DIY PAPER ORNAMENTS

Hei! Vieläkö menee yksi jouluinen DIY? Näin tämän tyylisellä rypytystekniikalla tehdyn enkelikuusenkoristeen anoppini luona ja idea jäi muhimaan mieleen. Ehkä se oli koristeiden hienoinen vintage-fiilis, joka alkoi kiehtoa, sillä materiaalit näihin ovat hyvin yksinkertaiset. Toteutukseen tarvitset melkolailla joka kodista löytyviä juttuja:

– ohutta pahvia
– sakset
liimaa
– neulan
– ohutta rautalankaa
– glitteriä / hopea- tai kultatussin


mini-christmas-treediy-christmas-ornaments vintage-joulukoriste-diy_osa-1

Vaiheita voi äkkivilkaisulla katsottuna olla monta, mutta ei kannata huolestua – joka kohta etene nopeasti. Homma alkaa 1) pahvin taittelulla. Itse tein tässä kaksi koristetta samalla taitteluvaivalla eli 2) leikkasin taitellun pahvin kahteen osaan. Tämän jälkeen 3) suorista pahvia sen verran, että saat levitettyä liimaa niihin kohtiin, joihin haluat laittaa glitteriä. Jos et perusta blingistä, niin myös hopea/kultatussilla voi tässä vaiheessa piirrellä pahviin koristuksia. 4) Jos valitsit glitterin, niin ripota sitä liimakohtiin.


vintage-joulukoriste-diy_osa-2

5) Seuraavaksi koriste sidotaan keskeltä rautalangalla. Jos haluat symmetrisen ympyrän, laita rautalanka ihan keskelle pahvia. Tämän jälkeen koriste taitellaan auki eli avaa vekit, jotta saat koristeesta haluamasi muotoisen. 6) Ympyrän voi sulkea niittaamalla puolet yhteen, mutta itse kiinnitin ne rautalangalla + liimalla. Rautalanka menee helpommin pahvista läpi, kun teet siihen pienet reiät neulalla. 7) Ympyrän toisen pään puolet suljetaan myös rautalangalla, mutta varaa lankaa niin pitkästi, että saat siitä samalla koristeelle ripustuslenkin. Valmis!

Omia joulupuitani höystin vielä minikokoisilla paperilippuviireillä, joista myös tuli ihan kivat! Paperista saa monenlaista aikaan. Jos on ompelukone käytössä niin kannattaa käydä kurkkaamassa myös vanhempi 3D-viirinauha-DIY, jonka tein pari vuotta sitten!


diy-jul-pynt

Hi! I love paper crafts cause they are so easy to do. These ones have a slight vintage feel that I like and they are done in no time! Check out also my 3D paper garland, if you´ve missed out on it couple of years ago!

One thought on “DIY PAPER ORNAMENTS

  • Reply tiitu 22/12/2016 at 22:39

    No ihania on taas!! 🙂 Kaunista joulua! Tiitu

Leave a Reply

Your email address will not be published.