MUDCAKE

Hei ja mukavaa lauantaita! Viikonloppuisin jää monesti ihanaa luppoaikaa eli silloin mun mieleen hiipii yleensä leipominen. Lapsille ei tarvitse vihjaista puolta sanaakaan, kun he ovat jo asemissa. Erityisesti Aina haluaa osallistua eli sekoittaa ja lisäillä aineita. Paavon rooli on puolestaan lukea ohjetta.

Viime lauantaina tehtiin yhteisvoimin mutakakkua, johon mulla on aivan lapsellisen iisi, munaton ohje. Tämä käy siis helposti vaikka vegaanille, kun vaihtaa rasvan esim. kookosöljyyn ja maidon vaikka kauramaitoon. Kakun valmistuksessa ainoa skarppaamista vaativa kohta on paistoaika eli kakku ei saisi olla uunissa liian pitkään. Sen täytyy ehdottomasti jäädä hieman kosteaksi! Lisukkeista parhaat ovat kermavaahto ja tuoreet mansikat, mutta ilman jälkimmäistäkin pärjää. Tämä on meidän ehdoton suosikki jo ihan siitäkin syystä, että aineet löytyvät valmiina kaapista lähes pomminvarmuudella ;).


mutakakku mutakakku-ohjemudcake

This mudcake has saved us so many times, when that sudden urge for something sweet appears. It´s so easy that even a child can make it and the ingredients are usually available at any times. Just very basic stuff. All you need is:

2,5 dl sugar
50 g butter
1 tbs milk
2,5 dl flour
1 ts baking powder
1 ts vanilla sugar
4 tbs cacao powder
1,5 dl milk

Here´s how to:
Mix sugar with warm butter and milk. Then mix the dry ingredients and add to the mix with the rest of the milk. Whisk full speed for 3 minutes. Bake in 150 C for 30 minutes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.