DIY WOODEN ORNAMENTS

Tervehdys! Ajattelin, että voisin osana joulun odotusta tehdä pienen postaussarjan kirppiskoristeista. Mitä kaikkea kirppiksiltä kannattaa joulua varten katsella ja miten vanhoja koristeita voi esimerkiksi tuunata uuden näköisiksi. Kiinnostaisiko sellainen?


diy-joulukoristepuiset-kellot

Valmistelin ekan jutun eilen, kun löysin vaihteeksi tämmöisiä puisia kellokoristeita – ei varmaan ole kierrätyskeskusta tai kirpputoria, jossa näitä ei olisi?! Terveisiä 90-luvulta! Minusta kellojen malli on silti aika kiva ja ajaton eli niissä on potentiaalia parempaankin. Maksoin näistä SPR:n kirppiksellä yhteensä 0,40 euroa.


helmi-diy-joulupuinen-enkeli

Ensimmäisenä vaiheena on purkaa koristeet osiin sekä heittää hyvästit tummentuneelle puupinnalle. Maalasin kellot vanhalla maalinjämällä asettamalla ne saslik-tikkujen päähän. Maali kuivuu tasaisesti ja kerralla, eli yksi kerros riittää. Samalla maalasin pari puuhelmeä, sillä sopivan värisiä helmiä ei ollut tarpeeksi. Kahdessa kellossa puunsävy oli hyvä eli ne saivat kelvata sellaisenaan. Spray käy tähän tuunaukseen myös!

Kun kellot ovat kuivuneet, seuraa toinen vaihe, johon tarvitaan vain ohutta nahkanarua tai rautalankaa kuten minulla. Niin ja puuhelmiä. Sitten vain pujotellaan mielen mukaan ja kellot ovat valmiit! Aina on tänäkin vuonna toivonut omaa joulukuusta eli nämä ovat hyviä koristeita siihen :).


joulukoriste-diy

Hi! I think there´s nothing better than flea markets this time of the year! People are selling their old Christmas stuff – ornaments, lights, candles… you name it! For very little money it´s possible to find all kinds of decorations that you can fix to match your own personal style. Here is little something I did with some leftover paint and wooden pearls! Perfect for Aina´s own Christmas tree. 🙂

10 thoughts on “DIY WOODEN ORNAMENTS

 • Reply Vilja @ muotoseikka 27/11/2016 at 15:37

  Aivan valtavan suloiset joulukellot niistä tulikin. Hieno idea!

  • Reply Maiju 28/11/2016 at 19:46

   Kiitos, nämä teki kyllä ihan hetkessä! 🙂

 • Reply Päivi 27/11/2016 at 20:26

  Niin hienoja! Ja mielelläni luen tuunauksistasi!

  • Reply Maiju 28/11/2016 at 19:47

   Kiva, pitää toivoa ettei ideasuoni heti tyrehdy! ;D

 • Reply Riikka 28/11/2016 at 10:50

  Kiva idea! Meillä taitaa olla pari tuollaista kelloa jossain koristelaatikossa ja ne voisikin maalata kalkkimaalilla 🙂

  • Reply Maiju 28/11/2016 at 19:49

   Kalkkimaalilla tulee varmasti hyvä, nämäkin oli maalattu mattamaalilla. 🙂

 • Reply joulumieli 28/11/2016 at 16:58

  Kiinnostaa!:) Aivan ihanan tulivat kelloista!

  • Reply Maiju 28/11/2016 at 19:50

   Kiitos! Jokunen idea on jo mielessä, pitää vain ehtiä toteuttaa pian 🙂

 • Reply joulumieli 28/11/2016 at 16:59

  Siis ihanan näköiset tuli. 😉

  • Reply Maiju 28/11/2016 at 19:50

   <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.