BRINGING BACK THE COLORS WITH TIKKURILA

Kaupallinen yhteistyö Tikkurila

Hei! Instagramissa mun juttuja seuranneet ovat jo etukäteen saaneet tästä projektista vähän vihiä eli nyt seuraa enemmän asiaa aiheesta. Olen kaikessa hiljaisuudessa maalannut koko lastenhuoneen uusiksi, koska seiniin aiemmin valittu harmaa osoittautui luonnossa todella sinertäväksi. Se toimi kivasti yhteen valkoisen ja eri luonnonsävyjen kanssa, mutta kokonaisuudesta jäi silti puuttumaan jotain. Se ei tuntunut omalta. Kaipaan sisustukseen aina jonkinmoisia kontrasteja niin väreissä kuin materiaaleissakin eikä haalea sininen valitettavasti taipunut kovin suureen revittelyyn. Pari viikkoa sitten alkanut kerrossänkyprojekti oli hyvä sysäys muutokselle, jonka suurimman yksittäisen ilmeen vaihdoksen esittelen tässä – IVAR-kaapin maalauksen tiilenpunaiseksi yhteistyössä Tikkurilan kanssa!

 


Kuten kuvista näkyy, lähdettiin lastenhuoneen sisustuksessa nyt täysin eri suuntaan. Halusin palauttaa sinne värit! Murrettu tiilenpunainen sävy on syksyn myötä houkutellut yhä enemmän, joten se oli selvä valinta kaappiin. Punertavia värejä ei kuitenkaan ole aiemmin tullut mietittyä lainkaan, joten oikean sävyn löytäminen tuotti melkoista päänvaivaa. Eikä vähiten siksi, että Tikkurilalla on hyvä valikoima valmiita punaisia värisävyjä, kuten Madras, Henna, Cayenne ja Rooibos. Taisin hakea varmaan kaikki punaiset sävylastut meille kotisovitukseen! Mielessä oli selvästi murrettu punainen, ei liian oranssi mutta ei toisaalta viininpunainenkaan. Ei ihan helppo selittää saati löytää! 😉

Pitkän pähkäilyn jälkeen poistuin jännittyneenä pienen Helmi-kalustemaalipurkin kanssa ja lähdin kotiin projektin kimppuun. Tarkan sävykoodin sekä ohjeet kalusteen maalaamiseen kaikkine työvaiheineen löydät Tikkurilan sivuilta.

Maalipurkin avaaminen on aina yhtä jännittävää, vaikka sävy ei tietenkään ole se lopullinen. Rehellisyyden nimissä on myös sanottava, että olin aivan kauhuissani, kun ensimmäinen maalikerros oli valmis!! Kaappi näytti siltä kuin olisin sivellyt sen ketsupilla. Tai verellä, siis ihan kirkkaan punainen!! Keskeneräisestä ja varsinkaan märästä maalista ei silti koskaan pitäisi vetää mitään johtopäätöksiä, sillä lähes aina sävyt muuttuvat kuivuttuaan oleellisesti. Ja niin kävi nytkin, vaikka muutos tuntui edelleen isolta. Hätkähdin kaappia joka kerta, kun tulin huoneeseen. Ehdin jo kelata varasuunnitelmat B:stä X:ään, kunnes päätin, että maalaan kaapin kokonaan valmiiksi ja annan sen jälkeen aikaa totuttelulle. Ja niinhän siinä kävi, että uutta maalia ei sitten tarvittukaan. Puinen naulakko, lelukorit sekä viherkasvit pehmensivät kokonaisuutta sopivasti ja lopputulos alkoi näyttää juuri siltä kuin olin suunnitellutkin! Samassa hötäkässä uuden maalin sai muuten myös tuo pieni puurasia. Huh hei!! Parasta tässä kaikessa on se, että nyt tuntuu taas omalta! 🙂

Mitä tykkäätte tiilenpunaisesta kaapista? Entäs värien paluusta lastenhuoneeseen?

Hi! It´s finally time to show, what I´ve been up to lately! It all started from the bunkbed project as I decided that it was time to shake up the kidsroom entirely! You may remember the previous color scheme that consisted mostly of grey, blue, white and natural tones. I liked it first, but pretty soon I realized that it didn´t feel like us. It was just too dull and insipid and missed all the contrasts that I usually enjoy in home interior. It was time to bring back the colors to the kidsroom!

So here´s what I did in collaboration with Tikkurila. I repainted the IKEA IVAR closet with dimmed red that feels so cozy at the moment. At first my color choice felt really bold and drastic, but after some careful consideration it started to settle. Of course the red needed to be tamed with softer shades like wood, rattan and green from the plants, it´s still red you know. Very unfamiliar color after this strong black-white-grey period we´ve been living in the past years. I´m so over with that and very happy that the brighter colors have now made a comeback!! What do you think about the result? Is it time for some more color?

Instructions for the painting process can be found here (in Finnish).

19 thoughts on “BRINGING BACK THE COLORS WITH TIKKURILA

 • Reply MiiMiin Koti 14/10/2017 at 14:00

  Kaapista tuli todella kauniin värinen, vaikken itse ole punaisten sävyjen ystävä, mutta nyt täytyy kyllä myöntää että hyvältä näyttää!

  • Reply maiju 15/10/2017 at 17:49

   Kiitos! <3 Mäkään en yleensä tykkää punaisesta lainkaan, mutta joku tässä murretussa punaisessa houkutteli niin paljon, että sitä oli saatava vähän enemmänkin lastenhuoneeseen :). Näissä kuvissa sävy on ehkä vielä vähän ärhäkämpi, mitä luonnossa eli olen kyllä tyytyväinen että uskalsin!

 • Reply Annukka 15/10/2017 at 18:23

  Yllättävän kaunis kaappi ja suloisen sointuvat värit!! Mikä sävy seinissä on nyt?

  • Reply maiju 16/10/2017 at 14:24

   Kiitos! Ei heti uskoisi, että punainenkin voi olla aika ok, vai mitä? En mäkään ehkä olisi uskonut vielä pari kuukautta sitten ;). Seinien sävykoodi on S 1002-Y.

 • Reply Kati 20/01/2018 at 03:27

  Meillä tyttö haluaa nyt omasta ivaristansa punaisen ja tadaa, esittelen tämän hänelle.
  En oo myöskään punaisen ystävä, mutta nyt kaipaa huone ja lapsikin vähän väriä – löytyyhän sieltä jo pätkä punavalkosta raitas seinästä. Muistin onneks, että sinä olit maalaillu punasta. Maalikaupalle mars!

  • Reply maiju 24/01/2018 at 12:31

   Hauska kuulla! Yleensä omiakin päätöksiö helpottaa, jos löytyy jostain vastaava toteutus eli kiva, jos idea tulee teillä käyttöön! 🙂

 • Reply +20 Ideas para personalizar tu armario Ivar de Ikea. Decoralia.es 27/02/2018 at 15:23

  […] 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, […]

 • Reply Anja 15/04/2018 at 10:49

  Hi where did you get the small boxes from, is it wineboxes?

  Regards Anja

  • Reply maiju 19/05/2018 at 23:20

   They are from Lundia called System storage boxes 🙂

 • Reply TIKKURILA COLOR NOW 2019 - MAIJU SAW 22/11/2018 at 11:00

  […] jaksan edelleen povata sävymaailman runsastumista yksi sävy kerrallaan. Meillä edellisen kodin lastenhuoneen kaapin maalaaminen ruosteenpunaiseksi oli selvä ensimmäinen askel, jonka jälkeen lisää sävyjä on koko ajan […]

 • Reply Eiske Altmann 18/12/2018 at 00:17

  I love it! I tried to find the colour, but as my Finnish is non-existent…would you please help me? 😉 Regards, Eiske

  • Reply maiju 13/01/2019 at 20:28

   Hi, the NCS is 4052-Y73R :). Very hard to remember!

 • Reply Tiina 11/01/2019 at 14:08

  Hei, en onnistunut löytämään kaapin sävykoodia Tikkurilan sivuilta. Mikähän se mahtaa olla?

  • Reply maiju 13/01/2019 at 20:29

   Hei, sävy on Tikkurilan N413. Tikkurila on ilmeisesti uudistanut sivunsa eli siksi osa työohjeista on kadonnut. NCS on 4052-Y73R 🙂

 • Reply Tiina 12/01/2019 at 16:14

  Hei, en onnistunut löytämään linkistä eli Tikkurilan sivuilta mitään tästä kaapista. Minua kiinnostaisi tietää käyttämäsi värisävy.

  • Reply maiju 13/01/2019 at 20:31

   Sävy on Tikkurilan N413 🙂

 • Reply LAST DIY OF THE YEAR / IKEA HACK - MAIJU SAW 23/12/2019 at 17:58

  […] vanhan IVAR-kaapin tuunauksessa. Tämä viininpunaiseksi maalattu kaappi on aiemmin ollut lastenhuoneessa ja melkein vuoden päivät sen jälkeen kellarissa odottamassa uutta tulemista. Some on täynnä […]

 • Reply Anne-Maarit 12/09/2021 at 11:55

  Hei, millä välineillä maalasit kaapit? Tela (kuinka tiheä) vai pensseli ja oliko maali tikkurilan kalustemaali?

  • Reply maiju 13/09/2021 at 18:16

   Hei Anne,

   maalasin pääasiassa pensselillä (erityisesti välit helpoin) sekä mahdollisimman sileällä vaahtomuovitelalla ovien kehykset + sisäpuolet. Maalina tosiaan Tikkurilan Helmi-kalustemaali. Ehkä nykyisen kokemuksen perusteella valitsisin nyt Teknoksen Futura Akvan, vaikka Helmi on tässä aivan moitteetta kestänyt. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.