DANISH DINING ROOM CHAIRS

Heippa! Vaalea puu on yleensä ollut se mun juttu, eikä meillä tähän asti ole juuri tummempia puulajeja ollutkaan. Keväästä lähtien ne on kuitenkin alkaneet kiinnostaa yhä enemmän ruskean sekä muiden murrettujen ja lämpimämpien sävyjen myötä. Oon kaivannut puunsävyjä erityisesti meidän keittiöön, jossa kalustus on pitkään ollut jos ei ihan mustavalkoista niin silti melko mustan- ja vaaleanpuhuvaa. Pidän edelleen HAYn valkoisesta ruokapöydästä sekä mustasta sivutasosta, mutta niiden rinnalle oli selvä tilaus puisille tuoleille. Niinpä laitoin kaksi kahvilatuolia myyntiin ja aloin metsästää niiden tilalle uusia ruokapöydän tuoleja. Päämääränä oli luonnollisesti löytää ne käytettyinä.
 
Etsiskelyyn kului useampi kuukausi, jonka aikana ehdin harkita kaikenlaisia vaihtoehtoja aina koulutuoleista Arne Jacobsenin Grand Prixeihin. Viimeksi mainittujen löytyminen inhimilliseen hintaan on toki lähes mahdoton yhtälö, mutta tuolin merkitys olikin ehkä enemmän toimia innoittajana sen suhteen, millaiset etsimäni tuolit voisivat olla. Tämmöinen haaveilu toimii muuten kuin häkä, sillä heti kun näin nämä kuvien tuolit tiesin, että nämä ne ovat!
Mitä sitten löysin – en oikeasti itsekään tiedä, sillä tuoleissa ei ole muita leimoja paitsi Made in Denmark -teksti. Netti ei ole tähän asti tuottanut yhtäkään samankaltaista osumaa. Kesäkuisen IKEA-museo visiitin jälkeen oon kuitenkin alkanut ajatella yhä useammin sitäkin vaihtoehtoa, että osa tämän tyylisistä leimaamattomista “design-kalusteista” saattaa hyvin olla juuri todella vanhaa IKEAa (?) Miksei vaikka nämä tuolitkin? IKEAhan esimerkiksi käytti alkuaikoinaan lähes yksinomaan tanskalaisia suunnittelijoita. Oli miten oli, itse tykästyin näissä mustien metalliputkijalkojen ja kauniisti taivutetun vaneri-istuimen yhdistelmään eli tuolit ovat juuri sitä, mitä keittiöön kaipasin. Niitä on yhteensä kolme seuranaan yksi käsinojallinen TON-tuoli sekä IKEAn korkkipenkki.Hi! I wanted update our kitchen with some warm wood. Light wood has been my thing so far, but this time I wanted to try how it would look and feel like with more richer nuances of teak or suchs. So I sold two of my Wienna chairs and searched after their replacements for couple of months. Not so easy to find vintage chairs with that right look… The ultimate chairs would have been the Grand Prix chairs by Arne Jacobsen, but that was never my real goal. Mainly an inspiration, cause you must feed the family every once in awhile! 😉 But this is what I found – three vintage chairs Made in Denmark. No clue about the designer or brand. Just came to my mind (after my visit to IKEA Museum) that these can also be old IKEA chairs as IKEA used mainly Danish designers in the early days (?) Who knows?

8 thoughts on “DANISH DINING ROOM CHAIRS

 • Reply Hanna 22/08/2017 at 08:01

  Tuolissa on paljon samaa näköä BoConceptin Florence tuolin kanssa. Ihan yksi yhteen ei kuitenkaan taida olla.

  • Reply maiju 22/08/2017 at 16:57

   Totta, näissä on paljon yhdennäköisyyttä! Enpä ole tuota Florencea ennen edes nähnyt eli kiitti vinkistä! Tuolien entinen omistaja on ilmeisesti huutanut ne Bukowskilta eli ruotsalaistausta tukisi IKEA-teoriaa..

 • Reply Joutseninen 22/08/2017 at 14:28

  Todella kauniit tuolit olet löytänyt!!

  • Reply maiju 22/08/2017 at 16:57

   Kiitos!! Vaihtelu virkistää aina välillä 🙂 🙂

 • Reply Tina 22/08/2017 at 20:13

  They are very Simula to the Norwegian ‘City Chat by Fora Form (prev. Møre lenestolfabrikk). They we’re sold in large numbers in the 1950’s. Or maybe å copy? After all, they are all very similar 😆. Hope you find out, they are pretty!

 • Reply Elina 24/08/2017 at 07:04

  Tuolit sopii hyvin kokonaisuuteen, tunnelma näyttää täydelliseltä<3 Mikä on seinien kaunis murrettu maalisävy?

  • Reply maiju 24/08/2017 at 10:20

   Kiitos paljon!! 🙂 Seinissä on Tikkurilan sävy “Tuhka”. Minusta se on edelleen aivan ihana eli sopivan tumma ilman että kuitekaan synkentäisi huonetta.

 • Reply NEW DARK WOOD KITCHEN TABLE - Maiju Saw 10/09/2017 at 08:27

  […] muutokselle ovat valmiit. Siitä ei ole kauaakaan, kun kirjoitin meidän keväällä hankituista keittiöntuoleista ja innostuksesta tummaan puuhun. Mietin, että sitä olisi kiva saada jossain muodossa lisääkin […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.