WALL TO WALL CABINET

Kaupallinen yhteistyö / Tikkurila


Hei! Vihdoinkin pääsen kirjoittamaan tästä Tikkurilan kanssa yhteistyössä tehdystä projektista, jonka myötä meidän olohuoneen ilme muuttui ihan täysin. Musta tuntuu, että nykyään kaikki mun isommat sisustusjutut lähtee tarpeesta keksiä lisää säilytystilaa. Käytännöllisessä lähtökohdassa ei tietysti ole mitään vikaa, sillä koen, että sen myötä kodin toiminnallisuus lisääntyy joka kerta huimasti. Lisäksi oon tässä vuosien saatossa huomannut, että en sittenkään ole avohylly-ihminen, vaikka kovasti tykkäänkin tehdä erilaisia asetelmia sinne tänne. Mutta kun se säilytettävä tavara ei yleensä ole kovin kaunista (CD:t, kameratarvikkeet, keittokirjat ym), enkä myöskään halua hyllyjä pelkästään melko turhille sisustustavaroille, ovat avohyllyt vaihtuneet meillä ovellisiksi kaapeiksi.
 Tämmöiseen vanhaan taloon on välillä haastavaa löytää sopivia kaappeja, ja viime aikoina olenkin entistä enemmän ihastunut kaikkeen kiinteään. Sellaiseen, joka ikään kuin aina olisi ollut osa tätä asuntoa. En tiedä, mistä idea tähän projektiin lähti, mutta yhtäkkiä en saanut mielestäni koko olohuoneen levyistä kaapistoa, joka ulottuisi koko sen matkalta seinästä seinään. Kaappitilan lisäksi hyllyistä muodostuisi olohuoneeseen todella tervetullut superleveä ikkunalauta, mikä tietysti miellyttää kovasti tällaista vihersisustajaa! Piirsin kokonaisuudesta nopean luonnoksen ja laitoin String-hyllyn sen enempää jahkaamatta myyntiin :).

Kehysovet ovat tehneet taas pitkän ajan kuluttua paluuta, ja käytinkin melkomoisen määrän aikaa selatessani eri keittiövalmistajien ovimalleja. Yksikään niistä ei kuitenkaan miellyttänyt sekä silmää että lompakkoa, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi lopulta rakentaa kokonaisuus itse. Sopivat rungot löytyivät Ikeasta, josta otettiin lopulta myös ovet – uskoisitteko, että nämä ovat markkinoiden halvimmat keittiönkaappien ovet – vain 5 euroa kappale? Ovat ne, mutta muutamalla kymmenellä metrillä ohutta rimaa sekä juuri oikean sävyisellä maalilla ne muuntuivat aivan eri näköisiksi!
Ja näin homma siis eteni: merimies kaivoi sirkkelin esiin ja pätki kaappeihin koristelistat, jotka minä kiinnitin tehokkaalla puupikaliimalla oviin. Netan vinkistä en liimannut kehystä ihan nurkkaan vaan noin sentin päähän siitä. Todella hyvä oivallus muuten! Ovet kuivuivat rauhassa seuraavaan päivään, jonka jälkeen kittasin pienet raot umpeen. Maalina luotin Tikkurilan Helmi-sarjaan – maalausohjeet tarvikkeineen löytyvät Tikkurilan sivuilta, klik! Halusin kaappiin neutraalin, mutta silti selkeästi valkoisesta erottuvan sävyn, jossa olisi harmoninen vanhanajan fiilis. Se löytyi Deco Grey -sävykartasta ja on sieltä numero 1943. Väri on mielestäni rehellinen harmaa, mutta taittaa aivan aavistuksen beessiin – juuri niin kuin toivoinkin! Mielestäni aivan loistava pohja muulle sisustukselle ja tällä hetkellä rakastamilleni luonnonsävyille sekä ikisuosikki mustalle! Maalasin samalla sävyllä ja maalilla myös kaapin päälle tasoksi laitetun liimapuulevyn sekä merimiehen tekemän sokkelin. Loppujen lopuksi kaappi valmistui todella yksinkertaisilla tarvikkeilla sekä melko vähällä vaivalla, kun ajattelee lopputulosta. Mitäs te tykkäätte? Nyt on rumat tavarat piilossa ja kivoille hyvin tilaa olla esillä!In collaboration with Tikkurila


Hi! This is the post I´ve been waiting for to write! If I believe in something in home decoration, it´s paint. And painting. I think painting is the easiest way to change the feeling in a room. Or to change a look for furniture. Here in these pictures you can see one of our biggest DIY projects – or hacks – to be precise. Would you believe it´s the cheapest Ikea kitchen cabinets that are available in the market!? Yes it is! We changed the look for them entirely by sawing wooden frames to each of the doors. And then we painted the whole thing with Tikkurila´s Helmi series – the shade is number 1943 from Deco Grey color chart. I think it´s just perfect and makes the cabinet look very timeless. Like it´s been here for many decades.


60 thoughts on “WALL TO WALL CABINET

 • Reply Vilja @ muotoseikka\ 06/05/2017 at 06:30

  Äärimmäisen kauniit! Kiinteät kaapistot ovat upean ryhdikkäitä.

  • Reply maiju 06/05/2017 at 07:16

   Kiitos Vilja! <3 Itse tykkään tässä eniten siitä, että vaikka se on kooltaan iso, niin se uppoaa aika hyvin taustaan!

 • Reply Sanna 06/05/2017 at 07:56

  Voi vitsi, mielettömän onnistunut ja antaa hienosti ryhtiä huoneelle. Meillä on yks käytävän tila, joka on ihan murheenkryyni kun nykyinen 3m pitkä kaappi on sekin aivan liian lyhyt siihen tilaan. Siihen oon miettinyt kans koko matkalle matalaa kaappia. Saatan jossain vaiheessa vähän ottaa tästä ideaa 😊 Tykkään muutenkin itse tehdyistä oivalluksista, ettei aina tarvii ostaa uutena kaupasta.

  • Reply maiju 06/05/2017 at 10:04

   Ihana kuulla, että tykkäät! Toimisi varmasti teilläkin, jos haluat suht huomaamatonta säilytystilaa hankalaan paikkaan. Meillä tämä ratkaisi säilytysongelman olohuoneessa ihan täysin – tilaa jäi jopa “yli” eli sain oman pienen toimistonurkkauksen toiseen päähän. 🙂

 • Reply Steph from UrbanInteriorBlog 06/05/2017 at 08:42

  This looks gorgeous. Great idea to make your room look minimal yet provide lots of storage. The color is awesome.
  Great job, Maiju!
  xo, Steph

  • Reply maiju 06/05/2017 at 10:07

   Thank you! 🖤 Sometimes it’s good to think outside the box – not just about what’s available on stores, but what would suit best, if you could choose anything! 😊

 • Reply Jaana K 06/05/2017 at 09:02

  Aivan mahtava! Me rakennettiin tyhjentyneeseen ruokailutilaan seinästä seinään hyllykkö ja nyt se on alkanut ärsyttää kun ei ole kauniita tavaroita siihen laittaa ja on jotenkin aina sotkuisen näköinen. Ovia ei laitettu kun takana on vesikiertoinen patteri. Se on kyllä vähän irti seinästä, että lämpö pääsee yläkautta pois… täytyypä pohdiskella saisiko siihen ovet. Kiitos taas ideasta!

