JAMES DEAN

Hei! Pakko tulla vielä näin lauantai-iltana käymään täällä, sillä tänään oli aivan tosi hyvä päivä. Olin alkuun melko väsyksissä, sillä lasten hoitaminen monta päivää yksin voi olla aika raskasta hommaa. Merimiehen vaimona mulla ei nimittäin ole sitä luksusta, että mies tulisi työpäivän jälkeen illaksi tai edes viikonlopuksi kotiin vaan olen yksin aina kokonaisen viikon kerrallaan. Viihdyn pääsääntöisesti hyvin, vaikka onhan tässä paljon puurtamista ruoanlaiton, kotihommien sekä mielekkään tekemisen järjestämisessä erityisesti tytölle. Ja vauvalla tietysti on omat tarpeensa. En siis kieltäytynyt, kun appivanhemmat tulivat hakemaan tyttösen saareen yökylään ;).


james dean

Aamupäivän kulutin kierrellen Vöyrinkaupungin puutaloalueella pihakirppiksillä, Theo nukkui mukana Manducassa. Vanhat talot ja niiden kauniit pihapiirit, iloiset ihmiset ja hyvä kirppistarjonta on kyllä ihan lyömätön yhdistelmä eli kävi ihan paremmastakin “omasta-ajasta”! Tein myös muutamia tosi hyviä löytöjä – mukaan lähti mm. valasin Ainan huoneeseen, Theolle välikausihaalari sekä kaunis vintage peltirasia, joka ilmeisesti on tarkoitettu näkkileipien säilytykseen! Näistä sisustuspuolen jutuista tulee kuvat vähän myöhemmin, sillä tänään näytän teille vain Jameksen.


dean

Mustavalkoinen kuva James Deanista löytyi viimeisestä pihasta kolmella eurolla ja jokin siinä pysäytti mut. Jo pelkästään tuo kuvausympäristö on niin makea (patsaat seinillä!) saati sitten itse Dean ihan supercoolina sen keskellä! Tähän on pakko hankkia kunnon kehykset ja etsiä sille hyvä paikka. Päivän viimeisteli vielä 1,5 tunnin päiväunet vauvan kanssa eli ehkä sain univelkojakin vähän kuitattua :).


James Dean, my most recent flea market find. I think that picture is just super cool, all those statues on the wall, wow!

9 thoughts on “JAMES DEAN

 • Reply Maiju 03/09/2016 at 22:31

  ihana löytö:)!! Asfalttimiehen vaimona Ymmärrän hyvin yksin kodinaskareiden ja lastenhoidon parissa puurtamisen. Vaikka mies viettää yönsä kotona, ovat työajat niin järjettömät, ettei liikoja ole Apuja arjen pyörityksessä. Kyllähän tähän on vuosien saatossa tottunut, mutta kyllä toisen lapsen tulo toi touhuun oman osansa yksin hoidettavaa lisää.

  • Reply Maiju 03/09/2016 at 23:19

   On se kyllä aikamoista välillä, vaikka onneksi lepoajatkin ovat pitkiä – meillä mies on viikon töissä ja viikon vapaalla. Silloin ehtii vähän puhaltaa ja tehdä omiakin juttuja. Syyskuussa on tulossa 10 pvän komennus eli henkisen valmistautumisen saa kohta jo aloittaa… ;). Tsemppiä kovasti teille, onneksi lapset kasvaa ja homma siitä pikkuhiljaa helpottuu.. 🙂

   • Reply Nippe 04/10/2016 at 18:14

    Jos on esim. kuvaustauolta Jättiläistä tehdessä.
    Siinähän Jett vanheni lopussa ja piti juhlatkin, joka sopisi asuun ja maskeeraukseen.
    On ehdottomasti James Dean!
    Olen iso fani.

    • Reply Maiju 05/10/2016 at 21:31

     Hyvin mahdollista, oon ihan lumoutunut tästä kuvasta! Olispa aikaa aloittaa kirja Deanista.. 🙂

 • Reply Anonymous 05/09/2016 at 08:29

  Näyttää paljon vanhemmalta kuin James Dean, joka kuoli kuitenkin aika varhain. Paljon samaa näköä Marlon Brandon kanssa? Voisiko olla?

  • Reply Maiju 05/09/2016 at 22:46

   Mäkään en tunnistanut kuvan henkilöä, mutta myyjä sanoi sen olevan Dean. Ilmeisesti sillä nimellä hän on julisteen joskus nuoruudessaan saanut (?). Mietin, että olisko jotenkin vanhemmaksi meikattuna siinä, sillä ihan en tunnista Brandoksikaan. Taitaa jäädä mysteeriksi… 😉

 • Reply Leena 07/09/2016 at 02:08

  Merimiehen muija täälläkin, joten tuttua on tuo yh-äitiyskin… Meillä vaan tällähetkellä 4 viikkoa töitä ja 4 viikkoa vapaata eli vähän pitempään pitää aina jaksaa sinnitellä. Onneks mummot auttaa! Lapset siis 1 ja neljä vuotiaita ja hyvin nukkuvia ja terveitä, muuten tuskin ois jaksanutkaan. Tsemiä sinne, aika menee onneks nopeasti, valitettavasti ne vapaa viikot myös!

 • Reply Mia 10/09/2016 at 21:18

  Hei Maiju!

  Harvoin kommentoin blogeihin, vaikka ihania juttuja niissä usein on – ja tykkään blogistasi kovin. Nyt piti kirjoittaa, kun on niin hieno James Dean-löytö! Lienee elokuvasta Jättiläinen, jossa JD esitti Jett Rinkiä ja maskeerattiin loppuvaiheessa paljon itseään vanhemmaksi. Ihan mahtava löytö!

  Ihanaa syksyn jatkoa sinulle!

  Mia

  • Reply Maiju 11/09/2016 at 09:54

   Kiitos, että kommentoit – tämä jäi mua niin mietiyttämään eli onko kyseessä James vai joku muu! Löysin kirppikseltä juuri Deanin elämänkerran, mutta en ole vielä ehtinyt lukea. Toivoin, että sieltä olisi saattanut tulla joku selvyys että mistä kuvauksista voisi olla kyse! Ehkä pitää kattoa kaikki elokuvatkin nyt 🙂 Kuva on kyllä ihan lemppari <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.