INSPIRATION SUMMERHOUSE

Hei! Kesämökkisesonki on tältä vuodelta auttamatta ohi, ja enää on jäljellä vain laiturin ja veneen nosto talviteloille. Meillä oli aivan todella hektinen mökkikesä talon maalauksen takia, ja tuntuu että mökkeily on muutenkin ollut todella työntäyteistä koko sen neljä vuotta, minkä meillä on mökki ollut. Varmaan moni tunnistaa saman. Olisi ihana ajatella, että ensi kesänä voidaan keskittyä vain oleiluun, mutta en tiedä onko se vieläkään täysin mahdollista. Mökin sisätiloissa olisi nimittäin vielä aika paljon laittamista ja niistä suurimpana lattioiden vaihto. Nyt mökissä on kamalat muovimatot ja tunnelma sen mukainen. Ihan masentava. Mutta ehkä ensi keväänä saadaan aikaiseksi vaihtaa se lautalattiaan, sillä se tekisi varmasti ihmeitä.
 
Mutta sitten päivän kuvasaldoon, jossa esiintyy aikalailla the mökki of my dreams! Ruotsin Nackassa sijaitseva talo on rakennettu jo 1700-luvulla ja sittemmin remontoitu todella hyvällä maulla isommankin perheen vapaa-ajankodiksi. Mikään pieni stuga tämä ei ole, sillä asuinpinta-alaa on huikeat 216 neliötä!


Photos Anna MalmbergTässä “mökissä” on kyllä kaikki niin kohdillaan – vaaleaksi hiotut puulattiat, leveät ikkunalaudat, useampi kaunis tulisija sekä runsaasti upeita yksityiskohtia menneiltä vuosisadoilta. Sisustus tietysti täydentää koko komeuden ja on suorastaan hengästyttävän hienostunut sekoitus eri aikakausien huonekaluja, pienesineitä ja taidetta. Rentoa, pelkistettyä ja todella tyylikästä tavalla, joka henkii kesäasumisen huolettomuutta parhaimmillaan!
Myös toinen kerros on huikea sekoitus karsittua yksinkertaisuutta ja ylellisyyttä. Yöunet saattaisivat maistua aika hyvin tuossa sopessa ja sadepäivänkin voisi saada kulumaan melko mallikkaasti istumalla noissa upottavissa nojatuoleissa isojen ikkunoiden ääressä teetä juoden ja sadetta katsellen. Lapsetkaan ei varmasti tappelisi. Voi miksi en ole ruotsalainen miljonääri!!?
Jos lottovoiton sattuisi saamaan heti, niin tämä kesäasunto on vain puhelinsoiton päässä, sillä se on parhaillaan myynnissä Fantastik Frankilla. Ylimääräistä mökkirahaa pitäisi löytyä 11 995 000 kruunua eli rapiat 1,2 miljoonaa euroa. Då så.
I must be a masocist of some kind, cause it almost hurts to see these pictures of this amazing Swedish villa in Nacka! The house is built in 1700 and renovated with great taste during the years. It has eight rooms in 216 squaremeters, so everyone can surely find a spot of their own. I can atleast imagine myself sitting in those comfy chairs upstairs with a cup of tea watching outside when the rain falls. Or having blueperry pie and coffee on that garden patio. I´m sure the kids wouldn´t even fight. The only thing I´m missing is 1,2 million euros, cause this house is currently for sale on Fantastik Frank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *