LIGNE ROSET TOGO

Hei! Tuntuu hassulta palata näihin hankintoihin, joita on tullut blogitauon aikana tehtyä, mutta ehkä tästä on sananen paikallaan. Tarkoitan nimittäin meidän tämän vuoden isointa huonekaluhankintaa, joka on samalla isoin yksittäinen designostos, mitä on tullut tähän asti tehtyä. Ja riskaabelein, sillä tätä kalustetta ei haettu turvallisesti huonekaluliikkeestä 12 kuukauden osamaksulla ja vuoden palautusoikeudella. Aika kaukana siitä!
 
Kyseessä on tietenkin Ligne Rosetin Togo-sohva, josta kirjoitin haaveilupostauksen täällä. Etsin sitä pitkään eri puolilta Suomea ja Ruotsia, kunnes uuden ostaminen alkoi tuntui todennäköisimmältä vaihtoehdolta. Varsinkin Suomessa Togoja on erittäin vähän liikkeellä, jos ollenkaan. Olen ainoastaan yhden kahdenistuttavan sohvan nähnyt aiemmin Torissa myynnissä. Merkin edustus löytyy Skannolta, jonne otin yhteyttä ja sainkin tarjouksen yhdenistuttavasta sohvasta ja jalkarahista. Samaan aikaan satuin kuitenkin löytämään Instagramista yksityisen myyjän, jolla oli feedissään erilaisia Togon osia. Laitoin hänelle huvikseni viestiä, jossa kysyin myisikö hän erikseen tämän kyseisen setin, ja mikä niiden yhteishinta voisi rahteineen olla? Kalusteet olivat Tanskassa.
Myyjä vastasi parin päivän päästä, mutta hinta tuntui liian kovalta. Muutaman päivän päästä hän otti uudelleen yhteyttä pudottaen jonkin verran tarjoustaan. Aloin tässä vaiheessa jo hieman lämmetä, ja sovimme merimiehen kanssa, että jos hinta putoaisi rahteineen tiettyyn summaan, niin teemme kaupat. Ja niinhän siinä kävi, että kaupat syntyivät meidän toivomalla hinnalla ja sain tehdä elämäni isoimman yksittäisen tilisiirron Tanskaan yksityishenkilölle, johon olin ollut yhteydessä ainoastaan Instagramin viestien välityksellä! Jännitysmomentti oli siis melkoinen, vaikka olinkin melko varma myyjän luotettavuudesta. Neljä päivää myöhemmin Togo sitten ilmestyi meidän pihaan!
Tämä jakaa varmasti todella paljon mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin, ja ymmärrän sen täysin. Togoa voisi kuvailla rumankauniiksi huonekaluksi, ja siitä joko tykkää tai sitten ei. Joka tapauksessa istumamukavuus on aivan täydellinen eli Togo on the laiskanlinna isolla L-kirjaimella! Se on myös enemmän kuin pelkkä nojatuoli, sillä Togossa mahtuu loikoilemaan kaksi kerrallaan ja rahin kanssa sen päällä voi myös makoilla. Ei olla siis päivääkään kaduttu Togon hankkimista, päin vastoin! Oon myös iloinen, että päädyimme vintage-versioon, sillä näissä nahka on ehtinyt kulua ihanan pehmoiseksi ja eläväksi. Togo on siis juuri niin ihana kuin haaveilinkin!

10 thoughts on “LIGNE ROSET TOGO

 • Reply Elsa 20/08/2017 at 14:13

  Upea se on! Ja ikuinen, nahka kuluu ajan saatossa muttei rikkoudu.

  • Reply maiju 21/08/2017 at 05:11

   Niin on ja ajaa hyvin asiansa meidän suht pienessä olohuoneessa, jonne ei mahtuisi toista sohvaa! Nahka on ollut lapsiperheessä ihan ehdoton, en edes uskalla ajatella minkä näköinen kangas-Togo olisi jo tässä vaiheessa! XD

 • Reply Merikukka 21/08/2017 at 07:09

  Ai että, togo on mun unelmien sohva!! Onko se miten painava? Kuvissa näyttää kevyeltä.

  • Reply maiju 21/08/2017 at 07:16

   Mahtavaa, että löytyy muitakin! Togo on kokoonsa nähden aika kevyt. Sisus on jotain vaahtomuovin tapaista + nojassa sen lisäksi jonkinlainen metallirakenne. On siis helppo nostaa sivuun esim siivouksen ajaksi, muttei kuitenkaan ole niin kevyt, että pyörisi ympäri olkkaria miten sattuu. Nahkaverhoilu varmaan lisää jonkin verran painoa.

 • Reply Villis 22/08/2017 at 05:57

  Uskomattoman kaunis ja sopii teidän kauniiseen kotiin ja sen tyyliin! Mutta uskomaton on myös tuo sinun taitosi löytää näitä helmiä, oli sitten kysymys pienestä savikiposta tai Togosta:)

  • Reply maiju 22/08/2017 at 06:57

   Kiitos paljon ihanista sanoista! <3 Vaivannäön määrä kyllä vaihtelee näissä mun löydöissä paljon - välillä joku asia tulee ihan itsekseen vastaan ja välillä saa tehdä paljonkin salapoliisityötä, että oikea asia tulee kohdalle. 😉 Se on tietysti ehkä jutun ideakin osittain. 🙂

 • Reply Niiva 24/08/2017 at 08:05

  Sinulla on hieno tapa yhdistää asioita ja mitä löytöjä teetkään!

  Kenenhän tuo valaisin (paperivarjostin ja musta pohja) on ja löytyykö helposti? Pitkään olen etsinyt paperivalaisinta, jossa on jokin juju lisäksi (kuten tässä tuo pohja) ja tämä saattaisi hyvinkin olla etsimäsi valaisin.

  • Reply maiju 24/08/2017 at 10:19

   Kiitos Niiva! Paperivalaisin on Habitatin ja nimeltään “Fuku”. Oon ostanut sen pari vuotta sitten enkä ole sen jälkeen seurannut, onko niitä tullut lisää. Silloin valaisin taidettiin myydä loppuun alessa. On tosi kiva ja tukevarakenteinen!

 • Reply Katarina 10/10/2017 at 09:32

  Hei, mistä kuvien pyöreä peili on hankittu? Haaveissa ollut tuollainen jo kauan, mutta mistään ei löydy.

  • Reply maiju 10/10/2017 at 19:03

   Hei, peili on mittatilauksena teetetty Lasipiha Tekoniemessä Vaasassa, heillä on myös nettikauppa eli tämmöisen ison peilin toimitus postitse onnistuu. Täältä löytyy nettisivu: http://www.lasitkotiin.fi/

Leave a Reply

Your email address will not be published.