DIY WOOD RACK

Hei! Vihjailin tuossa taannoin, että keksin olohuoneen uuden järjestyksen myötä vihdoin takkapuille paremman säilytysratkaisun. Sehän on ollut tähän asti yksi kivi kengässä, sillä puille ei ole ollut meillä muuta tarpeeksi isoa säilytyspaikkaa. Osittaisen puulämmityksen takia halkoja on myös hyvä saada mahtumaan sisälle mahdollisimman paljon, mikä toteutuikin hyvin ison puutelineen kanssa. Mutta. Iso pömpeli teki sisustuksesta aika rikkonaisen, eikä kokonaisuus oikein koskaan täysin miellyttänyt silmää. Ajattelin pitkään, että ongelmaan ei ole mitään järkevää ratkaisua, kunnes olkkarin muutos yhtäkkiä sai näkemään asian uudella tavalla!


listojen-irrotusjiirisirkkelisokkelin-tekoakryylimassan-laitto

Merimies huokaili idealle ensialkuun, mutta vakuuttui toteuttamiskelpoisuudesta, kun esittelin homman eri vaiheet. Sokkeli- ja runkovärkit olikin pian haettu ja jiirisirkkeli kannettu keittiöön. Ja ei tämä mikään monimutkainen juttu oikeasti ollutkaan. Homma alkoi kattolistojen irrotuksella, sillä halusin puutelineen tulevan kattoon asti. Tämän jälkeen merimies nikkaroi kattoon sekä lattianrajaan neliön muotoiset sokkelit. Seiniä tarvittiin vain yksi, sillä puuteline tuli suoraan muuriin kiinni. Halusin seinästä mahdollisimman vähän erottuvan eli uusi seinärunko vuorattiin 35 millisellä vanerilla. Sahautin ne oikeaan mittaan paikallisessa puuveistämössä (yllättävän edullista muuten!). Myös ylös kattoon ja alas lattiaan sahautettiin 90 millisestä vanerista neliöt. Tämän jälkeen tarvittiin enää vähän jalka- ja kattolistojen muokkausta sekä rakojen paklausta, ja puuteline oli valmis!
Vanha petroolinvärinen seinä kärsi listojen irrotuksesta sen verran, että päätin maalata sen kokonaan uusiksi. Uusi sävy on tuollainen ruskeanharmaa ja tarkoituksella tumma, jotta telkkari sulautuu siihen hyvin. Koko seinästä tulee parempia kuvia kunhan saan hankittua uuden TV-tason :). Mutta eiköhän näistäkin näe jo lopputuloksen? Itse tykkään, että homma onnistui tosi hyvin ja puuteline on nyt paitsi käytännöllinen, niin myös muuhun sisustukseen paremmin sopiva. Taisi tuo mieskin vähän yllättyä, että miten hyvä siitä tuli! 😉 Mitäs tykkäätte?


kiintea-halkoteline

Hi! Here is our new wood storage that we made couple of weeks ago! It was done in two days and I´m very happy with the result! What do you think?

10 thoughts on “DIY WOOD RACK

 • Reply Jutta / Muotopuoli 04/12/2016 at 12:22

  Wau! Todella hyvä idea ja loistava toteutus. Aivan kuin se olisi ollut tuossa aina

  • Reply Maiju 05/12/2016 at 23:50

   Kiitos! <3 Oli kyllä helpotus löytää puille tämmöinen paikka!

 • Reply Terhi 04/12/2016 at 12:32

  Tuosta tuli tosi kiva. Meille ei mahdu takkakolo, mutta erittäin näyttävä juttu ja toimii hyvin pönttöuunin vieressä.

  • Reply Maiju 05/12/2016 at 23:59

   Onhan tämä aika moderni tuossa pönttöuunin vieressä, mutta ehdottomasti käytännöllisin mikä meillä on tähän mennessä ollut 🙂

 • Reply Elsa 04/12/2016 at 12:35

  Kiva toimiva ratkaisu! Kuin se olisi ollut tuossa aina, niin hyvin istuu ja astuu ympäristöön.

  • Reply Maiju 06/12/2016 at 00:00

   Kiitos! Just tämmöinen kiinteä systeemi oli se mitä hain, onhan se loppujen lopuksi fiksuimman näköinen!

 • Reply Maiju 04/12/2016 at 13:02

  Tosi hyvän näköinen ja sopii teidän olkkariin just eikä melkein:)!

  • Reply Maiju 06/12/2016 at 00:02

   Kiitos kaima, oli tämä omastakin mielestä hyvä bongaus. Siitähän saa vielä huomaamattomamman (jos joskus haluaa) maalaamalla kaiken valkoiseksi 🙂

 • Reply joulumieli 06/12/2016 at 12:17

  Tää on niin hieno!! Jotain vastaavaa oon miettinyt meillekin, kiva nähdä samantyylinen toteutettuna. Meillä tosin ei oo noin kaunista pönttöuunia, 90-luvun talossa kun asutaan. Ootte te taitavia!:)

 • Reply joulumieli 06/12/2016 at 12:17

  Tää on niin hieno!! Jotain vastaavaa oon miettinyt meillekin, kiva nähdä samantyylinen toteutettuna. Meillä tosin ei oo noin kaunista pönttöuunia, 90-luvun talossa kun asutaan. Ootte te taitavia!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.