   Unohdin vastata vielä kysymykseen pohjamaalista – tällä kertaa panostin osien hiomiseen eli en pohjamaalannut tuolia ollenkaan.

 • Reply Hanna H 05/11/2017 at 12:29

  Onpa ihana väri! Tosi kaunis tuoli. 🙂

  • Reply maiju 05/11/2017 at 12:33

   Kiitos! Olen aika ihastunut tähän viininpunaiseen tällä hetkellä! Ja tämä tuoli on kyllä tosi hyvän mallinen <3

 • Reply Matleena 06/11/2017 at 15:44

  Onpa kaunis väri! Jos myyt syöttötuolin niin olisin kiinnostunut! 😁😄

 • Reply Villis 12/11/2017 at 18:50

  Ja siinä kauniissa tuolissa Hän istuu niin odottavana, tuleeko sitä sapuskaa pöytään:)))

  • Reply maiju 12/11/2017 at 19:33

   Heh, Theo todellakin on usein jo valmiina odottamassa, että ruokaa tarjoillaan, on harvinaisen hyvä ruokahalu hällä! XD

 • Reply Pihla 05/05/2018 at 09:03

  Hei! Kaunis kunnostettu tuoli 😊 Meillä samanlaiset tuolit odottavat kunnostusta. Hioitko myös istuinosan (joka lienee mdf-levyä)? Muut osat ovat ymmärtääkseni puisia ja niitä itsekin uskaltaisin hioa.

 • Reply ella 12/01/2019 at 15:45

  Very nice, indeed. You certainly have a talent for interior design.

  • Reply maiju 13/01/2019 at 20:31

   Thank you so much, it´s very nice to design stuff! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *