COLOR CODED

Hei! Blogeissa on kiertänyt kiva postausaihe, jossa käsitellään kodin värivalintoja. Ja vielä tarkemmin värikoodeja, jolla kunkin tilan seinät ja/tai kalusteet on maalattu. Koska hyvistä postausaiheista on aina pulaa, ajattelin napata tämän omaankin käsittelyyn. Seuraavassa siis kooste meidän kodin eri värisävyistä. Seinämaalina olen käyttänyt lähes yksinomaan Tikkurilan täysmattaa Harmonya, koska se sopii meille parhaiten.


Olohuone / Petrooli S491
Olohuoneen tunnelma muuttui dramaattisesti pari vuotta sitten, kun maalasin seinät vihertävän sinisellä petroolilla. Mattamaali teki seinistä kuin samettia ja sävy elää kauniisti valaistuksesta riippuen. Se antaa myös hyvän taustan telkkarille, joka johtoineen kaikkineen uppoaa seinään ihan loistavasti. Vastaavasti sävy korostaa kauniisti valkoisia listoja ja ovia. Vaikka muu olohuone on jo osin maalattu valkoisella, pitää petrooli meillä edelleen pintansa televisioseinällä!

NCS: 6412-B10G


habitat-poytavalaisintumma-olohuonestring-system-sivutasona


Makuuhuoneen ovi / Pro Grey 1938
Tähän oveen haettiin “vanhaa harmaata” eli että se taittaisi hieman vihreään. Mielestäni valinta onnistui hyvin. Samalla sävyllä on oven lisäksi maalattu myös tytön huoneen iso puukaappi.


harmaa-tyton-lastenhuone


Lastenhuone / Pro Grey 1937
Lastenhuoneeseen haluttiin neutraali pohja eli että se ei viittaisi stereotyyppisesti kumpaankaan sukupuoleen. Sävy on silti aavistuksen sinertävä eli jos nyt valitsisin tänne maalia, päätyisin ehkä aavistuksen vaaleampaan ja selkeämmin harmaampaan sävyyn. Huoneen ilme muuttui silti halutusti paljon rauhallisemmaksi ja kodikkaammaksi eli siinä mielessä lopputulos palvelee tarkoitusta.


vanha-kupari-valaisin


Keittiö / Tuhka M497
Keittiön seinävärin kriteerinä oli, että sen täytyisi sopia keittiön vaaleanvihreisiin kaappeihin. Lisäksi toivoin sen tuovan melko rikkonaiseen tilaan kodikkuutta ja sitovan pöytäryhmän ehjäksi kokonaisuudeksi. Ensin ajattelin, että sävy ei ole nimensä mukaisesti tuhkaa nähnytkään, kunnes tajusin, että oikein kuumana palanut hiillos muuttuu juuri tuon väriseksi – rusehtavan harmaaksi. Myös tämä sävy vaihtelee päivänkulun mukaan eli välillä se on kylmän harmaa ja välillä taas ruskea puskee pintaan. Tähän väriin olen meillä tosi tyytyväinen!

NCS: 3303-G89Y


rustic-vaselampe-gras-217


Olohuone / Sävyttämätön Remontti-Ässä
Meidän kodin valkoiset pinnat on maalattu poikkeuksetta sävyttämättömällä Remontti-Ässällä. Tiedän, että moni suosii myös valkoisessa hentoa sävytystä ja ehkä ensi kerralla valkoisella maalatessa voisin minäkin kokeilla esim. Tikkurilan juuri lanseeraamaa valkoista sävyä.

Vanhempien makuuhuone
Pieni makupala tulevasta… Koko jutusta lisää asiaa hyvin pian! 🙂


tikkurila-valamo-seinamaali_820

8 thoughts on “COLOR CODED

 • Reply Kirsi 23/10/2016 at 10:07

  Aivan ihana koti teillä -tyylikäs, mutta silti niin kodikas! Itse kelpuuttaisin myös kaikki valitsemasi värisävyt omaan kotiini 🙂 Taidokkaasti olet niitä osannut käyttää.

  Lastenhuone on todella kaunis! Mikähän tuo lastenhuoneen matto on, pilkistää hieman yhdessä kuvassa? Olisin myös kiinnostunut kuulemaan kokemuksiasi Hayn ruokapöydästä, onko miten kestänyt käyttöä lapsiperheessä? Siinä kun ymmärtääkseni on käsittelemätön puureuna? Onko likaantunut? Oletteko käsitelleet reunan pinnan jollain aineella?

  Kiitos jo etukäteen, jos ehdit vastailla 🙂 Tunnelmallista syksyä!

  • Reply Maiju 26/10/2016 at 16:13

   Kiitos Kirsi ihanasta kommentista!

   Lastenhuoneen matto on Askosta ja nimeltään Letti.

   Ruokapöydästä ei ole mitään huonoa sanottavaa – pinnoite on kovaa ja kestävää eikä siihen ole tullut mitään näkyviä jälkiä. Puureunaan on tietysti saattanut jäädä jotain ruoka kiinni, mutta on lähtenyt helposti pyyhkimällä. En ole toistaiseksi käsitellyt sitä mitenkään. Senhän voisi tietysti ihan kevyesti hioa ja ksäitellä vaikka Osmo Colorilla, jos ottaisi jotain sävyä tai tummuisi…

 • Reply katariina 23/10/2016 at 16:27

  Hei. Olen vasta hiljattain löytänyt blogit liittyen sisustukseen, (en “koneile” aktiivisesti), ja täytyy sanoa että kotisi on uuden kuun emilian ohella kauneimpia! Kiva ettei kaikkialla ole aina vaan valkoista, erityisesti petroolin sävy on ihana! Jos satut kyllästymään rauhanmerkki-korikassiin ota yhteyttä please, niin mielelläin ostaisin ja kokoelmaa kasvattaisin, pyyntö ei vanhene huom. Hyvää syksyä sinulle ja olisi kiva lukea millaista on elämä kotikaupungissasi, haaveissa (vain) muutto jonnekin pienempään, mutta se työpaikka..

  • Reply Maiju 26/10/2016 at 16:16

   Oi kiitos paljon Katariina mukavasta kommentista <3 Korikassi on Tine Kn – ostettu muutama vuosi sitten rantakäyttöön, mutta nyt löysin sen "uudelleen" ja tällä hetkellä se sisältää kaikki Ainan nukenvaatteet :). Pidän sinut mielessä, jos joskus tulen myyntiaikeisiin!

   Kotikaupunki-postaus voisi tosiaan olla kiva, laitan mieleen muhimaan 🙂

 • Reply Vilja @ muotoseikka 23/10/2016 at 20:57

  Teidän kodin sävyt ovat äärimmäisen kauniit ja muodostavat upean kokonaisuuden. Omaat hyvän värisilmän 😉

  • Reply Maiju 26/10/2016 at 16:18

   Kiitos Vilja <3 Voisinpa sanoa, että kaikki on harkittua, not! Ihan fiiliksen mukaan 🙂

 • Reply maria 25/10/2016 at 23:06

  Hei! Kiitos sävyjen jakamisesta, täytyy tallentaa tulevaisuutta varten! Tiedustelen myös makuuhuoneessa olevan pyöreän juuttimaton ostopaikkaa, sellaista juuri olen etsinyt! Kiitos!

  • Reply Maiju 26/10/2016 at 16:19

   Pyöreä juttimatto on Ellokselta. Ollut oikein hyvä ja kestävä käytössä – voin suositella 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.