RAW LEMON & COCOS BALLS

Hei! Kävin viime viikolla työmatkalla Uumajassa, jonne pääsee laivalla kätevästi täältä Vaasasta. Matka oli melko työpainotteinen, mutta ehdinpä hankkia samalta reissulta muun muassa uudet kengät! Nyt vasta alan huomata, että onpa omassa tyylissä ja vaatekaapissa todella paljon päivittämisen varaa vauvavuoden jälkeen ja ihan muutenkin, huh…! Syy, miksi tästä reissusta kirjoittelen on kuitenkin se, että ostin ICAsta paluumatkalle aivan ihania sitruunaisia raakakookospalloja! Otin ainesosat itselleni pakkauksesta ylös ja nyt eilen päätin kokeilla saisinko tehtyä vastaavia pallosia myös kotona.
Ja hyvinhän ne onnistui, jos ei jopa tismalleen saman makuisia! Yleensä raakaherkkujen ainesosaluettelot ovat kilometrin pituisia ja niissä on kaikenlaisia mysteerituotteita, mutta tämä on aivan tosi simppeli. Niinpä haluan jakaa sen täällä teillekin – on muuten tosi hyvä pari kahvin kanssa!

Kuvissa on astioina muuten uusin materiaali-ihastukseni – alabasteri. Wikipedian mukaan alabasteri on lasimaista kiveä ja siitä valmistetaan erityisesti erilaisia koriste-esineitä. Itse olen nähnyt kirppiksillä ainakin pieniä vaaseja, patsaita sekä lampunkupuja. Aika kasaritavaraa, mutta miksei tämäkin materiaali tulisi taas uudestaan vähän yksinkertaistettuna kuten nämä kulhot, jotka olen löytänyt sieltä täältä. Kaikkien makuun nämä ei ehkä mene, siitä hyvänä esimerkkinä mun oma mies, joka eräs aamu ihmetteli, että miksi meillä on kaapissa kahteen kertaan liimattuja rikkinäisiä kuppeja?! 😉 Ihan ehjiä ne kyllä on, vaikka äkkivilkaisulla varsinkin tuo yksi saattaa näyttää kokoonkursitulta! 🙂
Here are my two current favorites – alabaster bowls and lemon & cocoa raw balls! Here is the recipe for the raw balls in case you want something tasty to go with coffee!

Raw lemon & cocos balls

125 g Cashewnuts
3 tablespoons of cocos oil
4 dried dates
½ cup cocos flakes
vanilla essence
2-3 tea spoons of lemon juice
lemon peel of half of the lemon

4 thoughts on “RAW LEMON & COCOS BALLS

 • Reply Elina 24/05/2017 at 11:21

  Sattumalta huomasin, että olet palannut bloggaamaan. Ihanaa:) Moni seuraamani blogi on lopettanut tai hiljentynyt viime aikoina ja olen kaivannut blogiasi. Pidän erityisesti tee se itse -jutuista ja sisustusideoista, joiden toteutuksessa on käytetty mielikuvitusta ja pientä budjettia. Mielenkiinnolla odotan diy-kerrossänkyä!
  Olen kuullut paljon hyvää Vaasa-Uumaja-reitistä. Mielelläni lukisin suosituksia, missä Uumajassa kannattaa käydä, jos lähiaikoina sinne itsekin pääsisin:)

  • Reply maiju 24/05/2017 at 15:56

   Kiitos ihanasta kommentista! Uumaja on uudistunut tosi paljon, varsinkin ranta on laitettu todella hienoksi! Myös keskusta kauppoineen on kasvanut ja valikoimaa on paljon pukeutumisesta sisustukseen. Löytyy mm. Granit, Åhlens, Lagerhaus, Weekday, Monki ym ym. Niin ja IKEA sekä sen lähistöllä oleva iso ostoskeskus ovat tuoneet kaupunkiin entisestään lisävipinää! Kivoja ruokapaikkoja näytti myös olevan siellä täällä keskustassa eli sanoisin, että Uumajassa saa hyvin kulumaan päivän kaksi. Laivayhteyskin on nykyään parempi ja nopeampi, siellä kannattaa ehdottomasti syötä Saaristopöytä joko mennessä tai tullessa :).

 • Reply Elina 25/05/2017 at 17:39

  Kiitos vinkeistä! Saaristopöydästä olenkin kuullut kehuja:)

  • Reply maiju 27/05/2017 at 17:02

   Joo se oli aivan todella hyvä, juuri uudistettu muutama viikko sitten tätä sesonkia varten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.