  • Reply maiju 06/05/2017 at 10:12

   Kiitos Jaana! 🖤 Me mietittiin yhdeksi vaihtoehdoksi myös rottinkia eli että kehykseen olisi tullut “rottinkilevyä” metritavarana. No päädyttiin kuitenkin tähän, kun kaapisto on niin iso. Olisi kyllä kiinnostavaa kokeilla ideaa jossain muualla… 😊

 • Reply Anna 06/05/2017 at 09:23

  Aivan todella hieno kokonaisuus! Näyttää siltä, kuin olisi aina kuulunut vanhaan taloonne. 🙂

  • Reply maiju 06/05/2017 at 10:14

   Kiitos!! 💙💙 Sitä henkeä juuri hain – jännästi tämmönen vanhan näköinen elementti kuitenkin sopii myös modernien juttujen pariksi 😊

 • Reply Idis & Interiööri 06/05/2017 at 09:32

  Tällaiset kiinteät kaapistot miellyttävät silmää täälläkin! Ne kun eivät ole niin “kalustemaisia” ja jotenkin sulavasti uppoavat sisustukseen.

  Täällä on listaläjä odottelemassa yhtä projektia ja miehen innostuksen hetkeä…sopii toivoa, että se tulee pian 😀

  • Reply maiju 06/05/2017 at 10:17

   Kirjahyllyt ja avotasot ovat ihania, mutta yrityksistä huolimatta en ole saanut sopimaan niitä meille. Nyt tuntuu, että palaset ovat vihdoin kohdillaan – kaapiston sävyllä on siinä tosi iso merkitys! Tsemppiä projekteihin! 💙👌🏻

 • Reply Sally 06/05/2017 at 10:58

  Tulipa tosi kivat! ♥ Wautsi!

  • Reply maiju 06/05/2017 at 12:56

   Kiitos!! 🖤🖤😊

 • Reply Tiina 06/05/2017 at 10:59

  Upea! Vastaava ratkaisu houkuttaisi myös omaan kotiin tv:n kanssa samalle seinälle. Kaappien sisään voisi upottaa kaikki pistorasiat ja johtoryppäät olisivat muisto vain.

  • Reply maiju 06/05/2017 at 12:56

   Kiitos! 💙 Nimenomaan! Meilläkin on kaappien väliseinissä kolot, joissa johdot menevät – todella kätevää! Voin kyllä suositella 🙂

 • Reply Leena 07/05/2017 at 09:20

  Äärimmäisen upea! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  • Reply maiju 07/05/2017 at 10:12

   Kiitos paljon!! 😍😍

 • Reply Terhi 07/05/2017 at 11:25

  Tosi hieno kokonaisuus. Mistä ne ovet oli ?

  • Reply maiju 07/05/2017 at 12:20

   Ovet on Ikean Häggebyt, 5 €/kpl 😊

 • Reply Minna / Kotona ja kaukomailla 07/05/2017 at 18:46

  Wautsi! Näytin miehellekin näitä kuvia, niin hieno idea ja toteutus, todella nostitte perusovet uudelle tasolle! Kaapisto istuu tuohon kuin se olisi siinä aina ollut. Kiitos hurjasti inspiraatiosta, tällaiselle voisi hyvin tulla käyttöä omassakin kodissa joskus!

  • Reply maiju 08/05/2017 at 19:58

   Oi kiitos aivan mahtavasta kommentista!! 😍 Vielä kun varallisuus riittäisi kivitasoon tähän päälle, niin tällä mentäisiin seuraavat sata vuotta! 😉

 • Reply Hanna 08/05/2017 at 11:04

  Tää on niin hieno ja kuvat niin ihania, että melkein itkettää! 🙂 😀 Ootte tosi taitavia.
  Vitsit tällainen ois meidän makkarissa hyvä, mutta patteri mokoma on sillä seinällä myös.

  • Reply maiju 08/05/2017 at 19:58

   Voi aaww, en kestä mikä kommentti!! 😍😍 kiitos!!

 • Reply Amelie 08/05/2017 at 12:22

  Ihana idea. Tämän voisin toteuttaa meillekin. Miten teitte sokkelin ja päädyt? Kun puuseppää ei ole, rautalankaohjeet auttais 😀 Onko runko parikaapeista?

  • Reply maiju 08/05/2017 at 20:08

   Sokkeli on ihan yksinkertainen puukehikko eli neljä n 4 cm paksuista lautaa yhdistetty toisiinsa. Se laitetaan paikoillaan eka, taisi olla vaan päistä seinissä kiinni. Kehikon päälle tulee sitten kaappien rungot, kehikko jää noin 0,5 cm sisemmäs mitä runko. Rungot kannattaa kiinnittää toisiinsa kiinni, jotta tulevat ihan samaan linjaan. Sitten ovien kiinnitys ja niiden tasalle molempiin päihin peitelevyt, jos kaapit eivät tule ihan seinään kiinni. Meillä jäi peitelevyjen leveydeksi 10 cm ja 15 cm eli semmoset on molemmissa päissä. Laitettiin ne kulmaraudoilla kiinni. Jos kaappien sisälle tulee jotain laitteita, niin kannattaa tehdän runkoihin pienet reiät, joista johdot voi pujottaa. Lopuksi liimapuulevy, kivitaso tms päälle kanneksi 😊😊

   Meillä on tässä kaksi 80 cm runkoa ja yksi 40 cm leveä runko eli yhteensä 9 ovea. Kaappien korkeus on noin 60 cm ja leveys 40 cm.

   • Reply Amelie 09/05/2017 at 15:01

    Kiitos vastauksesta 🙂

 • Reply Villis 09/05/2017 at 04:33

  No just! Sä teet mitä haluat ja muut mitä osaa! Uskomaton juttu taas, olette hyvä combo merimiehen kanssa:) Lopputulos on upea! Luin kerran lehtijutun Eppu Normaalin äidistä. Kun hänen lapsensa olivat pieniä, hänellä oli tapana istua keinutuolissa, silmät suunnattuna “johonkin”. Lapset olivat sanoneet toisilleen että, äiti tekee töitä! Niinpä, ajatustöitä voi tehdä milloin ja missä vain. Olisi hauska nähdä sinun ahaa ilmeesi, kun lamppu syttyy näihin upeisiin juttuihin:) Tämä oli kevennys, ei moite! Mukavaa toukokuuta sinulle ja perheellesi!

  • Reply maiju 09/05/2017 at 14:38

   Aivan ihana ja hauska kommentti, päivän piristys! Kiitos! <3 On totta, että tapaan kyllä tuijottaa mitään sanomatta jotakin kohtaa huoneessa, ja käydä sillä tavalla läpi eri vaihtoehtoja. Sitä helposti alkaa miettiä vain olemassa olevia vaihtoehtoja, mutta tällä kertaa lähdin visioimaan ihan toisesta suunnasta eli mitä siihen haluaisin, jos saisin valita lähes mitä vaan ;). Onneksi mieskin tykkäsi ideasta ja sain mukaan projektiin :).

 • Reply MiiMii 09/05/2017 at 13:53

  Mielettömän ihana ja hieno keksintö! Ja sopii tilaan niin hyvin ❤

  • Reply maiju 09/05/2017 at 14:33

   Kiitos paljon!! <3 <3

 • Reply Ninna 10/05/2017 at 19:18

  Which brands are the lamp and mirror? Looks amazing!

  • Reply maiju 11/05/2017 at 18:01

   The mirror is by a local glass shop called Lasipiha (www.lasitkotiin.fi). The lamp is by Lampe Gras. Many webshops sell it.

 • Reply On my radar #39 - Inattendu 18/05/2017 at 06:18

  […] This wall to wall cabinet by Maiju Saw is one of the best Ikea hacks I’ve seen in a while. Found via Helena […]

  • Reply maiju 31/05/2017 at 05:11

   <3 <3 <3

 • Reply Therese Knutsen 18/05/2017 at 10:19

  Hi :-),
  Love your wall to wall diy cabinets, and hour overall design!
  And the lamp on top of the cabinets…., where do I find it? 😀
  Have a nice day!
  Greatings from Norway:)

  Mvh
  Therese

  • Reply maiju 31/05/2017 at 05:12

   Thank you so much! If you mean the black lamp, it´s by Lampe Gras No 2014. The rice paper lamp is unfortunately sold out, it´s from Habitat and called `Fuku` 🙂

 • Reply Sarah 30/05/2017 at 06:11

  Hi!
  I’m so sorry but I’m totally in love with this and I have used hours to try and let google translate help me… but I just can’t make any sense out of it 🙂

  I’m confused about how you made the body? I mean how did you make anything else than the doors? 🙂

  Best, Sarah

  • Reply maiju 05/06/2017 at 07:00

   Sorry for my very late response! I understand that Finnish is very hard to read and does not translate well with Google translator. I hope I can explain it better here. The body is made by using five IKEA Metod-kitchen units. There is four units with dubble doors and one unit with one door. Total of nine doors. The hight is about 60 cm and the widht for the bigger units is 80 cm + one with 40 cm widht. The whole cabinet is 360 cm wide. These units can be bought in many sizes, you can find all alternatives from IKEA´s webpage.

   My husband made a 7 cm high socle under the cabinets just with regular timber. The tops are plywood that we painted with the same color as the cabinets. Marble counter tops would be better, but unfortunately they cost too much… 🙂 Ask if I didn´t answer some of your questions!

 • Reply Atte 19/09/2017 at 12:55

  Hei! hyvännäköinen ratkaisu! Jäikö tuonne patteri sisälle? Jostakin vanhasta kuvasta katsoin, että ikkunan alla olisi ollut patteri…

  • Reply maiju 20/09/2017 at 07:02

   Joo ikkunan alla oli ennen patteri, mutta se otettiin nyt pois (sähköpatteri kyseessä). Patteri on käytännössä ollut aina pois käytöstä, koska huonetta lämmitetään pönttöuunilla. 🙂

 • Reply DIY WALL MOULDINGS - MAIJU SAW 21/11/2017 at 00:10

  […] lennähti kaksi listoista tehtyä kehystä! Näitähän on meillä ennestään keittiössä ja olohuoneessa, ja niistä muistan, että taistelin neliöiden kohdistuksen kanssa ihan hikihatussa. Uusien […]

 • Reply DIY WOODEN CHRISTMAS TREE - MAIJU SAW 01/12/2017 at 11:35

  […] sekä monipuolisesti ideoita eri kohteisiin. Löytyypä sieltä erään sisustusbloggaajan wall to wall -kaapistokin, olen erittäin iloinen ja otettu, että idea pääsi lehteen mukaan! Niin ja se paras juttu vielä […]

 • Reply MY INTERIOR FAVORITES IN 2017 - MAIJU SAW 29/12/2017 at 16:25

  […] nahan rasvausta puolivuosittain. En yhtään ihmettele, miksi Togo on ehta klassikko! 1 Wall to wall -kaapisto Ykköstä ei tarvinnut kovin kauaa miettiä eli se on ilman muuta olohuoneeseen rakennettu […]

 • Reply Nan 14/03/2018 at 02:24

  Hi
  What a gorgeous wall to walk cabinet solution. Can I ask for the model of the ikea cabinets?

  Best wishes

  • Reply maiju 19/05/2018 at 23:22

   They are ordinary Metod kitchen cabinets, I think they are upper cabinets 🙂

 • Reply 5 Storage Furniture ideas for your home - Budget friendly post! 06/10/2018 at 03:05

  […] I came across a brilliant picture from a Swedish Blogger and got to read the article linked to it, she explains she used the “cheapest IKEA Kitchen Cabinets” and added simple wood frames and painted the cabinets. The result is a very natural looking wall-to-wall storage system that looks like it was always there. Read the instructions here. […]

 • Reply Mikaela 08/02/2019 at 01:32

  Hei! Löytyykö sinulta kenties ”step by step” kuvia projektista? Helpottaisi ehdottomasti kun olemme nyt rakentamassa samankaltaista ratkaisua 🙂

