CURRENT OBSESSIONS / TOGO

Hei! Olohuoneen uusi väljempi järjestys on herättäny mun jo pidempään muhineet sohvahaaveet. Ei sillä, että tuossa vintage-nahkasohvassa olisi mitään vikaa. Sohvissa kehitys on vaan viime vuosikymmeninä mennyt entistä muhkeampaa ja mukavuutta suosivampaan suuntaan – sohvat ovat laiskanlinnoja ja löhönurkkauksia, joihin on ihana upota tuijottamaan lempparisarjaa. Meillä erityisesti merimies haikailee tämmöisen rötväilysohvan tai tuolin perään, joo ja miksen minäkin. Mutta sitten se ulkonäkö – onko mahdollista edes löytää sohvaa, jossa yhdistyisi molemmat?


kinfolk4_nantes2820-668x1000

Yksi kandidaatti on poltellut mielessä parisen vuotta. Se on Michel Ducaroyn 70-luvulla Ligne Rosetille suunnittelema Togo-sohva. “Ultimate comfort and style” – näillä sanoilla tätä sohvaihanuutta kuvaillaan valmistajan sivuilla. Tämä voisi olla se! Ainoa ongelma on, että sohvaa tai nojatuolia pitäisi ennen ostopäätöstä päästä testaamaan ja lähin Togon edustus taitaa löytyä Helsingistä. Ennen joulua täytyy varmaankin pakata perhe autoon ellei sitten joltain ihanalta ihmiseltä löytyisi Togoa täältä Vaasasta tai lähialueelta?? Jos sinulla tai jollain tuntemallasi henkilöllä on Togo, niin olisiko sitä mahdollista päästä kokeilemaan? Myös osto kiinnostaa! Yhteyttä voi ottaa s-postilla tai vaikka facebookissa. Laitan sormet ristiin!!


stine-busk-flat-new018-sge96j6avp5tdwrepkh3xq-horzcanape-togo_ligne-roset__jelovestudio-745x495canape-togo_ligne-roset_theo-bert-pot-interior-745x987

This is my ultimate dream sofa, Ligne Roset´s Togo by Michel Ducaroy. Cause what´s more difficult than finding a sofa which is both comfortable and good looking? I think it´s near to impossible! But I want to have s shot for this, so the first step is to find a Togo that we can test. Test if it´s nice enough in both ways. I hope someone in my hometown would have this, but it can be a long shot…


Photo credits / Jonas Ingerstedt / Birgitta W. Drejer bo-bedre.no & Birgitta Wolfgang / jelovestudio.com / thenicestuffcollector.com

4 thoughts on “CURRENT OBSESSIONS / TOGO

 • Reply Tiia 16/11/2016 at 17:32

  Mä tykkään myös! Melkein itkin kateudesta kun joku nappasi Helanderin huutokaupasta mustan Togon ihan muutamalla kympillä. 😀 Itseäni mietityttää kuinka matala tuo on? Pääseekö sieltä ylös? 😀

  • Reply Maiju 16/11/2016 at 20:39

   Eiih, ei saa kertoa tämmösiä asioita! Mä olen jo varmaan satakertaa unelmoinut, että näen tämän hylättynä SPRn nurkassa muutamalla kympillä, mutta saan varmaan jatkaa haaveilua.. Kunhan nyt saisi varmistuksen sen istumamukavuudesta, niin voisi ruveta koluamaan Ebayta yms tosimielellä. Matalahan tämä on, mutta ehkä se on just osa sitä viehätystä…

 • Reply Terhi 16/11/2016 at 20:25

  Togo on omallakin totally must have listalla, ollut monta vuotta. Tuo alin kuva on niin herkku. Postasin saman kuvan blogiini the nice stuff collectorin blogista, josta tuo kuvakin on peräisin. Togo on suunniteltu samana vuonna kuin olen itse syntynyt. Koeistuin siinä Helsingissä, mutta se oli kuitenkin melkoisen matala sohvaksi. Mutta pirun kaunis se on.

  • Reply Maiju 16/11/2016 at 20:36

   Joo tämä pitäisi saada koeistua ennen kuin sen uskaltaa hankkia. Itse voisin laittaa tilaukseen vaikka heti, mutta mies haluaa olla varma sen mukavuudesta. Jos ei kelpuuta sohvaa, niin sitten on pakko saada edes se 1 seater ja ottomaani! Koska on se niin herkku, aah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *