DIY SHAKER LIST

Kaupallinen yhteistyö Osmo Color Suomi


Hei! Lasten kerrossänkyprojekti on saanut hyvän puuhailumoodin päälle, niin kuin usein käy, kun työkalut ovat esillä ja voi samoilla sotkuilla värkkäillä muutakin. Kaikenlaiset puiset nuppinaulakot ovat todella trendikkäitä tällä hetkellä tai ainakin omiin silmiin on osunut niitä niin keittiössä, lastenhuoneessa kuin eteisessänkin valjastettuna kivojen pientavaroiden ripustamiseen ja säilyttämiseen. Naulakko tai vielä coolimmin shaker list, onkin ihan älyttömän helppo tapa tuoda kiinnostavia yksityiskohtia sisustukseen ja siihen on tietysti äärimmäisen kätevää vaihdella ilmettä fiiliksen mukaan. Lastenhuoneeseen naulakko tuo paljon kaivattua lisäsäilytystä, kun lajittelee leluja erilaisiin koreihin ja pussukoihin ja nakkaa orrelle riippumaan. Nättiä ja käytännöllistä!
 Mua on kesästä asti kiehtonut kokeilla naulakon värkkäämistä itse, sillä kyseessähän on tosi yksinkertainen esine – puulista, jossa on rivi puunuppeja! Yhteistyö Osmo Colorin kanssa tuli tähän saumaan sopivasti eli kokosin sen puitteissa teille yksinkertaiset DIY-ohjeet shaker listin tekoon. Koska itse tuote on niin yksinkertainen, pystyy Osmon eri sävyisillä puuvahoilla tuomaan lisää persoonallisuutta siihen! Puuvahan sävyä valitessa kannattaa muistaa, että vaha näyttää aina hieman erilaiselta riippuen käytetystä puulajista. Itse valitsin tähän naulakkoon leppää, koska se on kivan pienisyistä.
Käytin toteutuksessa vaalea tammi -sävyä, joka antoi punertavalle lepälle ihanan hunajaisen värin. Osmon puuvahoja voi myös sekoitella keskenään, jos haluaa jonkun aivan uniikin sävyn. Mun mielestä puuvaha tuo puun tunnun tosi kauniisti esille ja pinta jää ihanan silkinhimmeäksi. Käsittelin naulakon vain kertaalleen, mutta väristä saa halutessaan vielä intensiivisemmän laittamalla toisenkin kerroksen. Osmo Colorin sivuilla on paljon tietoa puuvahasta ja sen eri käyttökohteista eli klik sinne, jos joku puupinta vaatii uudistamista! Noita naulakossa käytettyjä puunuppeja saa muuten ostettua askarteluliikkeistä, jos joku jäi sitä miettimään.
Ja semmoinen siitä tuli! Sijoitin naulakon vähän tavallista korkeammalle, sillä seinustalle on ilmaantunut tuollainen kärry kynien, piirustuspaperien sekä muun pikkusälän säilytykseen. Naulakon teko sujui sen verran nopeasti, että nyt heräsi heti himo tehdä niitä lisää. Keittiöön varsinkin voisin kaivata pientä Shaker listiä, johon saisi ripustettua arkisia käyttötavaroita, jotka muuten pyörivät tasoilla tai laatikoissa. Tuo Osmon puuvahahan on aivan superriittoisaa eli tähän projektiin tuskin purkin pinta värähti! 😉Hi! These wooden Shaker lists are very trendy at the moment. And why not! Can´t imagine an easier way to storage small stuff that every kid has – those little cars, figurines and other bits and pieces that tend to travel from room to room. I used the Osmo Color wood wax to create the warm look for my list and the whole project took like two hours to finish (including the time for the wax to dry). I´m very happy with the result!

6 thoughts on “DIY SHAKER LIST

 • Reply Elina 06/10/2017 at 11:32

  Kiitos kivasta vinkistä ja inspiraatiosta!:)
  Olen kunnostamassa kivan mallista pikkupöytää, joka on aika kurjassa kunnossa. Runko on todella kellastunutta mäntyä ja viilukansi oli mennyt korjauskelvottomaksi ja kansi piti vaihtaa. Haasteena on, millä käsitellä pöytä, kun uuden kannen ja kellastuneen rungon värit ovat niin kovin erilaiset. Toivottavasti löytäisin sopivan puuvahasävyn, muuten ainoaksi vaihtoehdoksi jää maalaus.

  • Reply maiju 10/10/2017 at 06:39

   Puuvaha voisi tosiaan olla hyvä ratkaisu. Värieroa voisi saada tasoitettua käsittelemällä vaaleampi pinta vähintään kahteen kertaan? Jos haluat puusta oikein vaalean suosittelen Osmo Colorin “kuusi”-sävyä. Olen sillä käsitellyt mm. kellastuneet IKEAn IVAR-kaapit. Niissä taitaa olla jopa kolme kerrosta puuvahaa, jotta sain keltaisuuden piiloon. Tsemppiä projektiin!

 • Reply Hannastiina 10/10/2017 at 05:45

  Just eilen päätin tehdä tälläisen pojan huoneeseen. Mistä noita puutappeja saa?

  • Reply maiju 10/10/2017 at 06:33

   Niitä saa varmaan useastakin paikasta – googleta esim sanalla puunuppi. Nämä mun omat on Slöjd detaljer -nimisestä verkkokaupasta, mutta siellä on harmittavasti 40 euron ostoraja.

 • Reply Inka-Harriet 01/11/2017 at 10:12

  Hei! Ihastuin tähän diy-projektiin, jäinkin miettimään, että onnistuisikohan listan kiinnitys kakspuolirakennusteipillä maalattuun kivi/betoniseinään? Tietenkään se ei kestäisi painoa niin paljoa välttämättä, mutta tässä olisi yleisesti hauska idea vuokra-asunnon valkoisten seinäpintojen ilmeen muuttamiseen. Asun tosiaan vuokralla, joten yritin miettiä vaihtoehtoista kiinnitystä.
  Tykkään sun blogista, kodista ja tyylistä todella paljon!

  • Reply maiju 02/11/2017 at 17:35

   Hei! Kiitos paljon ihanista sanoistasi! On aina paras palaute, jos joku löytää näistä mun jutuista ideoita omaan kotiin ;). Olen kuullut, että nykyään esimerkiksi taulujen ripustaminen pelkällä seinään liimattavalla koukulla onnistuisi eli erilaiset jälkeä jättämättämä irtoavat teipit ovat kehittyneet valtavasti. Niiden myös luvataan kestävän painoa tosi hyvin eli miksei kevyen nuppirimankin kiinnitys voisi onnistua. Omakohtaista kokemusta mulla ei harmi kyllä ole eli ehkä asia selviää vain kokeilemalla? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.