  Mistä ostitte nämä oveihin tulevat listat? 🙂

  • Reply maiju 08/02/2019 at 09:56

   Hei, valitettavasti tämän tarkempia ohjeita ei ole ja niitä on vähän hankala antaakin, kun jokainen tila on erilainen. Kannattaa aloittaa poistamalla jalkalistat ja sen jälkeen tekee höylätystä puutavarasta sokkelin, joka on siis sen mallinen ja kokoinen kun päälle tuleva kaapisto. Tämän jälkeen kaapit kootaan ja asetellaan paikoilleen sekä kiinnitetään kyljistä yhteen ja parista paikasta myös seinään, jotta pysyy paikoillaan. Jos kaapin sisällä menee johtoja, voi niitä varten porata kaappien kylkiin reiät, jotta johdot mahtuvat kulkemaan kaapista toiseen. Meillä jäi molempiin päätyihin seinän ja kaapin rakoon reilun 10 cm leveydeltä tyhjää, joten teimme liimapuulevystä peitelevyt, joilla ne saatiin umpeen ja kaappien ilme yhtenäiseksi. Nämä kiinnitettiin pienillä kulmaraudoilla, jotta kiinnitys saatiin huomaamattomaksi. Myös päälle tuleva levy on liimapuulevyä. Toivottavasti tästä oli jotain apua?

  • Reply maiju 08/02/2019 at 09:56

   Listat on ostettu ihan K-Raudasta, tsemppiä kovasti projektiin! 🙂

   • Reply Mikaela Staudinger 08/02/2019 at 16:37

    Kiitos kovasti tarkennuksesta! Löysin blogisi nyt vasta tämän postauksen kautta, ja aivan ihana koti sinulla! 🙂 viimeinen kysymys vielä: koitteko, että maali ”tarttui” hyvin kaappeihin? Maalasitte suoraan vaan kaappien päälle ilman mitään muuta esikäsittelyä? 🙂

    • Reply maiju 08/02/2019 at 23:32

     Voi kiitos, tällainen sekamelska täältä tosiaan löytyy ;). Kaapit vaativat vähän esikäsittelyä ennen maalausta eli karhensin ensin pinnan ja nurkat kevyesti hiomalla ja sen päälle pohjamaalaus. Varsinainen maali ohuina (vaahtomuovitela) kerroksina, jopa 3 kerrosta. Tikkurilan työohje-linkki on ilmeisesti hävinnyt..

 • Reply Carola Sandgrim 15/05/2020 at 09:35

  Hi! This is just perfect! Is there a diy in english? We want to do it as well :))

  • Reply maiju 22/05/2020 at 12:42

   Hi unfortunately there´s no translation at this point. 🙁

   • Reply Matilde 21/10/2020 at 00:08

    Amazing What you created! Just a Quick question: did you paint Directly on the Häggeby fronts? It seems like they are made from melamin, and I guess it is difficult to make the paint stay on to that surface. Did you use special paint?

    • Reply maiju 06/11/2020 at 14:52

     Hi, sanded the fronts very well before painting it, so the surface was as matte as possible. 🙂 I used standard furniture paint.

 • Reply Therese 21/06/2020 at 07:12

  Hello!
  Great job with the cabinets.
  I want to know about your carpet on the floor….where did you buy it? It’s great!

  • Reply maiju 22/06/2020 at 19:10

   Unfortunately it´s old IKEA and not available anymore. 🙂

 • Reply DIY BOOKCASE WITH IKEA CABINETS - MAIJU SAW 07/11/2020 at 09:15

  […] twistiä eli liimasin niihin ohutta puurimaa. Idea on sama kuin edelliseen asuntoomme toteutetussa kaapistossa. Ovet kannattaa tätä ennen hioa todella hyvin, jotta tehdasmaalatun pinnan saa kunnolla pois […]

 • Reply 7 of the best IKEA metod cabinet hacks - Your DIY Family 10/08/2022 at 13:58

  […] aesthetic appeal.  And they go from wall to wall, providing loads of storage.  You can find the tutorial here but it’s in Finnish so you’ll have to do some google […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *